Вода задна седалка в краката
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Вода задна седалка в краката
Здравейте колеги,
Днес отворих задна дясна врата и какво да видя вода( нямаше много около 1 см) но стелката беше много мокра дори като я махнах отдолу мокета също беше мокър. Разчетох из форуми проверих дали не ми тече покрива , но е чисто там вода няма .. Проверих и багажното отделение , което е с модулите под резервната гума дали е намокрено и той беше чисто. Прозорец да е забравен отворен отпада според мен тъй като винаги като заключвам колата задържам копчето за да вдига прозорците. Та от какво може да е ? Някакви идеи?
Поздрави
Днес отворих задна дясна врата и какво да видя вода( нямаше много около 1 см) но стелката беше много мокра дори като я махнах отдолу мокета също беше мокър. Разчетох из форуми проверих дали не ми тече покрива , но е чисто там вода няма .. Проверих и багажното отделение , което е с модулите под резервната гума дали е намокрено и той беше чисто. Прозорец да е забравен отворен отпада според мен тъй като винаги като заключвам колата задържам копчето за да вдига прозорците. Та от какво може да е ? Някакви идеи?
Поздрави
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Вода задна седалка в краката
Задръстен отводнителен канал на вратат ? Или скъсано уплътнене на кората на врата (вътре в нея)
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:Задръстен отводнителен канал на вратат ? Или скъсано уплътнене на кората на врата (вътре в нея)
Мерси почвам да гледам

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Тия отводнителните канали по вратата изглеждат да се чисти смисъл отварям ги и виждам дупките не са запушени никъде ... Това нещо за вратата никой в моя роден град Хасково , не могат да го оправят... Ако знаете някъде сервиз в София където могат да го оправят този проблем ще съм много благодарен да ми дадете координати. Вече тотално намразих тази кола, такова нещо досега на никоя кола не ми се е случвало ... ДА СЕ НАВОДНИ

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
За начало вземи две 10 литрови туби вода и почни да наливаш по стъклото на вратата с бавно темпо и разливай по цялата дължина. После влез от другата врата и ако тече от вътрешното уплътнение, ще видиш вадичка по пластмасата отстрани към мокета. Сложи и 1 парцал вътре да не мокриш излишно, че не се очертава хубаво време. След като си локализирал проблема е лесно, сваля се кората, вижда се къде е точното място и се лепи.
Мога да ударя 1 рамо ако няма кой и аз съм в Хасково.
Мога да ударя 1 рамо ако няма кой и аз съм в Хасково.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Залагам на уплътнението под кората. Сваляй кората и лепи. Не става със санитарен силикон!
Пиши в google "bmw door vapor barrier water leak" има доволно клипове и инфо.
Успех!
Пиши в google "bmw door vapor barrier water leak" има доволно клипове и инфо.
Успех!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Да благодарско , това ще е май проблема с вратата , ама като се разчетах си намерих и друг теч на вода и то на едно място където е проблем! В кутията на DDE , оказа се че като съм спирал под липите пред нас цяло лято се е затлачило май всичко това , подсуших кутията и продухах всички изходи за водата с пистолет с въздух. Иначе за вратата имам резервиран час вече в Софийски сервиз и те това ми казаха , че е най-вероятно уплътнението на вратата от вътре дето е... Но не знам дали не може от там отпред като е било запушено и водата да не се отича и да избие там отзад... Малко мистерия.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
И сам можеш, не повече от 30 минути, ама като си решил карай.
Само им кажи, на сервиза, че не става със санитарен силикон. Три пъти връщах колата в един от хвалените ни сервизи и накрая сам си я направих.
Само им кажи, на сервиза, че не става със санитарен силикон. Три пъти връщах колата в един от хвалените ни сервизи и накрая сам си я направих.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Georgi_G написа:И сам можеш, не повече от 30 минути, ама като си решил карай.
А с какъв силикон трябва да се прави? Да предполагам , че и сам ще мога , то станах експерт в разглабяне на е60 , миналата седмица сменях блутут модул, днес DDE, но просто нямам инструменти и затова ще заложа на сервиз

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Не знам дали при Е60 е същото като при Е36(дано някой ден узная от първо лице), но защо да не е. Точно същото наводнение и при мен ми се случи за около година след като купих колата. Проблемът беше същият едно към едно. Запушени каналите за оттичане на водата отпред и беше мокро зад шофьора. Не че под шофьорското място не беше мокро, но отзад си джвакаше направо. Така, че колега вземи провери дали и по напред няма мокро. Дори си мисля, че напразно ще ходиш на сервиз, тъй като мисля, че си открил виновника, а именно оттичането ти от предната част е запушено заради натрупани листа и липов цвят.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
Най-добре е с някакво еластично лепило или такова на полиуретанова основа. А оригинално се продава такава лепяща лента, ама най-често я нямат налична, да не говорим, че половината официални не бяха чували за нея.
Санитарният силикон не може да залепи и да задържи уплътнението (vapor barrier), а и ламарината/вратата ръждясва от него!!!
Санитарният силикон не може да залепи и да задържи уплътнението (vapor barrier), а и ламарината/вратата ръждясва от него!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Изсипах поне едно 10-15 литра вода точно върху прозореца на задната врата и никъде не протича вътре никъде .. Сега вали сложих един дунапрен да видя дали ще е паднало на него после.
Колега ceco_kd и мен това ме жегна обаче , отпред всичко е сухо ... няма следа от влага или нещо друго сухо е .
Мистерия ....
Колега ceco_kd и мен това ме жегна обаче , отпред всичко е сухо ... няма следа от влага или нещо друго сухо е .
Мистерия ....
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
По-добре сложи една салфетка от носна кърпа или домакинска хартия на пластмасата между вратата и седалката и ако сутринта е мокра, имаш диагноза!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Georgi_G написа:По-добре сложи една салфетка от носна кърпа или домакинска хартия на пластмасата между вратата и седалката и ако сутринта е мокра, имаш диагноза!
И това ще направя , иначе всъщност отпред пак отдясно има под стелката точно в ъгъла мокро ... не знам дали не е просто някой като се е качвал или пък идва някаква вода от моторното място назад.
Ама почвам едно по едно кухненска хартия слагам на пластмасата да видим дали е това.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Вали от 2-3 часа пороен дъжд , отидох да проверя да видя какво става . Мокро си е колкото го оставих вчера( не мога да изсуша този мокет нямам си и на идея как), отстрани на пластмасата между седалката и вратата сложих салфетки , сухи са. Което ще рече , че май проблема не е в това уплътнение. Забелязах , че под 2те задни седалки имам 2 малки като въздуховоди са , помислих , че са за да ти духа парното в кратата и на пасажерите , обаче направих макс топло отзад и увеличих скоростта на вентилатора над половината и като си сложих ръката до тях никакъв въздух не излизаше от там. Та за какво изобщо са тези тръби? И възможно ли е от там да пълни вода докато карам.
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3