Обновяване на чистачките на Е34 - обяснение със снимки.
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Обновяване на чистачките на Е34 - обяснение със снимки.
Казано накратко - реших да сменя чистачките, обаче не подозирах в какъв филм ще се вкарам. Купих две пера, паркирах пред блока и се захванах. С дясната нямаше проблем. С лявата ми се отели вола
След 15 минути опитване и наместване разбрах че има нещо различно. Огледах внимателно старата и новата чистачка и разбрах колко съм бил наивен.
Забележете как на старата чистачка оста за захващане към рамото е изнесена леко встрани.
Реших че ще сменя само перото. Ето необходимите инструменти :
Отляво надясно - Клещи, плоска отвертка, Пепелник, Кутия "Виктори", запалка, старата чистачка, новата чистачка. Очаквах да има голяма борба докато сваля перата и наместя новото перо на старата чистачка. Нищо подобно - свалянето става елементарно - поглеждаш от коя страна може да излезе - личи си. След това леко разкрачваш скобичките, които държат перото и издърпваш.
Взимаш новото перо и го нанизваш на чистачката. Ако е необходимо леко притискаш с клещите скобичките в края и готово.
След това монтираш обновената чистачка на колата и се наслаждаваш как чисти.

След 15 минути опитване и наместване разбрах че има нещо различно. Огледах внимателно старата и новата чистачка и разбрах колко съм бил наивен.

Забележете как на старата чистачка оста за захващане към рамото е изнесена леко встрани.

Реших че ще сменя само перото. Ето необходимите инструменти :

Отляво надясно - Клещи, плоска отвертка, Пепелник, Кутия "Виктори", запалка, старата чистачка, новата чистачка. Очаквах да има голяма борба докато сваля перата и наместя новото перо на старата чистачка. Нищо подобно - свалянето става елементарно - поглеждаш от коя страна може да излезе - личи си. След това леко разкрачваш скобичките, които държат перото и издърпваш.

Взимаш новото перо и го нанизваш на чистачката. Ако е необходимо леко притискаш с клещите скобичките в края и готово.

След това монтираш обновената чистачка на колата и се наслаждаваш как чисти.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Хехе, мога и да ви кажа какво чистачки да си купувате: Графит от 3,99 лв. в Билла. Обаче преди да почнете операцията хубаво си премерете дължинатана старите пера, защото май са някъде около 62-63 см. А колко трудно се намира този размер не е истина 

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
може да се сменят разбира се но са скъпички, аз 2 пъти си сменях перата, и накрая си купих нови от Бош, за 70 лева, но резултата си струваше,
и си продадох колата...

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Обновяване на чистачките на Е34 - обяснение със снимки.
Аз пък прибегнах до друго решение.
Дясното рамо на чистачката е закривено надолу но лявото е нагоре и затова захващането на оригиналната е изнесено в страни.
Та накрая извадих цялото рамо отрязах това завитото нагоре обърнах го надолу както при другата и го заварих. Сега нямам проблеми
Влизам в която и да е бензиностанция и си купувам каквато и да е чистачка и всичките ми пасват. Ако на някой друг му се занимава нека го направи и проблем с чистачките повече няма да има.
Дясното рамо на чистачката е закривено надолу но лявото е нагоре и затова захващането на оригиналната е изнесено в страни.
Та накрая извадих цялото рамо отрязах това завитото нагоре обърнах го надолу както при другата и го заварих. Сега нямам проблеми

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
колега и аз съм съгласен с теб че караме престижна марка. Но аз живея и си карам колата в Русе и когато тук зимата температурата падне под -20 градуса и чистачките ти са така залепнали за стъклото че чак са станали като едно цяло и всички опити да ги размразиш са безуспешни и като смениш 3 чифта чистачки от по 70лв за един месец и ти идват и такива идеи на главата.bobby02 написа:колеги все си мисля че караме престижна марка автомобил , а не някое соц возило!успех на ентусиастите!най добрите чистачки са бош-аеро туин/изпитано/
Темата е много актуална особено сега в този сезон и евала на колегата че се е сетил.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- MINOTAVER
- Потребител
-
- Кара: 535i
- Мечтае да кара: B12 - SOON!!!
:)
Да приемем че има и междинен вариант. Отивате и си купувате само перата на чистачките. Комплект пера FLENOR излиза 20 лв. Монтирате ги на вашите чистачки и имате хубави чистачки на приемлива цена.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
bobby02 написа:затова бях написал -марка и модел на чистачките за да ги нямаш тия проблеми и да си караш/ и най вече виждаш/ с кеф.успех!
Това с престижните марки е пълна глупост. Преди 2-3 години Аутомотор унд шпорт правиха един тест - 3 модела чистчки в три различни ценови сектора. Имаше някакви маркови за около 70-80 евро, среден клас - за 20 евро и едни "ментета" - за 7 евро. И познай кои се оказаха разумния компромис? ПОЗНАААААААА, тези за седем евро. Аз за 3 години съм сменил 2(два) чифта Графит от 3,99 лв. Значи съм дал общо 8 лева без 2 стотинки и май ще изкарам 5 години с тези пари. Е, ти с твоите чистачки от 70 лв. едва ли ще изкараш повече от 5-6 години. Но като си баровец и имаш бол пари - купувай си. Но не се подигравай на хората, които нямат твоите финансови възможности (или може би защото имат по-големи и за това са скръндзи, пинтии или както искаш там) и са направили нещо, с което се гордеят.

е па викам да ти отговоря,оти не четеш ,а гледаш да се заяждаш/boss/явно не си ме разбрал/а може и да не искаш/изразих мнение за този вид чистачки защото ги ползвам вече трета година и са все така перфекни както ги сложих и за първи път,мнението ми беше обвързано към хората които могат да си позволят чистачки по 70лева и за това им предложих перфекния вариант ,вместо да дават за менталъци тез пари и съотвенто пак да са недоволни от качеството на чистачките!успех!
Re:чистачки
Аз съм пробвал с смяна на перата със силиконови но изобщо не съм доволен пълни ментаци
, а скоро си купих от пикадили чистачки 2бр. за 4лв. на които от заде пишеше и нашия модел Е34 а също и пишеше и москвич алеко
.Е как е възможно чистачки от москвич да станат за бмв?Тея нещо не са добре
имаше вътре някакви приставки които както и да ги въртях пак нестанаха, а и както каза колегата по горе едното рамо е надолу а другото на горе!И така все още съм с старите чистачки , а тези от пикадилито ще ги подаря на първия срещнат москвич
!

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2