Проблеми със скоростна кутия

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: проблем с ... скоростна кутия?

Мнение от timur_lenk » 07 Окт 2015, 20:41

ntrancen написа:Здравейте ,
Днес ми звъннаха от гимини 4 - споменаха ми сумата 2600 лева викнаха ме хората и ми показаха проблема . Сменят съединители 4-5-6 видимо зле некви лагери и незнам си какво. Няма причина да им вярвам или да не им вярвам . За труда ми вземат 700 лева някъде всичко останало части. Като ми дадът списъка за това за което съм заплатил ще го получите и вие.

Масло и филтър ще ги сменят ли?Ако да, включени ли са в тази цена?Благодаря.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 08 Окт 2015, 16:36

timur_lenk написа:
ntrancen написа:Здравейте ,
Днес ми звъннаха от гимини 4 - споменаха ми сумата 2600 лева викнаха ме хората и ми показаха проблема . Сменят съединители 4-5-6 видимо зле некви лагери и незнам си какво. Няма причина да им вярвам или да не им вярвам . За труда ми вземат 700 лева някъде всичко останало части. Като ми дадът списъка за това за което съм заплатил ще го получите и вие.

Масло и филтър ще ги сменят ли?Ако да, включени ли са в тази цена?Благодаря.

Здравей,
Не филтъра го бях сменил преди това и маслото . Казаха ми ,че ще ползват стартото понебе беше сменено преди седмица от тях само ще долеят малко понеже си имало загуби при разглобяването за което ги разбирам.

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 10 Окт 2015, 11:14

Здравейте,
Вчера си вземах колата от гимини 2617 лева ми вземаха.Тествах колата поне за сега нямам проблеми . Дадоха ми 1година гаранция или 20 хиляди колометра. След 500 километра трябва да мина преглед при тях. След това след 2500 километра трябва да си сменя маслото отново :( за да ми важи гаранцията. Ако получи проблеми ще ви пиша пак. Ако желаете имам списък с неща и цени към тях мога да ви го дам.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-M-POWER. » 11 Окт 2015, 18:35

ntrancen написа:Здравейте,
Вчера си вземах колата от гимини 2617 лева ми вземаха.Тествах колата поне за сега нямам проблеми . Дадоха ми 1година гаранция или 20 хиляди колометра. След 500 километра трябва да мина преглед при тях. След това след 2500 километра трябва да си сменя маслото отново :( за да ми важи гаранцията. Ако получи проблеми ще ви пиша пак. Ако желаете имам списък с неща и цени към тях мога да ви го дам.

пусни списака

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 12 Окт 2015, 13:07

BMW-M-POWER. написа:
ntrancen написа:Здравейте,

пусни списака

Това е списъка тези "-833" лева заради това ,че им дадох капаро. Изображение .Минах 600 километра и минах на преглед казаха ,че всичко е ОК и аз така смятам за сега. След 2500 километра трябва да сменям пак масло, но за да ми важи гаранцията ще го направя. Ще очаквам мнението ви да кажете дали е ок или е не е всичко това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 12 Окт 2015, 22:43

Колега,това със смяната на маслото,след 2500км. ,обясниха ли ти,защо е нужно??? Това не е моторно масло все пак? Аз, освен всички комплекти,си смених превантивно,торк и соленоиди.Масло и филтри също :smoke: .За смяна на масло,в автомата,след толкова малко километри,малко ми е съмнително......??? Някой. ако има повечко опит да сподели.Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 12 Окт 2015, 23:10

Тея много са се взели на сериозно. Цялостен revuild na скорости в recro е 900-1000 евро с изпращането и връщане да сложим още 300-400 2 години гаранция без ограничение в км, нещо бг майсторите мн им скочиха цените

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 13 Окт 2015, 7:12

Какво да ви кажа за първи вземам автоматик на идея си нямам от нищо. Поне колата ми я оправиха хората , колата ми е e90 facelift 2009 писах тук понеже тук намерих конкретния ми проблем във форума на е60. Но предполагам няма голяма разлика пък може и да има. Дано съм помогнал на някой със списъка или с това което съм написал.

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 13 Окт 2015, 7:14

Grey написа:Колега,това със смяната на маслото,след 2500км. ,обясниха ли ти,защо е нужно??? Това не е моторно масло все пак? Аз, освен всички комплекти,си смених превантивно,торк и соленоиди.Масло и филтри също :smoke: .За смяна на масло,в автомата,след толкова малко километри,малко ми е съмнително......??? Някой. ако има повечко опит да сподели.Благодаря!

Ми според мен е заради новите съединители ако има стружки нещо да се изчистят знам ли .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 13 Окт 2015, 16:40

Да,и на мен така ми се струва............ама,кой знае???? Около 900лв. ми излязоха всичките комплекти,без труда на мен.Вярно е че,смених и доста други неща,но в момента,колата превключва,почти неусетно между предавките. :D Ще я подложа на по-сериозен тормоз ,близките седмици и ще докладвам! Наздраве,Колеги!!! :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от ntrancen » 13 Окт 2015, 22:04

Grey написа:Да,и на мен така ми се струва............ама,кой знае???? Около 900лв. ми излязоха всичките комплекти,без труда на мен.Вярно е че,смених и доста други неща,но в момента,колата превключва,почти неусетно между предавките. :D Ще я подложа на по-сериозен тормоз ,близките седмици и ще докладвам! Наздраве,Колеги!!! :bchug:

А ти къде си направи ремонта .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 14 Окт 2015, 8:03

Колата ми я поддържа мой приятел,със сервиз.За съжаление,няма как да го предоставя като контакт,защото е препълнен,като график.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 20 Окт 2015, 22:00

колеги да ви попитам свалих си сам кутията вземах си нова турбина zf директно от завода им който се намира близо до Швеицарската граница оказа се случайно че имам познат там утре вечерта ми идва по един от бусчетата
та исках да ви попитам като свалих торка от кутията оста на която се нанизва има лек луфт ама като не разбирам мислители че е нормално да има луфт там ???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Окт 2015, 22:25

Аксиален / радиален какъв луфт ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 20 Окт 2015, 22:30