Тресене при yскоряване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Тресене при yскоряване

Мнение от Atsalov » 09 Сеп 2015, 11:52

CrazyElement написа:Аз продължавам да мисля , че ще излезе лагера. Симптомите на развален торг не са баш тресене , нали и аз карах така 15 000 км.

Ми то хубаво мислиш, но излезе торк. Колегата Стефан мина вчера през мен, и му демонстрирах засилващия се проблем в колата му.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 09 Сеп 2015, 13:57

И вторите симптоми за торк са баш яко тресене, силни вибрации.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 09 Сеп 2015, 15:43

Странно не споря наистина , просто аз карах едно 15 000 км със строшен торг и преди това не знам кога е сдал багажа , ама е нямало никога тресене , изглежда симптомите са различни, а като ми се беше скапал този лагер точно тогава ми тресеше :). Важното е , че проблема е намерен :)

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 09 Сеп 2015, 22:38

CrazyElement написа:Аз продължавам да мисля , че ще излезе лагера. Симптомите на развален торг не са баш тресене , нали и аз карах така 15 000 км.

CrazyElement написа:Странно не споря наистина , просто аз карах едно 15 000 км със строшен торг и преди това не знам кога е сдал багажа , ама е нямало никога тресене , изглежда симптомите са различни, а като ми се беше скапал този лагер точно тогава ми тресеше :). Важното е , че проблема е намерен :)

Аз не разбрах за кой лагер точно говориш или имаш предвид :dunno: Тропане може да се получава от тампона на кардана, но то ще се усеща при рязко подаване на газ (по-голямо натоварване) и може ако е разбит с малко повече инат и усилия да го натовариш и скъсаш за да си сигурен в проблема му :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 10 Сеп 2015, 1:24

Atsalov написа:

CrazyElement написа:Странно не споря наистина , просто аз карах едно 15 000 км със строшен торг и преди това не знам кога е сдал багажа , ама е нямало никога тресене , изглежда симптомите са различни, а като ми се беше скапал този лагер точно тогава ми тресеше :). Важното е , че проблема е намерен :)

Аз не разбрах за кой лагер точно говориш или имаш предвид :dunno: Тропане може да се получава от тампона на кардана, но то ще се усеща при рязко подаване на газ (по-голямо натоварване) и може ако е разбит с малко повече инат и усилия да го натовариш и скъсаш за да си сигурен в проблема му :lol:

Да да за това говорих точно , при мен се появяваше на определена скорост примерно някъде към 80, но пак странно при мен симптомите на заминалия торг не бяха такива :) , но няма нищо научих пак нещо ново.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 11 Сеп 2015, 19:34

Несе знае можеби е тръгнал торка ама не е това проблема според мен тресе като от скъсан тампон на мотора !

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Сеп 2015, 21:14

stefan3232 написа:Несе знае можеби е тръгнал торка ама не е това проблема според мен тресе като от скъсан тампон на мотора !

И аз това казвах , доста време карах с разбит торг и никога е нямало такива тресената! Провери висящия лагер на кардата , аз имах подобни оплаквания но при мен освен при тръгване го правеше и при подаване на газ примерно към 80-100

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Сеп 2015, 0:17

А бе ти вземи си направи труда да прочетеш темата за ТОРКа и спри да го наричаш торГ, там са описани симптомите и просто ти 15к може и да не стигнал следващата стъпка, но аз я бях Atsalov също тресеше сериозно и след рециклирането на торК-а всичко си дойде на мястото.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 12 Сеп 2015, 1:55

Taruno написа:А бе ти вземи си направи труда да прочетеш темата за ТОРКа и спри да го наричаш торГ, там са описани симптомите и просто ти 15к може и да не стигнал следващата стъпка, но аз я бях Atsalov също тресеше сериозно и след рециклирането на торК-а всичко си дойде на мястото.

Значи първо ТОРГ или ТОРК или както искаш го наричаш идва от английски "Torque converter" ако го напишеш и му дадеш да ти го прочете ГУГЪЛ ще ти каже именно ТО У Р Г или К или както искаш така го разбираш, нито ТОРК е правилно нито ТОРГ , правилно е да превключим на латинеца и да напишем Torque или да се напише на български хидротрансформатор.. Но пак казвам не знам какъв е проблема в този форум и защо има толкова много ХАТЕ просто се опитвам да помогна на колегата и постоянно някакви изказвания с цел "ВИЖТЕ МЕ КОЛКО СЪМ УМЕН" или " ТИ КЪВ СИ Я БЯГАЙ ОТ ТУКА". Лично и аз съм карал и други бмвта с развален Torque и да ти кажа такъв симптом на тресене и то при тръгване не съм засичал досега , че на колегата може и да му е развален , сигурно е така след като Атслаов го е тествал , но продължавам да мисля , че няма да се оправи това след оправяне на Torque, но дано да греша.

П.П. Не мога да разбера , защо само като някой не е съгласен с това което се казва , трябва да се напада този човек не можем ли да водим един нормален разговор, все пак мисля , че хора , които карат Е60 не са само с начално училище завършено...

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 12 Сеп 2015, 8:57

CrazyElement написа:
Taruno написа:А бе ти вземи си направи труда да прочетеш темата за ТОРКа и спри да го наричаш торГ, там са описани симптомите и просто ти 15к може и да не стигнал следващата стъпка, но аз я бях Atsalov също тресеше сериозно и след рециклирането на торК-а всичко си дойде на мястото.

Значи първо ТОРГ или ТОРК или както искаш го наричаш идва от английски "Torque converter" ако го напишеш и му дадеш да ти го прочете ГУГЪЛ ще ти каже именно ТО У Р Г или К или както искаш така го разбираш, нито ТОРК е правилно нито ТОРГ , правилно е да превключим на латинеца и да напишем Torque или да се напише на български хидротрансформатор.. Но пак казвам не знам какъв е проблема в този форум и защо има толкова много ХАТЕ просто се опитвам да помогна на колегата и постоянно някакви изказвания с цел "ВИЖТЕ МЕ КОЛКО СЪМ УМЕН" или " ТИ КЪВ СИ Я БЯГАЙ ОТ ТУКА". Лично и аз съм карал и други бмвта с развален Torque и да ти кажа такъв симптом на тресене и то при тръгване не съм засичал досега , че на колегата може и да му е развален , сигурно е така след като Атслаов го е тествал , но продължавам да мисля , че няма да се оправи това след оправяне на Torque, но дано да греша.

П.П. Не мога да разбера , защо само като някой не е съгласен с това което се казва , трябва да се напада този човек не можем ли да водим един нормален разговор, все пак мисля , че хора , които карат Е60 не са само с начално училище завършено...

И аз не виждам къде е проблемът :dunno:, освен че се изявяваш като жертва, и то не за първи път. Ако искаш да си по-различен, го пиши "ТОРГ", но истината е, че търсачката ще намери само твоите мнения, а когато напишеш "ТОРК", ще излезнат и други мнения. Как обществото го разбира "Q"-то като "к", а ти като "г"?! Всъщност си личи по начина, по който си ми написал фамилията (лек пример), "Ацалов" е правилният начин и го пише в профила ми, а, ако не си съгласен, може да използваш "Гугъл", но смятам, че той няма да помогне за тънкообидността ти. Запомни, че в този форум всеки има право да си изрази мнението/ята, стига то да не противоречи на правилата, а не да го налага. И все пак в спора се ражда истината!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 12 Сеп 2015, 9:38

А така или иначе, кутията ще се сваля, нищо не пречи да се погледне и висящия лагер, и бам, ами ако са и двете!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Сеп 2015, 9:42

CrazyElement написа:

Става комично това торк конвертор се чете с К que e с К (ето ти танскрипция от речник tɔrk, забележи последната буква и кажи не съм прав) и недей да защитаваш подобни абсурдни грешки. Отново има адско подробна тема за торк конверторите и тяхното рециклиране никой не ти е казал бягай от тук и тем подобни, но определено прочети я преди да отричаш разни симптоми. И също така самия симптом не е само при тръгване, а при рязко подаване на газ тресенето се получава заради torque slipping ако ти е интересно просто в гугъл напиши torque converter vibration under load или torque converter shudder(номера е не да спорим ама се получава така, защото някои хова отказват да се научат на нови неща)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 12 Сеп 2015, 10:36

CrazyElement написа:

Колегите се опитват да ти кажат, че когато не си компетентен в дадена област по добре си трайкай... Ако пък имаш да кажеш нещо, което от личен опит го знаеш, кажи го, но не го натяквай във всяко второ мнение, защото колеги определено имат по голям опит в тази сфера и точно с тези коли...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 12 Сеп 2015, 13:30

Хидротрансформатор се пише ако искаш да излезе нещо в търсачката ТОРК или ТОРГ са си чисти измислени преводи от нас , където аз не намирам никаква логика никога нямаше да потърся така в търсачката щях или да напиша Torque converter или хидротрансформатор. Както и да е аз само си изразих мнението също , че за мен проблема е другаде и не е в ТОРК, оправете колата на колегата и споделете :) , не съм майстор не съм компетентен на всяка област по колите признавам си просто споделям неща през които съм минал. Както казах дано да си излезе всичко от ТОРК-а :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 12 Сеп 2015, 14:22

CrazyElement написа:Хидротрансформатор се пише ако искаш да излезе нещо в търсачката ТОРК или ТОРГ са си чисти измислени преводи от нас , където аз не намирам никаква логика никога нямаше да потърся така в търсачката щях или да напиша Torque converter или хидротрансформатор. Както и да е аз само си изразих мнението също , че за мен проблема е другаде и не е в ТОРК, оправете колата на колегата и споделете :) , не съм майстор не съм компетентен на всяка област по колите признавам си просто споделям неща през които съм минал. Както казах дано да си излезе всичко от ТОРК-а :).

Колега Предавам се !!! :D :D :D
А все си мисля, че и другите колеги се предават :D :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61