Ъпгрейд на музиката?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Ъпгрейд на музиката?

Мнение от rafa224 » 25 Сеп 2015, 15:00

Trixster написа:Аз се съмнявам, че проблема е в колоната. По вероятно е да е проблем в усилвателя. :-(

И на мен ми е странно как ще спре да работи изведнъж. Можеш да пробваш като размениш с друга колонка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 28 Сеп 2015, 9:17

Ми,колеги ще сваля кората и ще видя какъв е филмът.Странното е,че понякога си бръжди,понякога все едно се изключва и даже не се усеща липсата на тонколоната. Благодаря за отговорите.
Work hard in silence,let success make the noise.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 28 Сеп 2015, 14:50

krispd написа:Ми,колеги ще сваля кората и ще видя какъв е филмът.Странното е,че понякога си бръжди,понякога все едно се изключва и даже не се усеща липсата на тонколоната. Благодаря за отговорите.

Може да не ти дава добър контакт на буксичката или както се писа си провери кабелите.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Окт 2015, 23:40

При 7-er, Logic7 усилвателя отговаря за задните врати, центъра (отпред в таблото) и басовете под седалките.
При Е60 не съм сигурен как е... но самите говорители при L7 са изключително качествени и вероятността проблема да е в него е почти нулева... по-скоро връзките към него или захранващия го интеграл.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 06 Окт 2015, 23:53

При е60 всико е от усилвателя при Л7 конфигурация, не е като при 7ците 4 от ЦД-то / 5 от Л7 усилвателя. CCC стъпалата не се ползват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 09 Окт 2015, 22:13

Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз :nono: .Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави
Work hard in silence,let success make the noise.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 10 Окт 2015, 17:42

krispd написа:Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз :nono: .Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави

Отиваш и си купуваш кабел, режеш "болното място" и на края на новия кабел слагаш буксите. Там където снаждаш кабела предварително нанизчваш термо шлаух и всичко заспива.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 10 Окт 2015, 17:50

Trixster написа:
krispd написа:Колегата Giovanni e прав. Проблема се оказа в говорителя.Една от 2-те жички свързващи се към говорителя се беше откъснала,запоихме я ,намазахме отгоре лак за нокти и включване-всичко топ.Прибрахме кората на вратат и майстора вика един ден недей да слушаш музика силно ,че от баса ще се откъсне пак...4 часа ми трябваха и не издържах...надух на макс и след минута и половина отново спря да работи откъм вратата. Детски гъз :nono: .Добрата новина е ,че знам къде е проблемът вече ,въпросът към вас колеги е как тази тънка жицица да успея да я запоя толкова здраво,че да издържи на баса (не мога да издържа да слушам тихо). Поздрави

Отиваш и си купуваш кабел, режеш "болното място" и на края на новия кабел слагаш буксите. Там където снаждаш кабела предварително нанизчваш термо шлаух и всичко заспива.

Ама то май проблема е след буксите... затова трябва много внимателно да се запоява...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 10 Окт 2015, 18:11

Ако става въпрос за жичката която отива към мембраната му се вика "мустак" и се сменя, не се запоява. Някой който ремонтира говорители трябва да го направи, че се разглабя самия говорител. Това е начина за да стане както трябва и да нямаш проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 530i N52

Мнение от lupu » 11 Окт 2015, 11:25

Ако са "мустаците" знам едни момчета, които ремонтират говорители ако искаш пиши на лично, за да ти дам координати :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 24 Ное 2015, 22:45

Кокеги, тъй като нямам говорителя в средата, на таблото, същият ли е като от вратите?
И още нещо: https://www.megaparts.bg/product/visoko ... 1821130789
Тези за под седалките ли са?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 24 Ное 2015, 22:49

Басовете под седалките са това.
Ако планираш да си слагаш средния говорител в таблото ще ти трябва Л7 усилвателя, инъче ще свири все едно си вързал радио точка като борче за средното огледало.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexius » 24 Ное 2015, 23:03

То и сега свири много зле, нямам и пищялки на вратите, само врати и отзад.
Т.е. ако сложа средния говорител няма да има подобрение без усилвател?
Същото важи и за басовете предполагам, без усилвател няма смисъл от тях?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 24 Ное 2015, 23:30

Alexius написа:То и сега свири много зле, нямам и пищялки на вратите, само врати и отзад.
Т.е. ако сложа средния говорител няма да има подобрение без усилвател?
Същото важи и за басовете предполагам, без усилвател няма смисъл от тях?

Точно така.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexius » 24 Ное 2015, 23:35

Ясно, благодаря.
Ще търся и усилвател.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61