740i проблем с S-Edc

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 2x e38 740и 95 & 00

740i проблем с S-Edc

Мнение от badstorm » 10 Авг 2015, 12:43

Колеги, имам следния проблем, предните амортесьори са ми втвърдени и колата вози като каруца. Няколко човека я закачаха на диагностика, но не могат да го прочетът. Идеята ми е следната, ако има колега с такава кола и работещо едц, да се видим да пием по бира и да завърим модулите, за да знам какво да търся.
Колата е 740и 95г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Re: 740i проблем с S-Edc

Мнение от georgipass » 11 Авг 2015, 20:43

badstorm написа:Колеги, имам следния проблем, предните амортесьори са ми втвърдени и колата вози като каруца. Няколко човека я закачаха на диагностика, но не могат да го прочетът. Идеята ми е следната, ако има колега с такава кола и работещо едц, да се видим да пием по бира и да завърим модулите, за да знам какво да търся.
Колата е 740и 95г.

Не са ти втвърдени предните, а всичките ... просто усещаш осезаемо предните :dunno: Когато нещо в системата не е наред и автоматично преминава в спортен режим :) В момента и аз се кахъря с това ЕDC , сменях модул....оправя се за няколко километра и после пак същата работа :banghead: Закачих на диагностика... даде ми front acceleration sensor - defective... отворих видях скъсани кабели към буксата на кабела , оправих си... и чудо... колата започна да вози като лодка :driving: Да , но всяко чудо за 3 дни... след това отново се развали возията и почна да вози като каруца....отново трябва да я вържа да види какво ще даде като грешка и към какво да се насоча :roll: Иначе казано, не е ли закачиш на диагностика няма как да разбереш къде ти е проблема, а ако е скапан модула , ще ти мига лампата на копчето и после само ще гасне...така знам.. Дано съм ти бил полезен , EDC е хубаво...но прави ли проблеми.... може да те изкара извън релси :dummy: :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от badstorm » 11 Авг 2015, 21:42

Нищо не мига колега, няколко пъти се опитваха различни хора да я четат и нищо. Четох някъде из нета,че ако не може да се прочете е модула.

Потребител
Аватар

Мнение от badstorm » 11 Авг 2015, 21:54

Предницата на колата, стои малко по вдигната от задницата :?: :!: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Сеп 2015, 16:44

badstorm написа:...Четох някъде из нета,че ако не може да се прочете е модула.

S-EDC може да се чете само с жълта глава на DIS или Icom. Не можеш да четеш S-EDC модула с кабел за инпа, защото е на различна комуникация. Първо иди някъде на качествена диагностика с оригинален DIS и тогава търси проблема ;)

Назад към Е38