Ъпгрейд на музиката?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Ъпгрейд на музиката?
Trixster написа:Аз се съмнявам, че проблема е в колоната. По вероятно е да е проблем в усилвателя. :-(
И на мен ми е странно как ще спре да работи изведнъж. Можеш да пробваш като размениш с друга колонка.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Ми,колеги ще сваля кората и ще видя какъв е филмът.Странното е,че понякога си бръжди,понякога все едно се изключва и даже не се усеща липсата на тонколоната. Благодаря за отговорите.
Work hard in silence,let success make the noise.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
krispd написа:Ми,колеги ще сваля кората и ще видя какъв е филмът.Странното е,че понякога си бръжди,понякога все едно се изключва и даже не се усеща липсата на тонколоната. Благодаря за отговорите.
Може да не ти дава добър контакт на буксичката или както се писа си провери кабелите.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
При 7-er, Logic7 усилвателя отговаря за задните врати, центъра (отпред в таблото) и басовете под седалките.
При Е60 не съм сигурен как е... но самите говорители при L7 са изключително качествени и вероятността проблема да е в него е почти нулева... по-скоро връзките към него или захранващия го интеграл.
При Е60 не съм сигурен как е... но самите говорители при L7 са изключително качествени и вероятността проблема да е в него е почти нулева... по-скоро връзките към него или захранващия го интеграл.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
При е60 всико е от усилвателя при Л7 конфигурация, не е като при 7ците 4 от ЦД-то / 5 от Л7 усилвателя. CCC стъпалата не се ползват.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз
.Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави

Work hard in silence,let success make the noise.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
krispd написа:Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз.Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави
Отиваш и си купуваш кабел, режеш "болното място" и на края на новия кабел слагаш буксите. Там където снаждаш кабела предварително нанизчваш термо шлаух и всичко заспива.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Trixster написа:krispd написа:Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз.Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави
Отиваш и си купуваш кабел, режеш "болното място" и на края на новия кабел слагаш буксите. Там където снаждаш кабела предварително нанизчваш термо шлаух и всичко заспива.
Ама то май проблема е след буксите... затова трябва много внимателно да се запоява...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Ако става въпрос за жичката която отива към мембраната му се вика "мустак" и се сменя, не се запоява. Някой който ремонтира говорители трябва да го направи, че се разглабя самия говорител. Това е начина за да стане както трябва и да нямаш проблеми.
Ако са "мустаците" знам едни момчета, които ремонтират говорители ако искаш пиши на лично, за да ти дам координати 

Кокеги, тъй като нямам говорителя в средата, на таблото, същият ли е като от вратите?
И още нещо: https://www.megaparts.bg/product/visoko ... 1821130789
Тези за под седалките ли са?
И още нещо: https://www.megaparts.bg/product/visoko ... 1821130789
Тези за под седалките ли са?
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Басовете под седалките са това.
Ако планираш да си слагаш средния говорител в таблото ще ти трябва Л7 усилвателя, инъче ще свири все едно си вързал радио точка като борче за средното огледало.
Ако планираш да си слагаш средния говорител в таблото ще ти трябва Л7 усилвателя, инъче ще свири все едно си вързал радио точка като борче за средното огледало.
То и сега свири много зле, нямам и пищялки на вратите, само врати и отзад.
Т.е. ако сложа средния говорител няма да има подобрение без усилвател?
Същото важи и за басовете предполагам, без усилвател няма смисъл от тях?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Alexius написа:То и сега свири много зле, нямам и пищялки на вратите, само врати и отзад.
Точно така.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!