Странничко....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Peev_92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35 97'
- Мечтае да кара: BMW E38 Аlpina B12 6.0
Странничко....
Добра вечер, народе
. Преди дни, какти си карах, се случи нещо интересно. Колата е 730dA 2000г. В резервоара ми показваше, че имам над 10 литра ( на таблото ), и изведнъж ми изписа CHECK FUEL SYSTEM. Колата след около 3 минутки взе да губи мощност ( не е тресяла, хълцукала и тем подобни ), докато накрая, като натиснех газта, нищо не се случваше. Като минах от режим "D" na "N", колицата си изгасна и спрях. Беше засмукала даже и малко въздухец от резервоара.
Като я купих от човек от София, ми направи впечатление, че имаше 20+ литра на таблото, но той каза :
- Ела да заредим 20 лева, че няма гориво.
Аз, радостен, разбира се. Тоя балък сипва гориво, ще си карам като пич, но то се оказа, че съм амсалак
. Прочетох, че и на някои колеги им се е случило нещо подобно.
Предполагам, че е знаел за този проблем, а именно с неточното показание на таблото ( разбрах, че резервоара ми е разделен на 2 части). Тези 2 части, как точно се зареждат, в коя от тези части е помпата, която ми подава гориво ( в частта, в която директно влиза дизела от пистолета на колонката на бензиностанцията или от другата ) и как се прелива от част в част горивцето? За сега си държа колата над тази зона, в която ми изписа този ЧЕК. Всъщност, не обичам да карам под определена граница ( при БМВ_то съм си намислил да е 20те литра
).
Това е то от мен. Ще съм благодарен на малко помощ
.
п.с.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Като я купих от човек от София, ми направи впечатление, че имаше 20+ литра на таблото, но той каза :
- Ела да заредим 20 лева, че няма гориво.
Аз, радостен, разбира се. Тоя балък сипва гориво, ще си карам като пич, но то се оказа, че съм амсалак

Предполагам, че е знаел за този проблем, а именно с неточното показание на таблото ( разбрах, че резервоара ми е разделен на 2 части). Тези 2 части, как точно се зареждат, в коя от тези части е помпата, която ми подава гориво ( в частта, в която директно влиза дизела от пистолета на колонката на бензиностанцията или от другата ) и как се прелива от част в част горивцето? За сега си държа колата над тази зона, в която ми изписа този ЧЕК. Всъщност, не обичам да карам под определена граница ( при БМВ_то съм си намислил да е 20те литра

Това е то от мен. Ще съм благодарен на малко помощ

п.с.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Не страст, а диагноза 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Странничко....
Като начало може да е понапълниш хубаво с нафта, както е споделил стария собственик, в последствие можеш да провериш дали работи помпата в резервоара...

- Peev_92
- кандидат ентусиаст
-
Ами, аз я бях нагърмял
до 60 литра и просто си карах. Реших, че ще заредя на другия ден ( мои си причини ) и то взе, че пък се случи това

Не страст, а диагноза 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Помпа в резервоара ,ама нова слагаш и не ITN
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Колега при мен беше същото ,на магистралата ми изгасна с 15 л .нафта.
Гледах в скритото меню ,че в едната половина е на 0 ,а в другата към 15 л.
Като свалих седалката се оказа ,че помпата е сменена ,но не е хваната за стойката ,а просто хвърлена в резервоара .
Свалих я ,измих цедката и боклуците от резервоара и вече 3 месец си карам докато светне резервата и нямам проблеми.
Помпата е от страната за зареждане
Същото е ,само ,че ние имаме тръбичка за обратната нафта
https://www.youtube.com/watch?v=94sOpT8uuJM
Гледах в скритото меню ,че в едната половина е на 0 ,а в другата към 15 л.
Като свалих седалката се оказа ,че помпата е сменена ,но не е хваната за стойката ,а просто хвърлена в резервоара .
Свалих я ,измих цедката и боклуците от резервоара и вече 3 месец си карам докато светне резервата и нямам проблеми.
Помпата е от страната за зареждане

Същото е ,само ,че ние имаме тръбичка за обратната нафта

https://www.youtube.com/watch?v=94sOpT8uuJM
- Peev_92
- кандидат ентусиаст
-
6 мнения
• Страница 1 от 1