Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от Stahlblau » 09 Окт 2015, 12:26

K_Ilkov написа:Пак казвам - сметни инвестицията и евентуалната възвръщаемост и ще се сетиш защо никой не инвестира ...:mhihi:

Добре де няма ли изоставени заводи в България? Те нямат ли големи плацове или паркинги? Военни летища ли няма запустели? Айде стига... Каква инвестиция... Про-тата е ясно, че няма да могат да карат, щото окачванията им са за по 8 бона и са такива кокали, че ще останат без бъбреци ама аматьорите с гуми на 10 години и амортисьори за 64,50 лв./бройката спокойно могат да си трошат скраперите... Безплатно и безболезнено за околните ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Окт 2015, 12:31

You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Окт 2015, 12:31

Няма как ве човек... инвестицията е мноо голяма ... по-добре да вземеш още едно Бентли/Кайен на неква кифла категория N1 към фирмата, вместо да инвестираш в моторспорт или нещо подобно... ти ся ще изкараш, че за 2 милиона лева спокойно се прави такова проектче ... и ще вземеш да изкараш и че всички фестове и сбирки на клубове ще лапнеш щото може и някав маниашки паркинг да си направиш към трасето, да та да имаш място за посещаемост ... НЯМА как тва да е истина да позлваш нещо съществуващо и да го направиш на такъв проект.

https://youtu.be/hRiLMK2-ftw?t=81
Последна промяна host на 09 Окт 2015, 13:32, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 09 Окт 2015, 12:42

Писта дракон е на 160 декара! Един лидл или квато и да е верига е не повече от 7-8 дка. Аз съм измислил едни 15 декара ама да ти кажа то и за драг не стига това... Мотокрос или картинг. Бухово - писта - :mhihi:
Уличен състезател?! Това е човек за затвора, кви лидери кви работи?! Искам некой да ми формулира исканията на уличния състезател... "Искам да мога като имам пари за бензин и ми скимне да дам газ и да не ме заключат"... ба го.
Те БФАС един затворен маршрут в София не могат да измислят, тия ли смотльовци писта ще правят?!
Отгоре на всичко, хората дето си коментираме тука, смятам са/сме част от некво общество с разбирания и морал, клубът се е погрижил да има достатъчно възможности каране, че въобще да дискутираме подобна простотия.
П.С.
Дрифтя си като искам, газ си давам като искам, но случи ли се нещо си нося отговорността. Събират се хора за да не носят отговорност ли?! :dunno:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 09 Окт 2015, 12:44

Stahlblau написа:
K_Ilkov написа:Пак казвам - сметни инвестицията и евентуалната възвръщаемост и ще се сетиш защо никой не инвестира ...:mhihi:

Добре де няма ли изоставени заводи в България? Те нямат ли големи плацове или паркинги? Военни летища ли няма запустели? Айде стига... Каква инвестиция... Про-тата е ясно, че няма да могат да карат, щото окачванията им са за по 8 бона и са такива кокали, че ще останат без бъбреци ама аматьорите с гуми на 10 години и амортисьори за 64,50 лв./бройката спокойно могат да си трошат скраперите... Безплатно и безболезнено за околните ;)

Осъзнаваш ли, че те са опасни сами за себе си. Ти би ли пуснал детето си независимо дали е момче или момиче да ходи по такива безплатни, безконтролирани мероприятия?! Не се заяждам, питам те... "Мамо излизам на кафе, ама може да отскочим и до гонките с приятеля ми и е30-ката му" :yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Окт 2015, 12:53

Тихо ся, по един паркинг само е нужен и всичко ще се оправи :mhihi:

host написа:Няма как ве човек... инвестицията е мноо голяма ... по-добре да вземеш още едно Бентли/Кайен на неква кифла категория N1 към фирмата, вместо да инвестираш в моторспорт или нещо подобно... ти ся ще изкараш, че за 2 милиона лева спокойно се прави такова проектче ... и ще вземеш да изкараш и че всички фестове и сбирки на клубове ще лапнеш щото може и някав маниашки паркинг да си направиш към трасето, да та да имаш място за посещаемост ... НЯМА как тва да е истина да позлваш нещо съществуващо и да го направиш на такъв проект.

Можеш да ме иронизираш колкото искаш :yes:

Но фактите са такива ... тези дето говориш за тях с Бентлитата никога няма да вкарат пари
или изобщо да се занимаят с нещо дето не е ДАЛАВЕРА, а тва не е далавера ...

То се вижда, че до момента не се е случило 25г след изригването на демокрацията ... кво да си говорим повече ...

Искаш ли да хванем бас освен това, че и да се направи такова място до всеки град
пак ще има дрифт по улиците и гонки? Не ми се пише защо, но смятам, че и ти ще се сетиш ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 09 Окт 2015, 12:57

Само да допълня, че квадрат асфалт е в порядъка на 20 лева. Един слой 4 см. За път ти трябват минимум 2 слоя. Трябва ти и основа от стотици тонове камъни и техника. Ами всичко останало? Дракона е колко... 2.2 километра. Аре вадете калкулаторите. А знате ли колко трябва таа писта, за да бъде наречена наистина писта, пък да не говорим за лицензи и какво ли още не.... Тфа е луда работа... Невъобразима глупост. И ако закона ще се променя, то ще се промени точно заради тези момченца, защото предизвикват обществено недеволство. Какво им пречи на двойно повече нормални хора да ходят, да ги натръшкат и да ми станат само на части, и коли и все...
Не мога да повярвам, че трезво мислещи хора могат въобще да намират некъв резон в тоя "протест" или квото там искат да го наричат. Апа къде ще го правят, кааам ти. То излиза, че некои си прави пиар, като нарича гонката протест с участници дето хич и не знаят за него. Ама ще иде полицията и ще заключи неколко дето ще изядат дедовия за пред всички. И така няколко пъти и край, там ще се спре да има протести...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 13:00

Stahlblau написа:Добре де няма ли изоставени заводи в България? Те нямат ли големи плацове или паркинги? Военни летища ли няма запустели?

Моторния спорт в каране на право до 400м или въртене в кръгчета със задниацата напред ли се свършва? Утре тиквенягата ще отвори 2-3 летища за подобни простотии и ще каже- "ето, дадох ви писти" :kuku:

Държавата не е длъжна да строи писти за някой на който му се е докарало. Но построяването на поне една истинска писта със сигурност ще намали простотиите, които се случват по улиците. Тъй, че ако държавата се прави, че се грижи за безопастността на движението трябва да го направи.

С подобни протести нищо няма да се постигне най-малкото защото са недобре аргументирани. Организатора на въпросното събитие е съвсем явно, че не знае какво иска и защо го иска.

KPETEH написа:Само да допълня, че квадрат асфалт е в порядъка на 20 лева. Един слой 4 см. За път ти трябват минимум 2 слоя. ...

По тая сметка излиза около 1 милион за такава дължина за асфалта. Да кажем още два пъти повече за подготовка на трасето. Сметката май е силно занижена. Една читава писта би струвала поне 100 милиона, а може и двойно ако се позаиграеш :mhihi: Бойко твърди, че 20 милиона струвало на касата годишно лечението на инвалидите от катастрофи. Само не ми стана ясно как така сумата е по 20 милиона всяка година. Тези, които са инвалидизирани през изтеклата вече година какво става с тях? Порастват им крака, ръце и органи и вече не са инвалиди или какво..?

Дори и такава да е цифрата ежегодно и с 1/3 да се намалят тези жертви и съответно разходи това са 7 милиона годишно. Та такава една писта ще се "изплати" само за 14 години на държавата. Да не говорим, че все ще има някакъв приход от вход, такси за рзлични състезания и т.н.

Само, че има един проблем. Като правиш писта не върви да сложиш наполовина материали в подложката, тънък асфалт, който след година да се нагъне или стане на дупки и въобще не може да се спести много тъй, че фирмата изпълнител да лапне пари колкото от 3-4км магистрала. Т.е. няма далавера. Държавата по тая причина не е заинтересована. За това всички състезатели в затвора и проблема е решен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Окт 2015, 13:04

Време е наркоманите да протестират че не ми дават общините зали за дрогиране!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 09 Окт 2015, 13:06

Тфа като неква "инициатива" на мотористите за двойни мантинели по пътищата, за да не минавали под тях като падат :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Окт 2015, 13:12

Аз карам ски ама не съм доволен, че последните сезони е слабо от към сняг или ако падне бързо го топи ...

Да взема един протест да спретна да направят зала като в Дубай за ски на закрито?
До София задължително също, щото иначе ако пътувам, ще ми отнема от безценното време ...

пп. Да не реши някой, че съм против правенето на писта :yes:
Нека обаче бъдем реалисти и да мислим трезво ... баш тва и е проблема на нашата страна :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Окт 2015, 13:15

Те преди искаха след билбордовете и дърветата до пътя до изкореняват - че пречели много.

Колкото клипове съм гледал на извънградски пътища от белия - цивилизован свят: Австрия - Швейцария - Словения - Германия - Белгия - Холандия.
Всички гъмжат от дървета до пътя и това им е чарът!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 13:18

KPETEH написа:Тфа като неква "инициатива" на мотористите за двойни мантинели по пътищата, за да не минавали под тях като падат :mhihi:

Това се прави по света още от преди близо 20 години. Удара в мантинела е най-смъртоносен за моториста. Почти тройно по-смъртоносен от удар с кола и двойно от удар с стена. Ясно е, че няма кой да смени старите мантинели с по-сигурно, но какво пречи новите да са такива?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 09 Окт 2015, 13:25

Ясно е, че треа всеки да протестира за нещо... демокрация си е.
Е ги и тия са. http://www.dnes.bg/politika/2015/10/09/ ... rie.279152

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 09 Окт 2015, 13:32

KPETEH написа:
Stahlblau написа:

Осъзнаваш ли, че те са опасни сами за себе си. Ти би ли пуснал детето си независимо дали е момче или момиче да ходи по такива безплатни, безконтролирани мероприятия?! Не се заяждам, питам те... "Мамо излизам на кафе, ама може да отскочим и до гонките с приятеля ми и е30-ката му" :yes:

Като баща на две момичета..... направо не ми се мисли какво ще става, честно ти казвам. :|

Но със сигурност си прав че са опасни за самите тях. Но това няма да спре човек... Имало го е преди нас, ще го има и след нас. Според мен никой няма да отиде на място което се охранявя от полиция да се върти. Те мразят полицаите повечето.

bum_bum написа:
Stahlblau написа:Добре де няма ли изоставени заводи в България? Те нямат ли големи плацове или паркинги? Военни летища ли няма запустели?

Моторния спорт в каране на право до 400м или въртене в кръгчета със задниацата напред ли се свършва? Утре тиквенягата ще отвори 2-3 летища за подобни простотии и ще каже- "ето, дадох ви писти" :kuku:

Държавата не е длъжна да строи писти за някой на който му се е докарало. Но построяването на поне една истинска писта със сигурност ще намали простотиите, които се случват по улиците. Тъй, че ако държавата се прави, че се грижи за безопастността на движението трябва да го направи.

С подобни протести нищо няма да се постигне най-малкото защото са недобре аргументирани. Организатора на въпросното събитие е съвсем явно, че не знае какво иска и защо го иска.

Говориме си едни и същи неща, ама не се разбираме ;) Последните ти два параграфа се препокриват на 100% с това което мисля и аз.
Точно защото не е длъжна да строи може да използват ресурсите които ги има в наличност... То е ясно че не всичко в живота е донъти на паркинг и 400м, но това е най-масовото и изискванията за сравнително безопасното провеждане на това "забавление" не са като изискванията Матрицата, Павката и другите про-та да карат... Не ги ли виждате какви скъсаняци са повечето "рацери" - пазаруват части от моргите за да поправят моргите си, дават си последните 10 лева за бензин да идат да издрифтят едно кръгово и после ходят две седмици пеша. Кой ша плати 50 лева да кара на писта... Трябва някъв бюджетен вариант за тия момчета, щот иначе Бойко ша каже "ей го.. построих ви писта - никой не кара на нея!" ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата