Табло от М5

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Табло от М5

Мнение от Maverick_VS » 23 Сеп 2015, 10:42

Колеги, знае ли някой дали в БГ е възможно да бъде направено прекодирането на табло от М5/М6, което да работи на обикновена 5-ца или 6ца. Писах си с един колега от форума, който ми обясни, че километрите на таблото щели да останат от колата донор /т.е. м-ката/, но се поразчетох из чуждите форуми и изглежда всичко може да бъде направено plug 'n play както се казва. Да си вземе инфото и километрите от моята кола, червената линия на оборотомера да си работи за съответния двигател, без тампер дот и т.н.:

http://5series.net/forums/e60-parts-acc ... it-107787/

Кометар номер 6 /на Patrys/, за който не му се чете цялата тема.

Та въпросът е има ли някой в България, който би могъл да направи това или ако влизам във филма ще изпращам таблото към Полша :mhihi: ?

Пп. моля без коментари колко било селско, да си купя М-ка и т.н. :mhihi: - имам си своите съображения и идеи за в бъдеще така, че по темата само :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Табло от М5

Мнение от bgpavlp » 23 Сеп 2015, 12:24

Чак до Полша за смяна на ВИН ???
Тук поне освен мен има още 100 човека, които ще направят тази интервенция :D
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 23 Сеп 2015, 12:44

Е затова говорим...не изгарям от желание да пращам нещо до Полша, ако същото може да бъде свършено и в Бъглария :mhihi:. Просто искам да намеря хората, които го умеят :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Сеп 2015, 15:31

bgpavlp написа:Чак до Полша за смяна на ВИН ???
Тук поне освен мен има още 100 човека, които ще направят тази интервенция :D

Еми взимай да го правиш ,нема кво да го мислиш :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 24 Сеп 2015, 18:13

Така след малко перипетии вчера и днес, най-накрая се сдобих с табло 8) . Очаквайте тези дни включване кое как ще проработи /дано да е всичко :mhihi: /.

Пп. Благодарности на oci и Sherman за консултациите по телефона днес :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Табло от М5

Мнение от Gqbriel » 24 Сеп 2015, 19:30

Maverick_VS написа:Така след малко перипетии вчера и днес, най-накрая се сдобих с табло 8) . Очаквайте тези дни включване кое как ще проработи /дано да е всичко :mhihi: /.

Пп. Благодарности на oci и Sherman за консултациите по телефона днес :yes: :bchug:

Аз гледам за такова от м3 но е рядкост
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 11 Ное 2015, 0:35

Малко късно включване с резултати, но работа..какво да се прави.
Та, таблото проработи идеално, но изникна лек проблем...круиз контрола не работи :lol: . Единственото, което измислихме с колегата oci като вероятна причина, е фактът, че моята кола е с ръчни скорости и от там да се бъзика нещо в м-ковото табло...Иначе скоростомер, оборотомер, температура, линията на ограничителя всичко си е тип-топ, няма никакви грешки при диагностики, дори в движение тествахме...но круиз контролът не включва. Приемам всякакви идеи и предложения - не че съм го ползвал повече от 2-3 пъти за 10хил. км де, но ме дразни просто като нещо не работи :mrgreen: .
Междувременно ме хванаха лудите и си взех и М-воланче... :mhihi: :conf:

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Табло от М5

Мнение от Trixster » 11 Ное 2015, 9:57

Има тема във 5series, не си единствения с неработещ круиз контрол. Някой беше сменял няколко табла докато тръгне, но какво и как нямам спомен.......ако намеря темата ще пусна линк. За сега от телефона толкова ;)

П.С.
Честито! Бих ги направил като мод единствено заради температурата =D

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 11 Ное 2015, 21:08

Maverick_VS написа:Малко късно включване с резултати, но работа..какво да се прави.
Та, таблото проработи идеално, но изникна лек проблем...круиз контрола не работи :lol: . Единственото, което измислихме с колегата oci като вероятна причина, е фактът, че моята кола е с ръчни скорости и от там да се бъзика нещо в м-ковото табло...Иначе скоростомер, оборотомер, температура, линията на ограничителя всичко си е тип-топ, няма никакви грешки при диагностики, дори в движение тествахме...но круиз контролът не включва. Приемам всякакви идеи и предложения - не че съм го ползвал повече от 2-3 пъти за 10хил. км де, но ме дразни просто като нещо не работи :mrgreen: .

Изображение

Изображение

Страхотно колега :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 12 Ное 2015, 1:15

а не те ли дразнят тея 330км.,че няма да може да ги стигнеш :lol:

иначе наистина "М" си е "М"
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 12 Ное 2015, 11:34

BorislavB написа:а не те ли дразнят тея 330км.,че няма да може да ги стигнеш :lol:

иначе наистина "М" си е "М"

:lol: Изобщо, то в БГ да караш с такива скорости си е самоубийство :winky: :paranoid: . Просто ми харесва зверски дизайна на таблото - бялата подсветка с червените стрелки, точките, а не множеството чертички като деление, ///М /разбира се :mhihi: / и те така 8) . Разликата пък във воланите е чудовищна - там изобщо няма какво да се коментира :mhihi: .

Trixster написа:Има тема във 5series, не си единствения с неработещ круиз контрол. Някой беше сменял няколко табла докато тръгне, но какво и как нямам спомен.......ако намеря темата ще пусна линк. За сега от телефона толкова ;)

П.С.
Честито! Бих ги направил като мод единствено заради температурата =D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колега, ако е някоя различна тема, от тази която съм пуснал в първия си пост, ще се радвам да я споделиш. Иначе и аз видях в 5series, че има проблеми с круиз контрола, но не видях решение... :roll: .

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 15 Ное 2015, 11:17

Maverick_VS написа:Малко късно включване с резултати, но работа..какво да се прави.

От скоро и аз съм с такова табло:
Изображение

Относно подкарването на круиза, аз направи следното, препрограмирах DME-то и CAS-са, в самата процедура софтуера прекодирва накрая и таблото, така тръгна и круиза без проблем.

Назад към Е60/Е61