Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от SH3M37A » 16 Сеп 2015, 14:42

Dream_BMW написа:
SH3M37A написа:Какво за мотора ? Дайте малко инфо !!! Застраховката е 1000 евра не е голям проблем . Не съм състезател така ,че ме остройва. Двигателя ме интересува !? Какво му е ???? Че само от двг се плаша!!! Другото се прави

Точно за този двигател страховете ти са основателни,има много инфо у форума за проблеми свързани с него. Тази тема не е подходяща за обсъждането му. Но пък най-вероятно повечето оплаквания са от двигатели надхвърлили 300 000 км.

Бях на място сутрента , карах колата когато писах за инфото . Колата за тукашния пазар е рядкост. С такъв салон и М пакет няма :) затова и отидох да я видя. Отделно инфото ми се стори перфектно и идеалната кола. Отделно тук имат повече вяра на дилър и гаранцията с един собственик. С една година тех преглед.

Равносметката :
Колата беше в сервиз за смяна на бенз помпа . И успях да я огледам и отдолу :

Мазен диф
Раждясало магаре на дифа до такава степен ,че се лющи на люспи ....
Теч от скоросната кутия или картера , горе беше махната кората и главата беше открита ..... Омазнена
Преден ляв калник с броня бяха жулнати стъбилно .
Няма преглед , джантите бяха в окаяно състояние , двете задни гуми на джам , предната едната зимна другата лятна.
Колата при тръгване само дето не загасяше не знам защо ... Студена оборотите и бяха 900 което според мен не е нормално. Съединителя бе на свършване ! И отделно не беше един собственик ,а 4 за 9 год........ Нямаше картел чек И литовци продаваха колата в къщата ,както и в такъв сервиз колата бе правена.
Маслото беше изключително мазно ( не знам дали е нормално )
И не вярвам да е на 100 000 мили.
И ако трябва да споделя някакво впечатление от колата Егати Умрялото Същество. Тя душа нямаше грам..... Преди това бях пробвал е46 2.0 дизел 2000 г бях изненадан от ускорението !

Пиша от телефона ,ако има някъде правописна грешка моля за извинение , карам по магистралата.

Благодаря на всички колеги дето изказаха мнение за автомобила !
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Сеп 2015, 15:40

(h)aman написа:Не те ли притеснява, че колата е 2000г и е преправян фейс, освен това и М волана е избягал

Чак сега обърнах. Твърдо не тогава.
Търсенето продължава...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 16 Сеп 2015, 16:22

За тези, които търсят Е46 330 и са пропуснали форумен автомобил :yes:

viewtopic.php?f=46&t=379134

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 16 Сеп 2015, 16:40

Аз ще пропусна - кабрио, преди фейса

Потребител
Аватар

Мнение от Asd Yo » 16 Сеп 2015, 18:57

dobry46 написа:За тези, които търсят Е46 330 и са пропуснали форумен автомобил :yes:

viewtopic.php?f=46&t=379134

Аз също като колегата ще пропусна :) Парите ми се струват доста за преди фейсова (13годишна) кола. Иначе обявата я знам аз и от доста време я гледам във форума, но...

По-рано през деня питах за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7216898768 , но не си виждам мнението нещо... Незнам дали се е бъгнало нещо или не е одобрено още? Та, там също изразих притеснения и относно местонахождението на автокъщата :) Като цяло ще съм Ви благодарен ако кажете какво мислите... :wave:

П.П. Това с одобряването на мненията кога ще падне някой знае ли? Автоматично ли става или трябва да се помоля на някой :D че много дразни честно казано... А и вече е ясно, че не съм някакъв спамер или бот :)
pls :help:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Сеп 2015, 19:19

много му напукан салона на кабриото :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 16 Сеп 2015, 23:06

Asd Yo написа:Здравейте,

Гледам и за Е46 аз и тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7216898768 като че ли ми направи впечетление... Силно съм притеснен обаче и от местонахождението на автокъщата :) Добре ли ви се струва колата? Отвътре малко захабена като че ли (волана, седалката, ...отзад не мога да преценя леке ли е или така изглежда...). Също, не съм специалист, но фаровете като че ли не са оригинални ми се струва? Или просто може би не съм виждал такива ксенони (без рингове?)... Кажете има ли смисъл да ходя да я гледам или в Захарна Фабрика по принцип не е мястото... ? :)

А, и преден парктроник? Бях чел някъде че не е в лайсната а ги слагат май в/около номера? Тази дали има въобще такова животно или е лъжа :)

То оригинално няма Е46 с рингове на фаровете, това са си заводски фарове с лупи. На снимки изглежда добре, волана си е нормално износен, седалките поне от това което се вижда също са добре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 17 Сеп 2015, 10:29

Asd Yo това Bmw 330 330I M-PACK NAVI ако не ти пречи, че е ръчка - скачай смело.
Както виждаш рядко изкачат такива коли. Тази е от Швейцария (което за мене е голям плюс) има си всичко - нави, фарове,
хубав салон, хубав цвят, на 10 да ти я даде и си в играта. Не гледай такива коли за 7-8 - като гледам няма смисъл.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 17 Сеп 2015, 12:08

nikolae написа:Asd Yo това Bmw 330 330I M-PACK NAVI ако не ти пречи, че е ръчка - скачай смело.
Както виждаш рядко изкачат такива коли. Тази е от Швейцария (което за мене е голям плюс) има си всичко - нави, фарове,
хубав салон, хубав цвят, на 10 да ти я даде и си в играта. Не гледай такива коли за 7-8 - като гледам няма смисъл.

За противниците на автоматика 6-степенната кутия е единствения му конкурент,5-степенната не е оферта.Идеята ми е,че наистина трудно се случва 6-степенна ръчка на тази цена.В немското мобиле много пара им искат на ръчките със 6 скорости.За състояние на мотора и купето не можем да помогнем,но имай в предвид че и от Швейцария идват силно уморени и корозирали екземпляри.Салона е алкантара с текстил и на снимки изглежда все едно има петна,дори да няма,има опасност да не ти хареса ако си фен на кожата,което пък е поправимо,тъй като е възможен бартер с някой като мен,който пък не е фен на кожата,но му се наложи да направи този компромис.Радвай се,че на волана му личи захабяването,щото ако не личеше то знчи е бил претапициран,което ще рече че е бил много по-зле и от този.Колата си има почти всичко от основните неща които трябва да има за тази цена,като изключим шибедах,харман кардон.

ентусиаст
Аватар

Мнение от (h)aman » 17 Сеп 2015, 12:29

Сега я погледнах пак. Според мен тази кола е имала челен удар - фаровете са нови, фугите на предния капак с калниците не са еднакви отстрани, под фаровете също между лаисните и бронята, над десния фар фугата менду фара и капака също е много голяма. Трябва добре да се огледа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2015, 13:41

(h)aman написа:Сега я погледнах пак. Според мен тази кола е имала челен удар - фаровете са нови, фугите на предния капак с калниците не са еднакви отстрани, под фаровете също между лаисните и бронята, над десния фар фугата менду фара и капака също е много голяма. Трябва добре да се огледа.

И тази ли е била с челен удър щото има нови стъкла на фаровете и някой друг луфт?!

Изображение

Всички карате чиисто нови 46ци с абсолютно кристални фарове,никога не сте боядисвали колите си,никога не сте сменяли части,никога никой не е пукал стъкло,никога никой не е сменял джанти - :kuku:

Удър по снимки ще хванете - а дано ама надали!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2015, 13:42

Dream_BMW написа:За противниците на автоматика 6-степенната кутия е единствения му конкурент,5-степенната не е оферта.

Доста пресилено изказване ...

Но откровенно и аз мислех така като търсех ..., после понеже се случи да е 5-степенна кутията установих,
че единствената причина да искам 6-степенна е възможноста да мина от 2.93 диф на 3.07 без да жертвам разхода при високи скорости ...

Тя 6-та скорост има смисъл при скорости над 120-130 и то ако караш с постоянна скорост и без нужда да доускоряваш бързо ...
Иначе на тия мотори си им трябват обороти за да тръгнат осезаемо та пак не ти е решение 6-тата.

Не казвам, че е лошо да е със 6 скорости колата, напротив, но не бих си ограничил избора заради това, че колата е с 5 ...
Ако беше чак такава драма нямаше да ги правят с 5 скорости 3 години и чак тогава да се сетят от БМВ да турнат 6 ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от (h)aman » 17 Сеп 2015, 14:10

Gqbriel написа:
(h)aman написа:Сега я погледнах пак. Според мен тази кола е имала челен удар - фаровете са нови, фугите на предния капак с калниците не са еднакви отстрани, под фаровете също между лаисните и бронята, над десния фар фугата менду фара и капака също е много голяма. Трябва добре да се огледа.

И тази ли е била с челен удър щото има нови стъкла на фаровете и някой друг луфт?!
Всички карате чиисто нови 46ци с абсолютно кристални фарове,никога не сте боядисвали колите си,никога не сте сменяли части,никога никой не е пукал стъкло,никога никой не е сменял джанти - :kuku:

Удър по снимки ще хванете - а дано ама надали!

Ами отиди и я купи тогава, какво се заяждаш само, да не съм ти опрял пистолет в главата? Аз казвам на човека да си има едно на ум като я гледа, а не да не я купува.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 17 Сеп 2015, 14:18

Да ,като почнете с тея фуги и къде е удряна колата ....ебати разбирачите :clap: Ударено,направено...едва ли някой ще внесе читава кола от Германия или Швейцария без да е с някой удар или проблемче и да е на печалба ..
За кабриото- на тая цена според мен ще седи още дълго в обяви... като е форумна колата не значи,че трябва да е с 3 к автоматично по-скъпа от "простосмъртните " коли в мобиле.
А за седана - изглежда свежо,ама и на него са му много парите :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Сеп 2015, 14:31

Atanas328 написа:Да ,като почнете с тея фуги и къде е удряна колата ....ебати разбирачите :clap: Ударено,направено...едва ли някой ще внесе читава кола от Германия или Швейцария без да е с някой удар или проблемче и да е на печалба ..
За кабриото- на тая цена според мен ще седи още дълго в обяви... като е форумна колата не значи,че трябва да е с 3 к автоматично по-скъпа от "простосмъртните " коли в мобиле.
А за седана - изглежда свежо,ама и на него са му много парите :)

Ударено направено, ама като ти изгние корубата и ти падне бронята няма да е много приятно... със право колегата го казва, защото разликата на фугите е голяма и се вижда на снимките...

Вярно, че сигурно всяка кола пръскана тук там, но има разлика от челосвана до натисната врата... такива изкавания чета тука все едно колите не струват по 10 бона(торба пари) ами ги раздават от шоколадови яйца по 1.50....

ПредишнаСледваща

Назад към E46