Проблеми със скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: проблем с ... скоростна кутия?
Направих ресет на скоростите и раздатката,защото се оказа,че никога не е правен!
За сега съм минал над 1500км. и колата превключва по мед и масло,направо не се усеща ,.......много по- мазно от преди
Като се има предвид,че правих ремонт на мотора и скоростите бяха долу,както и ремапа и първата смяна на маслото,????........може и от това да се ошашкала,без ресет????Ще пиша!До смяна на масло в скоростите ми остават 7-8К км. ,ако не ме удари пак грешката,просто, като сменям маслото,ще сменя и торк,чистя мекатроника и соленоидите,уплътнения и т.н. и това ще и е! 

Пак ми заби същата грешка,при същите условия
Смених маслото,почистен е и мекатроника,направих ресет на адаптациите.Засега е ок.Ще пиша пак,каквото и да е развитието,след като мина 2-3000км. 

Здравейте отново Колеги! И така,..........развъртях някой друг километър/към 1500/ и след смяна на масло,чистене на мозъка и ресет,сега пък, почна да прави друго
:Когато ускорявам,стабилно,.....може би, малко преди кикдаун,изведнъж, каточели се самоизфорсира,на по - ниска предавка/можеби около4та,5та/,което е придружено с леко ритане? После веднага връща на по- високата предавка.Това всичкото ,без да ме вкарва в авариен режим и не го прави всеки път.Странното е че,на кикдаун не го прави.Изрежда си ги супер,както и с по- нормално каране си сменя мазно, по всички предавки???? Като се върна в Софе,ще прочетем грешките и ще ги пиша.Някой,ако има идея,Благодаря предварително!!! .......но,като гледам,май без смяна на комплектче,няма да мина??? 

Grey написа:Здравейте Колеги!За съжаление дойде време и аз да се включа с молба за помощ,в темата за скороститеЗа около последните 4000км ,на два пъти,ми направи следната врътня колицата: Както си карам ,магистрално,с около 140-150 ,давам газ да ускоря,автомата връща предавка и започва да набира,но не изцежда докрай оборотите,а само в рамките на 500 до 1000 на оборотомера,след което се отказва и качва пак на шеста скорост! Секунда след тази ситуация,колата влиза в авариен,със зъбното колело на екрана и съобщение: transmission faulty.Не позволява на повече от втора или трета,ако не се лъжа,да се кара.Загасям,после паля пак и никъв проблем,ускорява си във всички диапазони и грешката я няма! И двата пъти го направи на магистрала,явно,когато се е загряло маслото в кутията.Колата е 2009г ,малко над 270 000км.Без дпф и кат,плюс ремап,всичко изпълнено грамотно в Маднес/275кс,570нм/.Маслото в кутията е сменявано преди близо 50 000км.Иначе си превключва нормално при други условия.Не ми изглеждат симптомите като за торк?! Грешките, които излизат след диагностика са: 4F85-Ratio Monitoring Clutch E / A0B1-input selector lever clutch switch implausible /41AA-charge air presure sensor. .....последната,едва ли има нещо общо с кутията,но??? Явно става въпрос за някво приплъзване на съединителя на 5та предавка? То е ясно,че торк ще се рециклира,масло и филтри ще се сменят,ама като чета по чужбинските,братски форуми,за соленоиди и кви ли не други сложнотии,изпаднах ,......леко в ступор
Има доста инфо в нета,като това по долу, чета като изоглавен,ама някой ако се е сблъсквал с подобна мизерия,ще бъда безкрайно благодарен и на най-краткия съвет!!!http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/148032-2004-530i-limp-mode-code-4f85.html
Здравей Колега,
Аз имам абослютно същия проблем всеедно описваш моя проблем. Моляте сподели какво си направил за да го фикснеш проблем и ако си го фикснал къде си ходил . Много ти благодаря ако си от София и ако е удобно може да се видим .
Мой приятел имаше абсолютно същия проблем с автомата. Прати мехатроника във Варна (имали стенд за тях). Смениха му два клапана и всичко се оправи.
След диагностиката излезе код 4F8A Ratio Monitoring Gearshift 4-5.Може наистина да е от соленоидите.Така или иначе,съм решил да я отварям,ще видя и комплектите,ако трябва, ще сменям.Мерси Колега andy! 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Grey написа:След диагностиката излезе код 4F8A Ratio Monitoring Gearshift 4-5.Може наистина да е от соленоидите.Така или иначе,съм решил да я отварям,ще видя и комплектите,ако трябва, ще сменям.Мерси Колега andy!
viewtopic.php?f=112&t=394854
Здравейте,
Аз смених филтър и маслото, но проблема ми остана. Хората от сервиза ме посъветваха да бутна малко километри и ако не се оправи ще отваряме скоростната кутия. : При мен грешките са 4f85 , 4f8a 4f8c.Ако до понеделник не ми се оправи проблема до тогава отивам пак в сервиза след като отворят скоростната кутия вярвам ще кажат къде е проблема и ще ви пиша .
Аз смених филтър и маслото, но проблема ми остана. Хората от сервиза ме посъветваха да бутна малко километри и ако не се оправи ще отваряме скоростната кутия. : При мен грешките са 4f85 , 4f8a 4f8c.Ако до понеделник не ми се оправи проблема до тогава отивам пак в сервиза след като отворят скоростната кутия вярвам ще кажат къде е проблема и ще ви пиша .
Днес си вкарах колата в ГИМИНИ 4 , след два дни ще ви кажа къде ми е бил проблема - разбира се ако го познаят и те.
Здравейте Колеги! .....и така,обещаният доклад, относно проблема ми: Износени пакетчета!/колегата,мисля, bat zlati,беше прав
/Най- зле са на 4та и 5та скорост.Ще ги сменям всичките,че да ми е мирна главата!
Някъде към 800лв. цена, ми дадоха.Между другото,скоростната ми кутия е модел, 6HP28x ,а не 6HP26x ! Нямам идея,след коя дата са почнали да ги слагат от БМВ,но по-важното е че,.......е до 700nm!!! 

Grey написа:Здравейте Колеги! .....и така,обещаният доклад, относно проблема ми: Износени пакетчета!/колегата,мисля, bat zlati,беше прав/Най- зле са на 4та и 5та скорост.Ще ги сменям всичките,че да ми е мирна главата!
Някъде към 800лв. цена, ми дадоха.Между другото,скоростната ми кутия е модел, 6HP28x ,а не 6HP26x ! Нямам идея,след коя дата са почнали да ги слагат от БМВ,но по-важното е че,.......е до 700nm!!!
Според Гугъл след 2007 са 6HP28, но това не от значение за макс въртящия момент а от конвертора монтиран в кутията.
за 6HP26 max. 440 Nm (torque W255RH-4GWK), за max. 600 Nm (torque W270RH-4GWK)
за 6НР28 max. 440 Nm (torque W255RH-4GWK TTD), за max. 600 Nm (torque W270RH-4GWK TTD), за max. 650 Nm (torque ZDW260RH-4GWK)
източник ZF : 6HP26
6HP28
Здравейте ,
Днес ми звъннаха от гимини 4 - споменаха ми сумата 2600 лева викнаха ме хората и ми показаха проблема . Сменят съединители 4-5-6 видимо зле некви лагери и незнам си какво. Няма причина да им вярвам или да не им вярвам . За труда ми вземат 700 лева някъде всичко останало части. Като ми дадът списъка за това за което съм заплатил ще го получите и вие.
Днес ми звъннаха от гимини 4 - споменаха ми сумата 2600 лева викнаха ме хората и ми показаха проблема . Сменят съединители 4-5-6 видимо зле некви лагери и незнам си какво. Няма причина да им вярвам или да не им вярвам . За труда ми вземат 700 лева някъде всичко останало части. Като ми дадът списъка за това за което съм заплатил ще го получите и вие.
andy написа:Grey написа:Здравейте Колеги! .....и така,обещаният доклад, относно проблема ми: Износени пакетчета!/колегата,мисля, bat zlati,беше прав/Най- зле са на 4та и 5та скорост.Ще ги сменям всичките,че да ми е мирна главата!
Според Гугъл след 2007 са 6HP28, но това не от значение за макс въртящия момент а от конвертора монтиран в кутията.
за 6HP26 max. 440 Nm (torque W255RH-4GWK), за max. 600 Nm (torque W270RH-4GWK)
за 6НР28 max. 440 Nm (torque W255RH-4GWK TTD), за max. 600 Nm (torque W270RH-4GWK TTD), за max. 650 Nm (torque ZDW260RH-4GWK)
източник ZF : 6HP26
6HP28
Чудно инфо,Колега!

не знам как може да се провери конвертора като слагат различни в една и съща кутия. Би трябвало да съм с най-големия до 650Nm.