Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Re: iOS тема

Мнение от -Юли- » 03 Окт 2015, 21:02

а как ми се дояде при тая гледка.... :mhihi:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Окт 2015, 21:03

© написа: всичко да е на топ ниво

Айфон никога не е имал всичко на куп на топ ниво. Абсолютно никога не е бил с най-добра камера, най-добра батерия или каквото и да е било.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Окт 2015, 23:00

При 4s и 5s не беше така. Тестове, това онова ...но общо взето андроид изоставаше. За батериите е ясно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2015, 0:05

© написа:При 4s и 5s не беше така. Тестове, това онова ...но общо взето андроид изоставаше. За батериите е ясно :)

Като се замисля нормално е да изостават. Все пак става въпрос за жестока конкуренция. Епъл са сами срещу всички. Правят един телефон. Една камера. Докато Андроид дивизията пробват какви ли не технологии - лазерни автофокуси, оптични стабилизации, color spectrum сензори, "течни" лещи и т.н. И на принципа проба-грешка достигат до сравнително добри решения като краен продукт. Проби-грешките ги покрива огромния оборот от лоу-кост телефони.
А какво имат Епъл? Нищо кой знае какво като иновации в камера модула :dunno: Но благодарение на съвършен чипсет преди, с много възможности за тунинг заложени в него, успяха да направят наистина качествена камера. И докато лежат на него, Exynos и Snapdragon вече отдавна ги подминават. Още повече, че отрочето на Епъл се произвеждаше от Samsung и TMSC. Достойно за уважение, че са си го проектирали сами, ама тия азиатски хиени отдавна са откраднали това, от което са имали нужда, а именно, intellectual property-тата от епълския чипсет. От друга страна - изчислителната мощ на съвременните чипсети стана огромна. Съответно започнаха масово да се ползват computation photography алгоритми - scene detection, HDR, постфокус, панорами, light field processing и т.н. Как беше - преди се стремяха да интегрират копроцесор енджини в чипсета, за да офлоуднат мейнстрийм ядрата, а сега пак се връщат на към софтуерния процесинг :mhihi: Започва да става въпрос за война на чисто софтуерно ниво. А тук играчи много. И граници няма май. Въпроса е Епъл да се усетят навреме за тая тенденция. Прехода от 8 към 12Mpix, 4К видеото и оптична стабилизация (и то само в 6S Plus май) не са достатъчни в днешно време :roll:
Щом Nexus 6P дето е правен от Хуавей (не съм сигурен дори дали така се пише и произнася :mhihi: ) е номиниран от DXOMark, не знам... :dunno: Вярно, че и Гугъл има пръст в тая работа, но все пак :ok:
LG също избиха рибата с G4...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Окт 2015, 0:50

Тая системка андроид дето след 2 милиарда цикъла си отваря менюто моля не я хвалете, Хората който са я създали дори в най смелите си мечти не са смятали,че ще се развие толкова и ще бъде популярна :yes: тука софтуерна война няма, няма и как да има, то е ясно кой софтуер как е написан отдавна. Не може да се сравнява нещо което има виртуална машина (Android), с нещо което има да свърши 10 пъти по малко работа (iOS) за да запали приложение или каквото и да е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2015, 1:26

Nedko Anev написа:Тая системка андроид дето след 2 милиарда цикъла си отваря менюто моля не я хвалете, Хората който са я създали дори в най смелите си мечти не са смятали,че ще се развие толкова и ще бъде популярна :yes: тука софтуерна война няма, няма и как да има, то е ясно кой софтуер как е написан отдавна. Не може да се сравнява нещо което има виртуална машина (Android), с нещо което има да свърши 10 пъти по малко работа (iOS) за да запали приложение или каквото и да е.

Ми да пишем на асемблер тогава :mhihi: Ти как би направил мултиплатформена система без виртуална машина, а? А и от Dalvik до ART има огромна разлика. Може да си попрочетеш. Та не ти е много актуална информацийката, драги :mhihi: И тая "системка андроид" ще е и в г*за ти след някоя друга година и даже няма и да си разбрал :mhihi: Разтърси се насам натам за Brillo и пробвай пак :winky: Изобщо идеята на "системката" е много по-глобална отколкото може да ти го побере акъла :mrgreen: Вникни внимателно какво съм написал и дай пак ;) За камерите говорехме май, а :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Окт 2015, 1:34

http://brillo.com/ ? :mhihi: j/k
за някви IoT тъпни ли става въпрос?

ggb написа:...

може ли реалния размер. компресията е пикселизирала яко листата, коитo са извън фокус на тази, а и останалото, но по-малко.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 04 Окт 2015, 1:42

ART, dalvik все тая е и след няколко години ще си е все същото имал съм и двете системи и ти казвам, че нищо няма да се промени на Андройд телефончетата и поддръжка и всичко им изтича много бързо щото бълват телефони през 2 месеца с 8 ядрени процесори и 4гб рам и как са все така по бавни и по лагави или същите(съмнявам се) с производителността на iPhone които все още е с 2 ядрен процесор, замислял ли си се?
Ама то така е с андойда дай да ни е трудно, да трябва 20 ядрен процесор с 8гб рам за да може да откине.
А оня снапдрагон 615 и 800 дето като пуснеш игра може яйца да си пържиш изобщо няма да го коментирам, много е хубав да, на всичкото отгоре се монтира(ше) на доста премиум телефони. Супер са направо златни, ползвай си ги със здраве и ни остави нас простосмърните с айфоните.

Имам и друго питане за чий х*у му е на човек 8 ядрен процесор след като 70% от приложенията ползват 2 ядра?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2015, 2:06

steeN написа:http://brillo.com/ ? :mhihi: j/k

Тей, тей :) :yes:

https://developers.google.com/brillo/

Nedko Anev написа:ART, dalvik все тая е и след няколко години ще си е все същото имал съм и двете системи и ти казвам, че нищо няма да се промени на Андройд телефончетата и поддръжка и всичко им изтича много бързо щото бълват телефони през 2 месеца с 8 ядрени процесори и 4гб рам и как са все така по бавни и по лагави или същите(съмнявам се) с производителността на iPhone които все още е с 2 ядрен процесор, замислял ли си се?
Ама то така е с андойда дай да ни е трудно, да трябва 20 ядрен процесор с 8гб рам за да може да откине.
А оня снапдрагон 615 и 800 дето като пуснеш игра може яйца да си пържиш изобщо няма да го коментирам, много е хубав да, на всичкото отгоре се монтира(ше) на доста премиум телефони. Супер са направо златни, ползвай си ги със здраве и ни остави нас простосмърните с айфоните.

Имам и друго питане за чий х*у му е на човек 8 ядрен процесор след като 70% от приложенията ползват 2 ядра?

Батенце, ше каже човек, че си незавършило студентче вебаджия под крилото на проф. Огн. (Н)аков от ФКСУ :ok: Говорим си за системен софтуер... СтЕгни се :yes: Нали за идеята на "системката" говорехме, за*би ги телефоните... Не сме в 15-ти век. Нищо че са с 15GB Андроидите и 65-ядрени. И пак са по-ефтини от иПхоне :ok: А и на Снапдрагъна не си му оцелил номера :ok: Изобщо аргументацията ти е в стила "ти па си 'ного 'убав" :mhihi:

И пак не си си научил урока... Приложението няма власт да каже колко ядра да ползва :dunno: Как ги изчисли тия проценти не знам :mhihi: Кърнела толкова динамично си разпределя товара, че ти е бедна фантазията :ok: Можеш да се спреш със свободните съчинения :yes:

Поне като почнете да храните уж на техническо ниво, па вземете се аргументирайте адекватно, баси :ok: :mhihi: Ай сега спокойно и да не о@кваме темата :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 04 Окт 2015, 2:55

Изобщо нямам намерение да споря с хора като теб, само ще ти кажа, че когато тази бозава системка(android след версия 5 в случая) я подкараш на характеристиките на 5S-a ми, и тя е по-бърза и върви по-добре(от iOS 9.0.2 в случая), тогава може да ми кажеш, че тя е по-добра и аз ще се съглася с теб, но и двамата знаем, че това никога няма да се случи и няма как да съществува нещо като "софтуерна война" както го нарече. Просто защото системката(Android) е много 'убава', пак ти казвам ползвай си я щом ти харесва. :no: . И когато тия бозички почнат да се поддържат по 4 години, а не по година и 3 месеца както се случи с един премиум Android телефон който си купух преди години даже ще подскажа, че беше един от нексусите, тогава може да ги похвалиш, до тогава системата си остава бавна, лагава или както искаш я наречи. С една дума далеч от хубава, бърза и тн.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2015, 11:00

Nedko Anev написа:Изобщо нямам намерение да споря с хора като теб, само ще ти кажа, че когато тази бозава системка(android след версия 5 в случая) я подкараш на характеристиките на 5S-a ми, и тя е по-бърза и върви по-добре(от iOS 9.0.2 в случая), тогава може да ми кажеш, че тя е по-добра и аз ще се съглася с теб, но и двамата знаем, че това никога няма да се случи и няма как да съществува нещо като "софтуерна война" както го нарече. Просто защото системката(Android) е много 'убава', пак ти казвам ползвай си я щом ти харесва. :no: . И когато тия бозички почнат да се поддържат по 4 години, а не по година и 3 месеца както се случи с един премиум Android телефон който си купух преди години даже ще подскажа, че беше един от нексусите, тогава може да ги похвалиш, до тогава системата си остава бавна, лагава или както искаш я наречи. С една дума далеч от хубава, бърза и тн.

Като за без никакъв системен съпорт от Епъл, гледам върви, та пушек се дига :mhihi:

Пак не си ме разбрал затова няма да се лигавя и ще ти го кажа културно да не помислиш, че се заяждам. Идеята на тия две "системи" е коренно различна и няма как едната да покрие изискванията на едната. Нито напудрен на макс Андроид и ще върви добре на слаб хардуер, нито пък Айос ще тръгне на MIPS архитектура, например. Просто коренно различна концепция имат :dunno: Попитах те как ще направиш мутиплатформена система без някакво подобие на виртуална машина, не ми отговори... ОК :dunno: Явно Гугъл са най-простите като са избрали тоя подход :clap: Разликата е, че Андроид а толкова скалируем, че с малко доработка ще тръгне без проблеми и на MIPS, и на Sparc, и на x86. Затова са тия 'нам си колко адаптейшън лейъри и "2-та милиарда цикъла да се отворело менюто" дето спомена... За да бъде системата портабъл. Ще тръгне и на малки чипсети каквато е и идеята на Brillo. Обаче Епъл просто не ги виждам в тая игра дето се заформя :dunno: За подобна софтуерна (и не само софтуерна) война говоря, където Епъл просто нямат участие. Още по-интересно - Гугъл почват да си духат с Майкрософт, опростяват си патенти, и т.н. и се чудя накъде ще задуха вятъра :roll: Освен това като цяло политиката им да се осланят на едно-две устройства някакси ми се струва адски рискова. Засега успяват, но една грешна стъпка ще им струва много.
А това дето го бях написал:

Nickelback написа:Започва да става въпрос за война на чисто софтуерно ниво.

Говорех супер конкретно в контекста на камерите, не знам защо подскочи като типичен заслепен Епъл фен, все едно е смъртна обида :dunno: Имах в предвид че качеството на снимките ще се определя най-вече от софтуера, който ги обработва. Досега се залагаше на до голяма степен на възможностите на SoC-а, на твърдо заложените енджини в него. Но наистина започва софтуерна война, където ще се съревновават сложни computational photography алгоритми, нови кодеци за компресия на видео (дето са тръгнали Гугъл и Майкрософт да се кооперират), a не просто чипсети, ядра, памети и там както си го интерпретираше. Това имах в предвид недей да реагираш първосигнално :yes:

Достатъчно се отклонихме от темата, ако те притесняват още неща по виртуални машини, портване, шедюлъри на процесите - на ЛС, няма нужда от свободни съчинения ;) Аз също нямах намерение да споря, просто някой като ми каже как Андроид, била "за телефони", била "няк'ва системка", която реално има десетки милиони редове код, без хал хабер да си има какво стои там и защо така е направена и ме напушва на смях :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Окт 2015, 15:57

Nickelback написа:

Ще го разгледам, мерси. Иначе с IoT, ще е забавно като на някой му хакнат пералнята и му изперат цветните дрехи на 90 градуса (примерно) :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Окт 2015, 16:14

Ето една снимка със 6S набързо при лошо осветление за камера.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Окт 2015, 16:27

От 160 страници в поне 50 някой обяснява колко яко било андроид :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2015, 16:47

steeN написа:
Nickelback написа:

Ще го разгледам, мерси. Иначе с IoT, ще е забавно като на някой му хакнат пералнята и му изперат цветните дрехи на 90 градуса (примерно) :mhihi:

А бе дано само дотам да се простира хакерското въображение :mhihi:

b00st написа:Ето една снимка със 6S набързо при лошо осветление за камера.

Изображение

Ами страхотна снимка :yes: Чудя се на хората максималисти, които търсят неземно качество от камерафон :dunno: Дори 5/5S снимаше прекрасно и дори да снимаш нешо грозно излизаше красиво :mrgreen: Кожа, запрашени повърхности и т.н. излизаха без дефектите си. Не знам какви филтри са настроили Епъл, но всичко изглеждаше прекрасно, нищо, че не е съвсем реално :)

TNT написа:От 160 страници в поне 50 някой обяснява колко яко било андроид :banghead:

А в 90 от тях колко е смотан, нали... Ако визираш мен най-вероятно си забелЕзАл, че аз много добре знам кое не и е наред, и кое и е ОК... За разлика от конете с капаци съм видял това онова, и не на последно място, съм поровил предостатъчно на системно ниво, за да ги твърдя тия неща. И съм направил избора за себе си. Само не скачайте като ощипани моми, не съм аз отприщил темата за камерите. Просто дадох мнението си и каква е тенденцита за развитие, пък ако искате вниквайте в това.
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата