Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от TNT » 09 Окт 2015, 18:44

Дам, всички дрифтъри са с рена и ситроени :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Окт 2015, 19:45

Начи ако трябва да обобщим всичко написано до тук, за да са всички доволни трябва да се случат следните неща:

- 20 писти на територията на България :mhihi:
- Всяка да е готино направена за по 100 бона :ok:
- Да е безплатна :shock: :mrgreen:
- Да е на не-повече от едно изплюване от терасата на всеки с 316ка 8)
- Да е осветена и да работи денонощно
- Да има паркинг, гумаджийница, малък сервиз, ресторант, детска занималня, сервиз за перални, обсерватория, месарница, плод-зеленчук, книжна борса, дрогерия, лютиер ....
- Да има 2-3ма негъра дето да работат охрана, маршали, чистачи на тоалетни.

:bowdown: :lalala:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Окт 2015, 20:15

bum_bum написа:Е хем хубава писта искаме, хем без пари. :dunno: Цената дори и на общинска писта да е няма как да е под 100лв за свободно каране. В крайна сметка подобен вид спорт не е безплатен.

E да, направо 100лв. на минута да е :mhihi: :mhihi: В Чехия, пистата в Бърно, дето се правят WTCC, бившото вече GT1, Porsche cup, Renault Cup и още 1000 ивента на година в трак дейовете "простолюдието" кара срещу 80лв. на час. И е писта, ама баш, няма подскачания, няма пясък, чакъл и т.н. "Даже" и без полусликове си залепнал за пистата.
Тук, ако някой реши да си изпере парите...пардон да се заеме с начинанието да прави писта съм 99.99% сигурен, че ще се направи, както се правят и пътищата ни - след седмица пропадане, след месец измиване на асфалта и т.н. и т.н. Демек ще е далече от истинска писта, ама дето се казваше в Токио Дрифт - 50% of something is better, than 100% of nothing.
Писта или нейно подобие е хубаво да се направи, НО едно главно НО - не с държавни пари, най-малкото за да не може тиквеника a.k.a. пожарникарчето с 2 мозъчни гънки или някое друго оли да излезе и да се бие в гърдите пред медиите "ЕтУ вижтИ, ниЙ им напраЙхмИ писти". С драговете ми се струва, че проблема е по-малък. Трябва просто някой дебеловрат да се разбере с друг дебеловрат и да направят "далаверката" с някое и друго селско летище. С дрифта обаче е по-трудно. Бухово и другите картингоподобни стават, ама с много компромиси. Истински дрифт със 150 и нагоре км./ч не знам и на Калояново дали се постига.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 20:59

Еми в Гърция е 100-120 да речем за свободното каране. Само, че май няма кой да направи хубава и скъпа писта и да позволи дрифтове на свободните карания.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Окт 2015, 21:09

bum_bum написа:Еми в Гърция е 100-120 да речем за свободното каране. Само, че май няма кой да направи хубава и скъпа писта и да позволи дрифтове на свободните карания.

100-120, ама не евро

аре да мерим с един аршин ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 21:23

Е, лева. За това и предполагам, ча ако тук има подобно съоражение цените ще са сходни. Иначе и аз нямам против да е 15лв за ден.

madafaka_donkele написа:"простолюдието" кара срещу 80лв. на час.

80лв за час не ми се вижда никак евтино. А и с писта 5.4км 99% от колите във форума не сме за там. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Окт 2015, 22:00

bum_bum написа:80лв за час не ми се вижда никак евтино.

Да, не е евтино, но мисълта ми беше друга. Едно е 80лв. на час за истинска хубава писта, съвсем друго е евентуално подобие на писта тук за 100 лв. Просто не се връзва :mhihi: В смисъл съмнява ме някой да направи, такава писта, по която да можем да видим:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

bum_bum написа:80лв за час не ми се вижда никак евтино. А и с писта 5.4км 99% от колите във форума не сме за там. :mhihi:

"Вътрешната писта", реално се води старата, но по която "разгряват" зверчета от ранга на:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

е 11км. :mhihi: Аз съм се возил няколко пъти в една "барната" Фелициа, един път в направена Октавиа и един път в 350Z. Общо взето всякакви машинки има в свободните трак дей-ове.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Окт 2015, 23:11

Всичко хубаво ама не е ли перверзия от страна на Нова тв. точно тези дни да излъчват - Бързи Яростни Токио дрифт...утре 20ч.?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 23:13

madafaka_donkele написа:
е 11км. :mhihi: Аз съм се возил няколко пъти в една "барната" Фелициа, един път в направена Октавиа и един път в 350Z. Общо взето всякакви машинки има в свободните трак дей-ове.

Да де, возил си се. А аз искам да карам и в предвид техниката и уменията ни една читава писта 3-4км мисля, че напълно би устроила голяма част от хората тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 10 Окт 2015, 7:42

До колкото знам никой не иска Nurburgring... Нещо прилично да разпуснем напрежението от време на време.
Не съм състезател, нито дрифтър, но мисля, че ще е хубаво да има къде да си простеем, без да се пречи на хората да спят, да създаваме опастност за пешеходците и останалото движение... Не като хората около баумакс, бояна, 202...
Като шофьори наша отговорност е да пазим околните.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 10 Окт 2015, 9:24

По интересно е защо никой от стотиците пишещи мнения във фейса не се разписа тук, искаме събор ,сега искаме писта. Май май искаме асфалтирани наново полигони ама ще им викаме писти.Във фейса е истината,тук няма нищо интересно явно възрастовата граница е друга,аз и там казах като любител на ракията искам свободни ракиени казани да си варя ракия и да разпускам напрежението.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Окт 2015, 17:53

Оня ден на борово на светофара видях една изгнила астра с голяма лепенка надпис на задния джам "Аз не съм убиец,искам писта" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 11 Окт 2015, 18:15

Кво стана на протеста? :roll:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Окт 2015, 19:08

Нали са много дето искат писта? Правят си организация, събират се заедно... съберат си пари и я правят. За кво им е държавата? Аз знам защо... за да може някой да им я построи с чужди пари :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 11 Окт 2015, 19:16

steeN написа:Нали са много дето искат писта? Правят си организация, събират се заедно... съберат си пари и я правят. За кво им е държавата? Аз знам защо... за да може някой да им я построи с чужди пари :)

Разбира се.

Нали са много дето искат картофи. Прават си организация, събират се заедно, купуват си нива, техника, семена, обработват и си имат картофи.
Или па колко много жени има дето искат дамски превръзки. Събират по 2.50 прават си завод и готово - доживотни запаси за всяка.

:kuku:
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата