Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Leon » 05 Сеп 2015, 16:50

PaCk0o написа:Пичове кажете някои калкулатор за дневните калории на български, че намирам само един ама не е много верен.

Калориен калкулатор - приложение в Гугъл плей, един пич от Беларус го е правил (писал съм си с него), има добра база данни, можеш и да си добавяш. Аз му бях пращал доста неща и ги добави по дифолт. Има безплатна и про версия, която не е скъпа. По-добро не съм намирал. На мен ми помага много с храненето, защото имам отвратителен метаболизъм и правя паласки и от въздуха.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 08 Сеп 2015, 18:12

Абе гледам тия протеини средно имат в една доза около 22г протеин... Много малко, аз си мислех, че имат доста повече. Като направих справка, то 100гр пилешко има толкова... Сега давам по 60лв на месец за протеин и пия по една доза на ден и май ще е по-добре ако ги давам за пиле? Има ли някакви други неща в протеина, който не се виждат на етика, но спомагат за мускулния разтеж? Нали са някакви различни матрици пък имат BCAA или то и в пилето е същата работа? Чудя се дали изобщо има файда освен ако не си милионер и не пиеш по 2-3 дози на ден, както е и указано на повечето кутии? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2015, 19:15

mit-kong написа:Абе гледам тия протеини средно имат в една доза около 22г протеин... Много малко

22г. е съдържанието на една доза, която най често е 30г.! :yes:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 08 Сеп 2015, 19:17

mit-kong написа:май ще е по-добре ако ги давам за пиле?

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Евала брат. Ти откри америка :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Сеп 2015, 19:35

Ако пък и не е пиле, а някое по-малко тъпкано с боклуци месо (свинско, телешко), още по-добре. Аз лично като изям 400-500гр пилешко на един път и после ми става война в корема. Със свинското нямам такива проблеми :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 08 Сеп 2015, 20:48

speeder88 написа:
mit-kong написа:Абе гледам тия протеини средно имат в една доза около 22г протеин... Много малко

22гр, които са една осма или десета от дневния прием на протеин са нищо. А парите, които се дават не са малко. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 08 Сеп 2015, 21:19

Те добавките не са за заместване на истинското ядене.
Затова се наричат и добавки.
Плюс това ако не си профи,което не желае да губи от мускулната си маса ,защото няма и кой знае колко подкожна мазнина вече която да превръща в източник на добра енергия приема на протеини си е чисто плацебо.
Ако ядеш по 9-11 пъти на ден /като този човек например https://www.facebook.com/profile.php?id=100004467842341 / и ставаш и посред нощ в 3 часа да ядеш ,тогава ти трябват протеини за да не си тъпчеш корема насила.
Да не говорим че със 100-200 лева на месец да се мъчиш да правиш тяло ако нямаш ген......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 09 Сеп 2015, 8:26

Благодаря на всички за бързите отговори. Радвам се, че се осъзнах на време да не се занимвам с тия протеини.

Можете ли да ми препоръчате хубави рецепти с повечко протеини и малко мазнини. По възможност да са с достъпни продукти, че четох много нелепи рецепти, които ако нямам приятели из целият свят да ми изпращат разни странно продукти няма как да стане. A повечето дори не знам дало бих ги ял, защото не си ги представям като храна за хора, по скоро за птици и гризачи. Все пак няма да ставам мистър олимпия и ще живея един живот, тъй че чак такива лишения, не мерси.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 09 Сеп 2015, 9:27

mit-kong написа:Благодаря на всички за бързите отговори. Радвам се, че се осъзнах на време да не се занимвам с тия протеини.

Можете ли да ми препоръчате хубави рецепти с повечко протеини и малко мазнини. По възможност да са с достъпни продукти, че четох много нелепи рецепти, които ако нямам приятели из целият свят да ми изпращат разни странно продукти няма как да стане. A повечето дори не знам дало бих ги ял, защото не си ги представям като храна за хора, по скоро за птици и гризачи. Все пак няма да ставам мистър олимпия и ще живея един живот, тъй че чак такива лишения, не мерси.

Основните източници на протеин са ти в месата, рибите, млечните продукти и яйцата. Отделно има и доста в ядките, бобовите растения, зърнените храни , плодовете, зеленчуците и т.н. Дръпни си Myfitnesspal и си въвеждай храната там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 09 Сеп 2015, 9:53

mit-kong написа:
speeder88 написа:

22гр, които са една осма или десета от дневния прием на протеин са нищо. А парите, които се дават не са малко. :dunno:

:yes: В другата тема за НВ-ВМХ съм писал за същото. Пиеш, пиеш, пиеш и като спреш го изпикаваш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 09 Сеп 2015, 17:35

Можете ли да ми кажете, кога ще е най-удачно да включа упражнения за корем в програмата си. Иска ми се да правя 2 упр. за горната част и 2 упр. за долната в различни дни?

Това е програмата ми:

Вторник:
1. Напдади
2. Повдигане на таза от легнала позиция
3. Прасец

Четвъртък:
1. Раменна преса с дъмбели
2. Хеликоптер
3. Задно рамо с дъмбели

Събота:
1. Лицеви опори
2. Изсласкане на дъмбели от лег с наклон
3. Флайс
4. Разгъване с дъмбел над глава за трицепс
5. Френско

Неделя:
1. Трапец
2. Набиране
3. Предмишница
4. Сгъване за бицепс
5. Чукове

ПС. Приемам всякакви критики по нея, но държа да кажа, че е съобразена със свободното ми време (работя от пон. до петък.) и с това, че тренирам у дома и разполагам само с дъмбели и лостове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Сеп 2015, 8:41

В такава програма можеш да правиш корем където решиш. Вторник и четвъртък ти е по-рехаво, вкарай го там, ако нямаш достатъчно време в другите дни.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 10 Сеп 2015, 8:52

Bokrael написа:Можете ли да ми кажете, кога ще е най-удачно да включа упражнения за корем в програмата си. Иска ми се да правя 2 упр. за горната част и 2 упр. за долната в различни дни?

Това е програмата ми:

Вторник:
1. Напдади
2. Повдигане на таза от легнала позиция
3. Прасец

Четвъртък:
1. Раменна преса с дъмбели
2. Хеликоптер
3. Задно рамо с дъмбели

Събота:
1. Лицеви опори
2. Изсласкане на дъмбели от лег с наклон
3. Флайс
4. Разгъване с дъмбел над глава за трицепс
5. Френско

Неделя:
1. Трапец
2. Набиране
3. Предмишница
4. Сгъване за бицепс
5. Чукове

ПС. Приемам всякакви критики по нея, но държа да кажа, че е съобразена със свободното ми време (работя от пон. до петък.) и с това, че тренирам у дома и разполагам само с дъмбели и лостове.

Защо не преместиш трапеца в дена за рамо и при набиранията да добавиш още поне едно упражнение за гръб?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 13 Сеп 2015, 8:26

До колкото знам има фитнес упражнения, които помагат за изправянето на гръбначният стълб и правилната стойка? Ако е така можете ли да ми кажете, кои са тъй като от седенето пред компютъра съм се поизгърбил и врата ми седи леко изнесен напред? :dunno:

Ето и статията, в която попаднах на информацията (точка 3):
http://lubomirivanov.com/6630/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 13 Сеп 2015, 9:27

Bokrael написа:До колкото знам има фитнес упражнения, които помагат за изправянето на гръбначният стълб и правилната стойка? Ако е така можете ли да ми кажете, кои са тъй като от седенето пред компютъра съм се поизгърбил и врата ми седи леко изнесен напред? :dunno:

Ето и статията, в която попаднах на информацията (точка 3):
http://lubomirivanov.com/6630/

Този проблем стои пред почти всеки от нас и, ако потърсиш в гугъла ще ти излезнат какви ли не упражнения.Лично за мен обаче правилната стойка може да се корегира и поддържа с най-масовите силови упражнения- клек с щанга зад врат и мъртва тяга.И при двете е нужно да се изпълняват с изнесен напред гръден кош и чупка в кръста, а и тягата е основно упр. за гръбначните мускули повдигачи, които стабилизират гръбначния стълб.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата