Проблем с Автоматична скоростната кутия BMW e90 2006 325xi
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- georgii
- Потребител
-
- Кара: BMW x5 3.0si 2007 / BMW 325xi 2006
Проблем с Автоматична скоростната кутия BMW e90 2006 325xi
Здраввйте,
Нов въм във форума и се извинявам ако не съм уцелил раздела.
Имам БМВ Е90 2006 325хi на около 170000км със следния проблем. При спиране и превключване от 2ра към 1ва скорост се получава едно почукване все едно някой ме е ударил отзад. Също така на S скоростите се сменят много твърдо и рязко. Скоростната кутия е 6 степенна автоматична. Някой имал ли е сходен проблем? Как се оправя и каква ще е цената?
Благодаря предварително
Поздрави
Георги
Имам БМВ Е90 2006 325хi на около 170000км със следния проблем. При спиране и превключване от 2ра към 1ва скорост се получава едно почукване все едно някой ме е ударил отзад. Също така на S скоростите се сменят много твърдо и рязко. Скоростната кутия е 6 степенна автоматична. Някой имал ли е сходен проблем? Как се оправя и каква ще е цената?
Благодаря предварително
Поздрави
Георги
Мъдрият човек опознава не фактите, а техните причини. Ако се учиш да стреляш и си улучил, трябва да знаеш защо си улучил. Тогава си овладял майсторството.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Проблем с Автоматична скоростната кутия BMW e90 2006 325
georgii написа:Здраввйте,
Благодаря предварително
Поздрави
Георги
На Sport си ги сменя рязко и твърдо,тя цялата кола се променя в момента в който минеш на DS...но за "проблема" при спиране почни с ресет на кутията ,не си първия с подобни моментни състояния...
Също това се получава след като по-продължително време си карал по рязко,но утихва - и все пак ресет на кутията трябва да го нулира,след това идва смяна на масло на кутиятата с филтър...
За резките смени на DS - поледни си карето на кардана към диф-а ,може да има след вече от напувкане и от там дори и не автомат пак се получават подобни усещания.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Имам абсолютно същият проблем ... дразнещо е, кутията уж е умна, ама май не толкова. След продължително каране извънградско и последващо спиране на място също го прави. След ресет на кутията се оправя поне за известно време. Смяна на масло и филтър не помага
Вече съм свикнал и не ми прави много впечатление.

- georgii
- Потребител
-
Ресет на кутия съм правил чрез натискане на педала на газта но не помага и доколкото знам този ресет просто прави подаването на газ по плавно и колата не е толкова агресивна в ускорението си. Маслото не съм го сменял, защото "уж" никога не се сменяло. Знам, че има много БМВ-та с подобен проблем но никъде не намерих решение.
Мъдрият човек опознава не фактите, а техните причини. Ако се учиш да стреляш и си улучил, трябва да знаеш защо си улучил. Тогава си овладял майсторството.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Погледнете си мекатрониката и следете за симптоми за торк конвертор - това е един от признаците. Кутията си е доста добре - на DS трябва да сменя рязко но никога не се усеща пчукване между смените.
На който му се чете как да си поддържате правилно кутиите:
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
На който му се чете как да си поддържате правилно кутиите:
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
Колега,направи си update на software-a на кутията...това решава голяма част от проблема в DS моде,гарантирам че ще има голяма разлика,пробвали сме го вече на поне 5-6 троики съc ZF кутия. Ако искаш пълно решение на проблема се сменя комплект соленоидни клапани на стоиност около 500 евро в зависимост от сериен номер на кутията след което задългителна смяна на масло и филтър ....този ремонт е скъП но няма да си познаеш колата 

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
georgii написа:Ресет на кутия съм правил чрез натискане на педала на газта но не помага и доколкото знам този ресет просто прави подаването на газ по плавно и колата не е толкова агресивна в ускорението си. Маслото не съм го сменял, защото "уж" никога не се сменяло. Знам, че има много БМВ-та с подобен проблем но никъде не намерих решение.
Колега при ръчните кутии " уж " не се сменя, но при автомата е силно препоръчително.
Проверявал ли си скоро дали има достатъчно масло в кутия ?
- georgii
- Потребител
-
Благодаря много за съдействието. Моят малък проблем е, че колата ми се намира в момента в Америка и се чудя дали да си я докарам да я карам тук или да си я оставя за там. Ако реша да си я докарам предполагам може да ми препоръчате адекватни майстори, които да я ъпдейтнат, ако се наложи да сменят соленойди и тн.
Относно смяната на соленойдите, маслото и ъпдейта решават ли на 100% проблема.
Относно смяната на соленойдите, маслото и ъпдейта решават ли на 100% проблема.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тоя ресет с педала не е ресет на адаптациите със софтуер,не му вярвам на тоя метод...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Тоя ресет с педала не е ресет на адаптациите със софтуер,не му вярвам на тоя метод...
това, уж ресет с педала не работи, поне при мен

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
До въпроса на автора - колега смени маслото и квадратния маншон на мекатрониката, както и буксата на мекатрониката АКО тогава не се оправи проблема диагностицирайте соленоидни клапани или дали не е заминал някой пакет (второто би трябвало да хвърля грешки)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При мен поведението на кутията се променя осезаемо след ресет с педала. Но като смених маслото на кутията й направиха софтуерен ресет и не можах да я позная - държеше се точно както искам. Лошото е, че след 100 км се върна към тъпите си адаптации...
Never mistake motion for action...
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Leon написа:При мен поведението на кутията се променя осезаемо след ресет с педала. Но като смених маслото на кутията й направиха софтуерен ресет и не можах да я позная - държеше се точно както искам. Лошото е, че след 100 км се върна към тъпите си адаптации...
Общо взето това е проблема .... след ресет е чудна, работи идеално, кеф ... ама като се "адаптира" отново и всичко се свършва

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Майстори на скоростни кутии някой да препоръча? 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Специално за автоматици съм чувал, че на бул. Черни връх до Биллата (до Парадайс мол) били добри, но нямам пряки наблюдения.
15 мнения
• Страница 1 от 1