Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Re: iOS тема
Има настройки кога да ти иска паролата. Веднъж на 15 минути, при всяка транзакция или само веднъж и вовеки.
Аз съм очарован от iOS 9 на iPhone 5. Телефонът работи по-бързо (не вярвах, че е възможно за този стар хардуер). Харесва ми новата функция за връщане от едно приложение в предишното. Новия метод за следене на консумацията на батерия от различните приложения. С него осъзнах че малоумното фейсбук приложение работи повече време на бекграунд, отколкото на форграунд. Новия Spotlight Search е интересен, засега не мога да кажа дали ще ми е по-удобен, но ме притеснява количеството данни, които ще изпраща на Епъл (излишно пише, че не пращат на малкиямек).
Аз съм очарован от iOS 9 на iPhone 5. Телефонът работи по-бързо (не вярвах, че е възможно за този стар хардуер). Харесва ми новата функция за връщане от едно приложение в предишното. Новия метод за следене на консумацията на батерия от различните приложения. С него осъзнах че малоумното фейсбук приложение работи повече време на бекграунд, отколкото на форграунд. Новия Spotlight Search е интересен, засега не мога да кажа дали ще ми е по-удобен, но ме притеснява количеството данни, които ще изпраща на Епъл (излишно пише, че не пращат на малкиямек).
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
За да премахнете досадното постоянно искане на парола и ИД излезте от профила си в клауда.После го изтрийте от телефона.След това рестор чрез задържане на хоум бутона и този за изкл/вкл.След това отново влизане в профила ви.
Надявам се да съм бил полезен.
Надявам се да съм бил полезен.
stocky написа:... новата функция за връщане от едно приложение в предишното.
това трябва да е удобно, малко ми липсваше от андроид пък и другите неща, които ги пишеш звучат добре. Значи ще изчакаме само джейлбрейка

Колкото до фейсбук - няма по-малоумно приложение. Харчи батерия, данни и каквото се сетиш като за световно. Ако толкова държиш да си ползваш фейсбука, отвори си го през сафари и няма да има никакви изненади.
Напоследък и със спортал е така, само бъгове
- stocky
- ентусиаст
-
Функцията за връщане от едно приложение в предишното не съм я виждал в Андроид. Може би говорим за различни неща. Може ли да ми опишеш по-подробно. От много години ползвам паралелно и двете ОС (известно време такава ми беше и работата) и не съм срещал в Андроид тази функция.
Как се прави тази функция? Иначе и аз туко що ъпнах и ми допада шрифта и другите промени 
Приложението find my iphone вижда ли в реално време къде е или служи само да го заключиш?

Приложението find my iphone вижда ли в реално време къде е или служи само да го заключиш?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Накратко - бутон назад. Отварям един файл с приложение за пощата, за да го редактирам отивам на някакъв офис пакет, редактирам, затварям офис пакета и отварям отново пощата вместо да върна назад както е при всеки андроид и да се озова отново в пощата . Нещо такова си го представям, не знам как са го замислили в ios9
Ясно, благодаря.
Иначе аз си мисля като цяло за този ъпдейт, че е генерален, а всичките до преди това /от 8.1 ли там колко беше/ са само някакви допълнителни малки промени, а в 9 всичко е събрано на едно и разни неща добавени. Така ще е и докато стигне 10.
То даже пишеше в една статия, че 9 ще бъде пуснат, за да оправи забиването и бавенето на 4s и 5 от което доста се оплакваха, че един вид задължават от епъл да се купи новия.
п.с - мен също ме притеснява това, че доста инфо изискват като го ъпнеш. Даже отначало като видях началния екран /все едно си го ресетнал изцяло телефона
с онова Hello
/ се стреснах супер много, че цялото ми инфо е заминало 

Иначе аз си мисля като цяло за този ъпдейт, че е генерален, а всичките до преди това /от 8.1 ли там колко беше/ са само някакви допълнителни малки промени, а в 9 всичко е събрано на едно и разни неща добавени. Така ще е и докато стигне 10.
То даже пишеше в една статия, че 9 ще бъде пуснат, за да оправи забиването и бавенето на 4s и 5 от което доста се оплакваха, че един вид задължават от епъл да се купи новия.
п.с - мен също ме притеснява това, че доста инфо изискват като го ъпнеш. Даже отначало като видях началния екран /все едно си го ресетнал изцяло телефона

enjoy life and drink cold beer

- stocky
- ентусиаст
-
Аха, имаш в предвид стъпката назад. Тя не действа по един и същи начин във всички андроид ромове, затова бях изключил за тези ситуации. Дори не всички Самсунг ромове го могат
.
В iOS9 представлява следното: ровиш си в Safari и получаваш нотификейшън. Цъкаш на него и ти се отваря другото приложение и там където по принцип седи името на оператора и обхвата сега имаш бутонче <back to *app_name*. Наблюдавам същото и когато от FB app отиваш в Messenger. Преди самия Messenger имаше такъв бутон, сега се ползва системния (явно от FB са имали новото SDK по-рано от останалите). Бутона се появява и когато от WhatsApp отворя линк към Instagram и вместо Safari се отваря Instagram приложението.
И аз хлъцнах от Hello екрана и настройките, които последваха, но естествено нямам нищо изгубено. Аз с iOS8.* нямах никви грижи с iPhone 5, а съм си активен потребител като цяло.

В iOS9 представлява следното: ровиш си в Safari и получаваш нотификейшън. Цъкаш на него и ти се отваря другото приложение и там където по принцип седи името на оператора и обхвата сега имаш бутонче <back to *app_name*. Наблюдавам същото и когато от FB app отиваш в Messenger. Преди самия Messenger имаше такъв бутон, сега се ползва системния (явно от FB са имали новото SDK по-рано от останалите). Бутона се появява и когато от WhatsApp отворя линк към Instagram и вместо Safari се отваря Instagram приложението.
И аз хлъцнах от Hello екрана и настройките, които последваха, но естествено нямам нищо изгубено. Аз с iOS8.* нямах никви грижи с iPhone 5, а съм си активен потребител като цяло.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stocky написа:
Аз съм очарован от iOS 9 на iPhone 5. Телефонът работи по-бързо (не вярвах, че е възможно за този стар хардуер).
Сериозно си внушаваш, че работи по-бързо.
8.4.1 работи по-бързо от 9 на всички iPhone-и по тестовете към момента. Може би при 6-цата е най-малка разликата, но при предишните 9 е осезаемо по-бавна.
- stocky
- ентусиаст
-
Чак с хронометър не съм засичал. Досега имах лек лаг при скролването на полето с уиджетите, защото имам бая заредени. Сега този лаг липсва. Отделни приложения с голям натрупан кеш с времето също се зареждат по-бързо (Viber, Hangouts, WhatsApp). Видеото определено ме озадачи!
- b00st
- User
-
stocky написа:Чак с хронометър не съм засичал. Досега имах лек лаг при скролването на полето с уиджетите, защото имам бая заредени. Сега този лаг липсва. Отделни приложения с голям натрупан кеш с времето също се зареждат по-бързо (Viber, Hangouts, WhatsApp). Видеото определено ме озадачи!
Общо взето са се справили по-добре този път, сравнение с предишния, когато изкараха 8цата, беше си трагедия спрямо 7.1.2 в началото. Предполагам като оптимизират анимациите малко и няма да има почти разлика, но по принцип оптимизирането на кода на новия софтуер се прави по последния хардуер приоритетно и по-старите го налапват квадратен обикновено. Красив пример е iOS 8 на iP4/s например, просто погребва телефона.
- stocky
- ентусиаст
-
iOS тема
iOS 8 на iP4 няма нали така? 7.1.2 не беше чак такава трагедия на iP4, но за последно го разцъквах одавна.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
b00st написа:stocky написа:Чак с хронометър не съм засичал. Досега имах лек лаг при скролването на полето с уиджетите, защото имам бая заредени. Сега този лаг липсва. Отделни приложения с голям натрупан кеш с времето също се зареждат по-бързо (Viber, Hangouts, WhatsApp). Видеото определено ме озадачи!
Общо взето са се справили по-добре този път, сравнение с предишния, когато изкараха 8цата, беше си трагедия спрямо 7.1.2 в началото. Предполагам като оптимизират анимациите малко и няма да има почти разлика, но по принцип оптимизирането на кода на новия софтуер се прави по последния хардуер приоритетно и по-старите го налапват квадратен обикновено. Красив пример е iOS 8 на iP4/s например, просто погребва телефона.
Изобщо не съм съгласен тук със теб в момента ползвам Айфон 4S и със със 8.4.2 и си работи повече от добре как се погребва не знам???
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- b00st
- User
-
ggb написа:b00st написа:stocky написа:Чак с хронометър не съм засичал. Досега имах лек лаг при скролването на полето с уиджетите, защото имам бая заредени. Сега този лаг липсва. Отделни приложения с голям натрупан кеш с времето също се зареждат по-бързо (Viber, Hangouts, WhatsApp). Видеото определено ме озадачи!
Изобщо не съм съгласен тук със теб в момента ползвам Айфон 4S и със със 8.4.2 и си работи повече от добре как се погребва не знам???
8-цата беше много зле на ip4s, докато не го оправиха към 8.3 с пърформанс ъпдейт специално, който аз на 5цата хич не усетих. 8.4 може би върви ок, не съм го разглеждал, защото отдавна нямам 4s, но 7 си му летеше просто винаги. Със сигурност, ако му качиш обаче 9 в момента ще съжаляваш.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
b00st написа:ggb написа:b00st написа:stocky написа:Чак с хронометър не съм засичал. Досега имах лек лаг при скролването на полето с уиджетите, защото имам бая заредени. Сега този лаг липсва. Отделни приложения с голям натрупан кеш с времето също се зареждат по-бързо (Viber, Hangouts, WhatsApp). Видеото определено ме озадачи!
8-цата беше много зле на ip4s, докато не го оправиха към 8.3 с пърформанс ъпдейт специално, който аз на 5цата хич не усетих. 8.4 може би върви ок, не съм го разглеждал, защото отдавна нямам 4s, но 7 си му летеше просто винаги. Със сигурност, ако му качиш обаче 9 в момента ще съжаляваш.
8.4.2 е последния софт на по-старите версии който работи добре на 4S 9 няма да качвам защото чакам 6S и така лек ден на всички.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....