ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
PaKo87 написа:Бърз въпрос, по рама за моята Е36-ца излиза че имам Dynamic Stability Control III , до колкото знам при БМВ тази система е след 99-2000г. Бутон за ASC/DSC нямам, нито при даване на контакт ми светва подобна индикация на таблото.
Няма Е36 със DSC. Има само с ASC+T.
колеги, моля за малко съдействие 
преди време намерих тема с координати на момче, което прави ремонт на
подгрева на седалките, мислех че съм го записал, ама не!
А се оказва сега, че и не мога да го намеря!
по спомен мисля че сервизът се намираше около Антим таутр в София?
някой сеща ли се?

някой сеща ли се?
- eXed0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i / Е39 520i
- Мечтае да кара: E34 с V8
Здравейте! Преди няколко дни забелязах, че капе масло от Ангренажния капак (колата Е36 316, а мотора е M43 с верига). Имам доста свободно време също и мерак сам да сменя гарнитурата, но ме е страх, че ще оплескам нещо и ще си имам още проблеми. Та въпросът ми е за да се свали ангренажния капак трябва ли и главата да се сваля ?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
durtaka написа:колеги, моля за малко съдействие
някой сеща ли се?
Lacho се казва колегата. Името е хиперлинк

Здравейте, приятели.
Искам да ви попитам, формалност ли е 325TDS да загрее след 2-3 минути работа на място след запалване и изминаване на 2 км разстояние и то напълно 90 градуса?
Искам да ви попитам, формалност ли е 325TDS да загрее след 2-3 минути работа на място след запалване и изминаване на 2 км разстояние и то напълно 90 градуса?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
wan0s написа:Здравейте, приятели.
Внимавай с Виското,ако беше водната помпа щеше да кипне вече...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
И аз подозирах за виското. Проблем ли ще е ако се изминат 200-300 км в това положение? Също така дали всеки "майстор" би могъл да го смени, тъй като на тези в моя район им нямам много доверие да ми пипат колата?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
wan0s написа:И аз подозирах за виското. Проблем ли ще е ако се изминат 200-300 км в това положение? Също така дали всеки "майстор" би могъл да го смени, тъй като на тези в моя район им нямам много доверие да ми пипат колата?
Единственото валидно оправдание да не си смениш виското сам е да си руса жена без ръце до лактите

Взимаш една по-яка и дълга отвертка, мушиш я по диагонал между 2 от болтовете на водната помпа. Взимаш ключ 32, хващаш гайката на виското и напъваш надясно (да, надясно, все едно завиваш - с обратна резба е). Като го отвъртиш, взимаш перката и развиваш 4те имбуса, които я държат към виското. Виското пада, слагаш новото, завиваш имбусите и всичко по обратен ред.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Аха, ясно, но дали загрява така бързо заради Виското? Другото което е, дали приятеля е прав и да не взема да сменя и водната помпа? Също така обърнах внимание и че загрява с 1мм (2мм е силно казано) от норматива? Ей, колеги, не съм много в час с това, за това и съм тук. (y) Другото нещо, което искам да ви попитам - как да сменя жилото за предния капак?
Колеги, извинявайте, че задавам въпрос след въпрос, но ми е любопитно, пък и преди да я заведа в сервиз, искам да получа лека информация. Значи, когато завия наляво (по време на движение), има едно гадно тропане, проверих кората, не е изпаднала, от какво може (би) идва този гаден звук?
- antisasman
- Потребител
-
Здравеите колеги! Искам да попитам има ли разлика в М-огледалата за компакт и за купе, или разликата е само вав стоиките.
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
antisasman написа:Здравеите колеги! Искам да попитам има ли разлика в М-огледалата за компакт и за купе, или разликата е само вав стоиките.
На купе стават само от купе и кабрио.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Колеги, как да сваля ножицата за предния десен прозорец?
Немога да сваля номер 3 от схемата - http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=51_2055
Отзад има хоризонтален отвор, като за отвертка, но е малко по различно, а отпред има като контра, някакъв нит. Имате ли идея как се сваля?
P.S. Разбрах как - с бормашина. Пробива се нита и пада.
Немога да сваля номер 3 от схемата - http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=51_2055
Отзад има хоризонтален отвор, като за отвертка, но е малко по различно, а отпред има като контра, някакъв нит. Имате ли идея как се сваля?
P.S. Разбрах как - с бормашина. Пробива се нита и пада.
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
Здравейте, търся някакъв декодер за изкарване на паролата на този касетофон. Някои знае ли как бих могъл да му извадя кода сам?

Здравейте това ми е първото включване във форума и имам въпрос който е прост за тези с е36
Искам да зная какво показва на бордовия компютър ? тъй като имам намерение да ходя да е гледам а не зная какво е това 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.