Информация за пробег записан в модулите на Е70/Е71

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Информация за пробег записан в модулите на Е70/Е71

Мнение от vlado6669 » 05 Сеп 2015, 8:31

Здравейте, и аз четох доста в темите ама без отговор. Та те така традиционно, помагайте ако можете. Планирам да закупя Е70/Е71, но и тук в Катар са започнали да връщат километрите май, и то предимно на коли от Емирствата. Та как да видя записаните километри пробег в модулите, на старото го правех с Скенер 1.4.0, имам също и GT-1 - той сканира Е70 ама не знам къде да гледам за пробега в модулите и има ли го като опция. Ако закупя K + DCAN кабел с коя програма може да се види пробега - INPA или друга програма (препоръчайте и да почвам да се образовам как?). Или пък да купувам BMW SCANNER 2.01 които става, но пък държи цена а и си имам GT -о за диагностика. Идеи всякакви приемам :) , че тук нивото на диагностиката е като в БГ 90 години - бързо сменяват ненужни части докато решат проблема, пари има, а в официалните дилъри скъпо и яко чакане, без и те да знаят как да ми помогнат. Благодаря предварително на всеки отделил време и помогнал!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Информация за пробег записан в модулите на Е70/Е71

Мнение от Giovanni » 05 Сеп 2015, 9:36

Километрите в модулите подлежат на манипулация.
Със скенера примерно може да видиш колко пъти е сменяно маслото на мотора обаче, и можеш да си направиш сметка дали са пипани километрите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado6669 » 05 Сеп 2015, 13:49

Giovanni написа:Километрите в модулите подлежат на манипулация.
Със скенера примерно може да видиш колко пъти е сменяно маслото на мотора обаче, и можеш да си направиш сметка дали са пипани километрите.

Не очаквам професионална намеса тук:lol: , и затова търся с какво да видя всички модули, значи да взема и BMW SCANNER 2.01 ако само с него става? Благодаря за отговора! Приятни почивни дни!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 18 Сеп 2015, 15:10

vlado6669 написа:
Giovanni написа:Километрите в модулите подлежат на манипулация.

Не очаквам професионална намеса тук:lol: , и затова търся с какво да видя всички модули, значи да взема и BMW SCANNER 2.01 ако само с него става? Благодаря за отговора! Приятни почивни дни!!

Ако са превъртени читаво няма да хванеш нищо, това ми го потвърдиха и от Ауто Бавария. По скоро провери по VIN за сервизната история в представителство. Така можеш да разбереш кога последно и на колко километри е влизала.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado6669 » 23 Сеп 2015, 8:30

rafa224 написа:Ако са превъртени читаво няма да хванеш нищо, това ми го потвърдиха и от Ауто Бавария. По скоро провери по VIN за сервизната история в представителство. Така можеш да разбереш кога последно и на колко километри е влизала.

Благодаря за съвета ама тук в "арабския" свят е малко по-сложно, дилъра в Катар ми даде информация за предното ми след като го купих и доказах, че съм му собственик :D , от Емирствата още по-сложно май. Но не очаквам професионална намеса :) добре ги познавам вече, поръчах си един скенер 3 в 1 : скенер 1.4 , 2.1 и Инпа, като доиде ще се боря и искам помощ за програмите около Инпата :oops: . Лек ден!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 23 Сеп 2015, 8:43

vlado6669 написа:
rafa224 написа:Ако са превъртени читаво няма да хванеш нищо, това ми го потвърдиха и от Ауто Бавария. По скоро провери по VIN за сервизната история в представителство. Така можеш да разбереш кога последно и на колко километри е влизала.

Благодаря за съвета ама тук в "арабския" свят е малко по-сложно, дилъра в Катар ми даде информация за предното ми след като го купих и доказах, че съм му собственик :D , от Емирствата още по-сложно май. Но не очаквам професионална намеса :) добре ги познавам вече, поръчах си един скенер 3 в 1 : скенер 1.4 , 2.1 и Инпа, като доиде ще се боря и искам помощ за програмите около Инпата :oops: . Лек ден!

Опитай да провериш в някое от българските представителства по VIN. Може да имат информация ако е влизало в оторизирани сервизи

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6