Интерфейсна аларма за E70
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Интерфейсна аларма за E70
Интересувам се от едно Е70, но самият автомобил няма заводска аларма, а до колкото знам застрахователите отказват да застраховат само с фабричен имобилайзър. Може ли някой, който е купувал Е70 без аларма и му е инсталирал интерфейсна да сподели от къде може да бъде направено и общи впечатления за алармата - разбрах че е доста слаб обхвата - по-слаб ли става от този на ключа?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Интерфейсна аларма за E70
Препоръчвам ти да си сложиш оригинална, цените почти се дублират, но при интерфейсната бъговете са повече и функциите и по малко. Интерфейсната се управлява от ключа,така че колкото ти е обхвата толкова ще си остане ...или аз не съм те разбрал.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Atsalov написа:Препоръчвам ти да си сложиш оригинална, цените почти се дублират, но при интерфейсната бъговете са повече и функциите и по малко. Интерфейсната се управлява от ключа,така че колкото ти е обхвата толкова ще си остане ...или аз не съм те разбрал.
За функциите не бих казал, че са по- малко при интерфейсната зависи от алармата, дори имаш допълнителен имобилайзер и gps модул поне при моята.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Въпросът ми за обхвата беше, защото бях чувал, че е сравнително малък. Като се замисля сега може би е доста странно да бъде по-малък от този на ключа след като с него се изпраща сигнала.
Относно заводската аларма, освен нея не трябва ли да се подменя и огледалото за обратно виждане (което би оскъпило нещата) - при алармените системи на БМВ нямаше ли един червен диод, който стои на долната част на огледалото?
Бихте ли ми препоръчали добър сервиз за слагане на алармата - интерфейсна или заводска? До колкото знам застрахователите си слагат отделно чип или два и gps за проследяване в допълнение.
Относно заводската аларма, освен нея не трябва ли да се подменя и огледалото за обратно виждане (което би оскъпило нещата) - при алармените системи на БМВ нямаше ли един червен диод, който стои на долната част на огледалото?
Бихте ли ми препоръчали добър сервиз за слагане на алармата - интерфейсна или заводска? До колкото знам застрахователите си слагат отделно чип или два и gps за проследяване в допълнение.
- Atsalov
- Ацалов
-
Нещата са почти идентични, прочети тук: viewtopic.php?f=116&t=378486&p=3970690&hilit=
и тук: viewtopic.php?f=116&t=381363&p=3992462&hilit=
и тук: viewtopic.php?f=116&t=381363&p=3992462&hilit=
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Някаква идея каква е цената на фабричната и освен в БМВ могат ли някъде в София да ми я сложат качествено?
Предполагам, че става въпрос за това - 65122167742, Retrofit kit, theft alarm.
http://bmwfans.info/parts-catalog/65122167742
Предполагам, че става въпрос за това - 65122167742, Retrofit kit, theft alarm.
http://bmwfans.info/parts-catalog/65122167742
- Atsalov
- Ацалов
-
Трябва ти само таванен модул с аларма и сирената от някоя автоморга и някой мераклия в твоя район. Ново излизаше доста пари.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Дару ми офертираха 1100лв за алармата плюс монтажа...май няма да е заводска алармата
Странно по каталожен номер частта е 350 лева, монтажът явно е много "сложен" 
Спрях се на интерфейсна аларма Viper 3901V с микровълновия сензор 508D и tilt сензор 507М. Някой да има подобна аларма да сподели впечатления?

Спрях се на интерфейсна аларма Viper 3901V с микровълновия сензор 508D и tilt сензор 507М. Някой да има подобна аларма да сподели впечатления?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Flipz написа:Дару ми офертираха 1100лв за алармата плюс монтажа...май няма да е заводска аларматаСтранно по каталожен номер частта е 350 лева, монтажът явно е много "сложен"
Колегата Atsalov те посъветва да потърсиш втора употреба. А за монтажа отскочи до Пловдив да пиеш кафе и да разгледаш града и той ще ти я монтирал за това време

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Проблемът е, че колата е с транзитни номера й предстои регистрация та трябваше бързо да инсталирам алармата, за да й направя каско и т.н Както и да е, вече всичко е сложено. Дали е по-добре от заводската или не ще видим в последствие, ще пиша в тази тема с впечатления.
10 мнения
• Страница 1 от 1