Камери на КАТ в България !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: КАМЕРИ НА КАТ В БЪЛГАРИЯ !!!

Мнение от Leon » 15 Сеп 2015, 12:54

С тези светкавици и разположение се съмнявам да броят трафик.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Сеп 2015, 18:26

На мен това голямото отдолу по-скоро ми прилича на слънчев панел, ама не съм се взирал, чак толкова. :dunno: Рядко го има придатъка...
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 15 Сеп 2015, 21:32

Да ви кажа и аз се интересувам от тези камери. Пред тях няма знак за камера, тъй че искрено се надявам да не снимат, че на 1-2-3 пъти може да съм минал и малко над ограниченията през тях. Иначе ми се струват бая големи за трафик камери и се чудя дали не са за скорост и просто още да не са вкарани в експлоатация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 16 Сеп 2015, 8:03

По всеобщо мнение ще са за средна скорост..
Но кога и как влизат в действие не се знае...
:dunno:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 Touring
Мечтае да кара: E46 M3
Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино

Мнение от Loopix » 16 Сеп 2015, 10:49

Не са за скорост, а за нещо по-скъпо, мнооого по-скъпо ... за всички, които ще пътуват по републиканската пътна мрежа - електронна винетка е името му :|
Камерите са на Пътна инфраструктура и са на всички ключови места, т.е. ако реши някой да пътува без да плаща да няма шанс да го направи. На първо време ще се ползват за анализи.
Изглежда, че за момента не са вкарани в експлоатация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 16 Сеп 2015, 12:18

Loopix написа:Не са за скорост, а за нещо по-скъпо, мнооого по-скъпо ... за всички, които ще пътуват по републиканската пътна мрежа - електронна винетка е името му :|
Камерите са на Пътна инфраструктура и са на всички ключови места, т.е. ако реши някой да пътува без да плаща да няма шанс да го направи. На първо време ще се ползват за анализи.
Изглежда, че за момента не са вкарани в експлоатация.

Ами ако са затова мисля, че е ок. Даже съм за да се следи и за гражданска и преглед дали е минала колата. Аз като човек, който си ги плащам тези неща смятам, че всички трябва да си ги плащат. После почваме да се надяваме и винетки и данък да отиде нещо за пътната инфраструктура и да не ни блъскат хора без гражданска.
Иначе последно време гледам, че освен тези неизвестните са сложили и бая за автоматично преброяване на трафика. Малко стил БигБрадър става, само където не ми е ясно кой ги гледа и за какво.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2015, 20:52

Засега са САМО преброяващи. Това на 100%-та го гарантирам.
После уж ще са за средна според думите на всички г-да в синьо и началствата им. Но...кой знае какво ще стане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 16 Сеп 2015, 21:11

И като почнат да снимат за средна скорост,ми е много интересно как ще ми наложат наказателно постановление/ел фиш,като мога да съм карал 30сек с 300km/h или през цялото време между двете камери с 10 km/h над разрешеното! Е как и с колко ще ме глобят като няма нормативна уредба чо казуса?!!!
Последна промяна dr.peshev на 16 Сеп 2015, 21:14, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Сеп 2015, 21:14

Това с винетките е интересна теория... Да снимат колкото искат. Но ако ще засичат средна скорост става неприятно.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Сеп 2015, 10:03

Миналата седмица се прибирах от морето и аз ги забелязах тези камери по магистралата. Даже слагаха и на входа на Бургас от към южното черноморие.

Та тези на магистралата, които забелязах бяха на мостовете сложени и бяха съответно на: 205-ти, 130-ти и 76-ти километър. Незнам дали има и в обратната посока (към Бургас).

Честно казано и на мен не ми приличат на камери за скорост, поне аз видях само обектив и светкавица (без друго "око" за радар). Но може и да бъркам и да са някакви модерни.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 17 Сеп 2015, 15:09

http://kanal3.bg/news/bulgaria/zakonire ... sertifikat

“Камерите ще се използват само за статистика за преброяване на трафика и отчитане на метеорологичните условия по пътищата. Данните, които ще събираме не могат да издържат в съда, защото камерите ни не са сертифицирани, въпреки че могат да отчитат средната скорост“, каза инж. Доброслав Симеонов
12:07 | 17 Септември 2015 г.

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 17 Сеп 2015, 23:22

doomy525 написа:http://kanal3.bg/news/bulgaria/zakonired/15608-Posledno:-Trafik-kamerite-nyama-da-shtrakat-za-skorost,-nyamat-sertifikat

“Камерите ще се използват само за статистика за преброяване на трафика и отчитане на метеорологичните условия по пътищата. Данните, които ще събираме не могат да издържат в съда, защото камерите ни не са сертифицирани, въпреки че могат да отчитат средната скорост“, каза инж. Доброслав Симеонов
12:07 | 17 Септември 2015 г.

:bchug:

Хм...доста интересна статия, явно с този проект доста ресурс са смъкнали от ЕС, че като гледам темповете с които монтират стълбовете.....
За сведение Бургас го обрамчват с такива нови технологични чудеса и малко преди летището от към Сл.бряг и преди колелото на Изгрев пак се гласят да слагат.........
а какво ще мерят - времето ще покаже :dunno:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 19 Сеп 2015, 14:15

Някой знае ли дали новите камери на кръстовището на Семинарията са само за трафик или следят и за минаване на червено, престрояване ?

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Bmw e36 с много коне

Мнение от TonnyTheDogg » 28 Сеп 2015, 21:53

Здравейте искам да попитам за камери на бул.Сливница в София ,особено в тунелчето
под лъвов мост минавал съм оттам с 100 някъде в късните часове и един приятел ме шашна че има камера за скорост там но колата я продадох и сега незнам :D :D само да попитам :D
Всяка права Драг , Всеки завой Дрифт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 29 Сеп 2015, 14:39

TonnyTheDogg написа:Здравейте искам да попитам за камери на бул.Сливница в София ,особено в тунелчето
под лъвов мост минавал съм оттам с 100 някъде в късните часове и един приятел ме шашна че има камера за скорост там но колата я продадох и сега незнам :D :D само да попитам :D

Камерата в тунела не е за скорост. По сливница в момента няма стационарни камери.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум