Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от © » 09 Сеп 2015, 21:56

Прав си за маршрута все пак ще иска някакъв нет. Иначе показва на картата заради кеша който е натрупал или пък си съхранил картата офлайн.
За момента HERE е напълно безплатна, с последни карти офлайн, не по-зле от тези на Sygic, ако не и по-добри.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Сеп 2015, 23:17

alekangg написа:Все съм се чудел как хората не искат да дадат пари за една навигация, а имат телефон за 1500лв, че и на година две се сменя...
Преди няколко години си платих Sygic-a за цяла Европа, беше 35евро на някаква промоция и приключих с драмата за винаги. Ъпдейтва се, има си всички държави, стационарните камери, не й трябва интернет.

Ми колега като я ползвам 1-2 пъти годишно за извън България и то даже понякога не ми се и налага как да ги дам :lol: иначе си има и един чалъм - преди да излезете от България зареждате маршрута, изключвате нета и не спирате навигацията през цялото време. :mrgreen:
Пък и от глобул ми дават 500МБ за трафик из европа за скромните 10 лева, а навигациите дърпат доста малко и ми стига, ако се наложи по време на престоя извън България да видя накъде да хвана пътя.
Искам да попитам приложението Health до колко вярно мери стъпките и изминатото разстояние с кракомобила и как може да се настроят данните в другите таблици, които има, че вече няколко пъти се мъча и не мога да разбера :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Сеп 2015, 2:14

© написа:За момента HERE е напълно безплатна, с последни карти офлайн, не по-зле от тези на Sygic, ако не и по-добри.

Here ползвам. Чудесна е, само не разбирам защо толкова грее процесора докато е пусната и батерията пада за норматив?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 10 Сеп 2015, 3:19

Колеги, предстои ми да си оставя телефона на ремонт и подозирам, че най-вероятно ще го reset-нат в сервиза на теленор, тааа как е най-правилно и сигурно да си направя пълен backup ? Достатъчно ли е, че съм се логнал в icloud и нещата в момента ми се качват на него? След reset-a, като се логна от телефона ще ми се ъпдейтне ли цялата информация обратно ? И каква ще е точно тя(пълна, само снимки, само приложения и т.н.)? Някой да е минавал през процедурата?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 10 Сеп 2015, 10:28

devent написа:Колеги, предстои ми да си оставя телефона на ремонт и подозирам, че най-вероятно ще го reset-нат в сервиза на теленор, тааа как е най-правилно и сигурно да си направя пълен backup ? Достатъчно ли е, че съм се логнал в icloud и нещата в момента ми се качват на него? След reset-a, като се логна от телефона ще ми се ъпдейтне ли цялата информация обратно ? И каква ще е точно тя(пълна, само снимки, само приложения и т.н.)? Някой да е минавал през процедурата?

Закачваш към компа пускаш Itunes от там бекъп и след като ти го върнат го ресторваш на компа със сщия бекъп и цялото инфо ще ти се качи на телефона включително снимки клипове приложения.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 10 Сеп 2015, 12:28

ggb написа:Закачваш към компа пускаш Itunes от там бекъп и след като ти го върнат го ресторваш на компа със сщия бекъп и цялото инфо ще ти се качи на телефона включително снимки клипове приложения.

Благодаря много :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 10 Сеп 2015, 12:34

И като го бекъпнеш, после си го изтрий ти, да не ти гледат инфото и снимките в сервиза примерно :mhihi: :winky: .

Как са картите на Sygic, камерите за скорост показва ли ги правилно - питам, щото в момента е на супер промоция от 20 евро до края на септември и мисля да ѝ скокна :) ?

6S нещо не ме впечатли особено със смислени иновации :confused: , че да си сменя 6-цата....ще се чака 7 явно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 10 Сеп 2015, 12:40

Maverick_VS написа:И като го бекъпнеш, после си го изтрий ти, да не ти гледат инфото и снимките в сервиза примерно :mhihi: :winky: .

хмм, дали могат да ми видят нещата? Аз си мислех, че щом си имам passcode не могат по никакъв начин да ми докопат нищо. Даже се надявах да им напиша там забележка като го предавам телефона, ако могат да не го ресет-ват, защото проблема е хардуерен. Но май си прав, така и така имам бекъп, направо аз да го ресет-на и после да си кача всичко от бекъпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Сеп 2015, 21:57

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 10 Сеп 2015, 22:17

Абе тия епъл изкараха и писалка за таблетопланшетотъчскрийнборда си.Дори и за новия айфон става.
Нали преди години господин Стив Джобс каза ''видите ли писалка към някое мобилно устройство,хвърлете го''
Ко прайм?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Сеп 2015, 22:22

jorsenbmw написа:Абе тия епъл изкараха и писалка за таблетопланшетотъчскрийнборда си.Дори и за новия айфон става.
Нали преди години господин Стив Джобс каза ''видите ли писалка към някое мобилно устройство,хвърлете го''
Ко прайм?

Имаше нещо изказвания и за големината на екрана - но явно пазара си казва думата :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Сеп 2015, 21:15

jorsenbmw написа:Абе тия епъл изкараха и писалка за таблетопланшетотъчскрийнборда си.Дори и за новия айфон става.
Ко прайм?

Колкото и запален фен да съм на ейпъл не мого просто така да отмина този хейт: http://9gag.com/gag/aGRBKAz

Или този: http://9gag.com/gag/abb43gL

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 11 Сеп 2015, 21:43

Atsalov написа:
Ко прайм?

Колкото и запален фен да съм на ейпъл не мого просто така да отмина този хейт: http://9gag.com/gag/aGRBKAz

Тук не съм съгласен със нито един от двата при положение че стилусите са коренно различни на Майкрософт и на Епъл а за това какво е казал Стив навремето какво общо има времената се менят както и претенциите на хората. Не си купувайте и БМВ тогава защото М-ките ги правят със турбини и имат коли с предно хайде моля ви се.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Сеп 2015, 22:20

Apple имат таблет със стайлус още началото на 90те междо другото. Apple Newton.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Сеп 2015, 23:12

ggb написа:
Atsalov написа:
Ко прайм?

Тук не съм съгласен със нито един от двата при положение че стилусите са коренно различни на Майкрософт и на Епъл а за това какво е казал Стив навремето какво общо има времената се менят както и претенциите на хората. Не си купувайте и БМВ тогава защото М-ките ги правят със турбини и имат коли с предно хайде моля ви се.

За съжаление от края на джобс ерата епъл не вървят нагоре, 1во това с пислката и ipad pro са 1 към 1 с surface pro, който е в третата си година и има доста прилични продажби докато ipad загуби огромен дял от пазара(който се свива така или иначе) 3d touch е технолигия, която Huawei вкараха преди две години, телефони, които снимат 4к бол, общо взето това, което остава силната страна на епъл е build quality(което нчНЕ важи за чистата шестица, аз съм от потърпевшия на огънат 6+, от тогава минах на xperia z3).просто z3ката сега направо е нечовешко колко много и държи батерията и направо се родих, зареждане веднъж на три дни!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата