CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Re: CCC модул E60

Мнение от karisto » 30 Авг 2015, 11:33

serja01 написа:Здравейте колеги,
Някой знае ли дали тази охлаждаща перка отзад на модула трябва да се върти постоянно или само като загрее? Вчера като изкарах модула и видях че моя не се върти, пък беше бая топло. Съмнявам се да не би да не може да се охлади и затова да не работи, защото съм забелязал , че когато е хладно тръгва. Особено при първия старт сутрин.
Някакви мнения?

Перката не се върти постоянно, е нея влизат три кабелчета двата са захранване, единият е управлението и. Минах по този път и за това ти казвам че не е от охлаждането. И при мен когато е топло постоянно се растартираше, като се захлади - работи перфектно, докато един ден всичко приключи! Занесох я в софтелектроникс и срещу 300 лв и после още 150 за кодиране проблема беше решен. Лошото е, че след точно 2 години пак стана същото и пак 300 лв!.....това е положението. Ако не ти стиска - нов 1300 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 30 Авг 2015, 11:52

karisto написа:
serja01 написа:Здравейте колеги,
Някой знае ли дали тази охлаждаща перка отзад на модула трябва да се върти постоянно или само като загрее? Вчера като изкарах модула и видях че моя не се върти, пък беше бая топло. Съмнявам се да не би да не може да се охлади и затова да не работи, защото съм забелязал , че когато е хладно тръгва. Особено при първия старт сутрин.
Някакви мнения?

Перката не се върти постоянно, е нея влизат три кабелчета двата са захранване, единият е управлението и. Минах по този път и за това ти казвам че не е от охлаждането. И при мен когато е топло постоянно се растартираше, като се захлади - работи перфектно, докато един ден всичко приключи! Занесох я в софтелектроникс и срещу 300 лв и после още 150 за кодиране проблема беше решен. Лошото е, че след точно 2 години пак стана същото и пак 300 лв!.....това е положението. Ако не ти стиска - нов 1300 лв.

Вече има толкова много CCC модули втора употреба за около 400 лв. Чудя се как още държат такава висока цена на ремонта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 30 Авг 2015, 13:34

400лв са преди фейса, които едно, че са без 8-те бутона, друго, че се скапват често. Ремонта наистина е доста солен, но хубава фейс навигация с екран и контролер под 7-800 лв......трудно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 30 Авг 2015, 13:42

С екран и контролер му трябва на човек когато минава от малка към голяма навигация. Като си с голям дисплей и ти даде проблем модула ще смениш само него. Само модул дори за Е70, Е71 съм намирал за 350-400 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 28 Сеп 2015, 16:41

Аз съм със старата навигация с голям дисплеи ако сваля от друга кола и я включа за проба ще тръгне ли или трявва и со компютарна намеса ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 29 Сеп 2015, 13:19

stefan3232 написа:Аз съм със старата навигация с голям дисплеи ако сваля от друга кола и я включа за проба ще тръгне ли или трявва и со компютарна намеса ?

Сигурно ще трябва кодиране и някакъв софтуерен ъпдейт, но нищо не ти пречи да пробваш и да видиш дали ще тръгне. При мен като сменях малкия дисплей с голям и съответно ССС модула тръгна без никаква допълнителна намеса, но специалистите казват, че това е рядък случай.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 29 Сеп 2015, 13:27

stefan3232 написа:Аз съм със старата навигация с голям дисплеи ако сваля от друга кола и я включа за проба ще тръгне ли или трявва и со компютарна намеса ?

Не го мисли, запазил съм ти час в М Кар ... нали си ''мой човек'' :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 29 Сеп 2015, 13:43

А сега видях, че си от Пловдив и решението на всички проблеми ти е точно колегата, който ти е запазил час за М-Кар :D Най- добре се обърни към него :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan3232 » 29 Сеп 2015, 16:26

Atsalov написа:

Не го мисли, запазил съм ти час в М Кар ... ''нали си мой човек'' :lol:

Ами ко да се направи като някои друг не си дига телефона

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan3232 » 29 Сеп 2015, 16:30

stefan3232 написа:
Atsalov написа:

Не го мисли, запазил съм ти час в М Кар ... ''нали си мой човек'' :lol:

Ами ко да се направи като някои друг не си дига телефона

Краси шегата на страна сутринта ще доиди новата навигация ще ми я сложеш ли че немисе иска някои да ми омаже колата !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 29 Сеп 2015, 23:36

Мене пък след ремонт точно преди 7 месеца на модула във Варна ми се прецака пак , но този път спира звука от радио/мп3 и лагва много , след четене видях , че е ULF modul , локализирах го спрях го, оправи се проблема , но реших , да си взема един 2ра ръка за 200 лева ... всичко добре , обаче като си свържа телефона и обхвата на блутута прекъсва, примеро докато говоря с някой се чува 10 сек от телефона после от колата , също така и телефония указател не ми го зарежда пиши(да свържа телефон с блутут , а той е свързан) направи ми впечатление , че като активирам блутута на колата ми дава старото име 58443 нещо такова , а като ми го намери телефона е вече 28435 да кажем, трябва ли този модул да се кодира към модула? И от какво може да е това?

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan3232 » 30 Сеп 2015, 0:27

CrazyElement написа:Мене пък след ремонт точно преди 7 месеца на модула във Варна ми се прецака пак , но този път спира звука от радио/мп3 и лагва много , след четене видях , че е ULF modul , локализирах го спрях го, оправи се проблема , но реших , да си взема един 2ра ръка за 200 лева ... всичко добре , обаче като си свържа телефона и обхвата на блутута прекъсва, примеро докато говоря с някой се чува 10 сек от телефона после от колата , също така и телефония указател не ми го зарежда пиши(да свържа телефон с блутут , а той е свързан) направи ми впечатление , че като активирам блутута на колата ми дава старото име 58443 нещо такова , а като ми го намери телефона е вече 28435 да кажем, трябва ли този модул да се кодира към модула? И от какво може да е това?

Поздрави.

Моят блутут е изолиран отдавна но явно са проблемни не само те а и ссс модулите преди феиса а и след можеби .
Краси Ацалов (Ацалов ауто )!!!
Е най на ватре с тия неща ! Обарне се към него той ще ти помогне можеби ще иска да се кодира

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 30 Сеп 2015, 14:12

stefan3232 написа:
CrazyElement написа:Мене пък след ремонт точно преди 7 месеца на модула във Варна ми се прецака пак , но този път спира звука от радио/мп3 и лагва много , след четене видях , че е ULF modul , локализирах го спрях го, оправи се проблема , но реших , да си взема един 2ра ръка за 200 лева ... всичко добре , обаче като си свържа телефона и обхвата на блутута прекъсва, примеро докато говоря с някой се чува 10 сек от телефона после от колата , също така и телефония указател не ми го зарежда пиши(да свържа телефон с блутут , а той е свързан) направи ми впечатление , че като активирам блутута на колата ми дава старото име 58443 нещо такова , а като ми го намери телефона е вече 28435 да кажем, трябва ли този модул да се кодира към модула? И от какво може да е това?

Поздрави.

Моят блутут е изолиран отдавна но явно са проблемни не само те а и ссс модулите преди феиса а и след можеби .
Краси Ацалов (Ацалов ауто )!!!
Е най на ватре с тия неща ! Обарне се към него той ще ти помогне можеби ще иска да се кодира

Ацалов го знам бил съм при него , но вече живея в София и ми е по-лесно някъде тук ако има към кой да се обърна?

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 02 Окт 2015, 18:42

Седя чудя се и не мога да го измисля , пробвах да се свържа с блутута с галакси С4 свързва се и после след 5 сек се disconnect и така постоянно , викам ок модула е прецакан , на който се обадя за препрограмиране за блутута казва , че не може ... викам си ок ще направя още полеви тестове вземам една стара нокия не знам каква беше май е55 пробвам свърза се , обаждам се говоря си 40 сек няма никакви прекъсвания... викам добре вземам 2 смартфона пак единия стар сони , другия Хуавей , и с двата телефона абсолютно по същия начин както и с моя свързва се и поле disconnect ... Айде сега къде е проблема. Интересното е , че със стария модул , който беше абсолютно същия парт номер , Галакси С4 си работеше без никакви проблеми ... Което ме навява на мисълта , че май годиране иска? В Идрайв менюто пише , че блутута се казва BMW 58127 а телефоните като го намерят се казва 26832 , дори опитах да преименувам на галаксито на 58127 еми не става.. Сега интересно има ли някой , който може да го оправи това или да махам модула и да я оставям колата без блутут. За справка питах вече 2 сервиза един в Пловдив и един в София , отговориха ми , че не можело нищо да се направи ...

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 02 Окт 2015, 19:23

Може и да се кодира, и да се програмира и да се смени името, с което ти излиза колата (това между другото е VIN-а на донор колата). Не знам кой какво ти е казал, но аз тези неща ги мога дори модула да не е закачен в колата, а какво остава да си е по нормален начин навързано всичко...
Only dead fish follow the stream...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61