Напасване на предница.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Напасване на предница.

Мнение от dynalias » 05 Сеп 2015, 20:18

Колеги след като ми присадиха мотора, в несериозния сервиз ми го наринаха с лопатата в коша и предницата беше закачена колкото да е там. Та сега се занимавам с тези неща аз и днес напасвах фарове, маска, капак и броня. Преди да присадят двигателя нямаше абсолютно никакви луфтове. Проблемите ми са два. Пасажерският фар ако обера луфтовете не свети както трябва. Бие високо. Когато го направя да се води с шофьорския който е перфектен и да свети кадето трябва (без да пипам самите настройки на фаровете защото преди си бяха настроени перфектно) ми зейва огромен луфт който не мога да затворя или между капака и фара или между фара и маската.
Вторият проблем е реглажа на бронята. От двете страни отпред под фаровете между маската и бронята мога да си пъхна ръката. Регулирах отстрани водачите и изтеглих буферите максимално нагоре и луфта си седи.
Отбелязвам, че преди това като съм си слагал М бронята пасваше перфектно. А сега не ще и не ще...

Давайте акъли регулира ли се тая предница още от някаде, че цял ден си играх днес и не успях. Мисля си вече да разпробивам дупките където мърдат буферите за да прибера бронята.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар

Re: Напасване на предница.

Мнение от metodi80 » 06 Сеп 2015, 10:05

Не пробивай никакви дупки.....
Изтегли маската максимално напред , щом ти се отваря толкова голям луфт м/у бронята и маската , значи са ти повдигнали много маската (съответно капака вероятно е отишъл назад , за да пасне горе на маската и да може да се затвори ). Щом буферите не могат да отидат повече на горе , то маската трябва да слезе надолу (колкото може). Освен това след като качиш максимално буферите , можеш да въртиш самите рога така , че вътрешния край на правоъгълното тяло (на което ляга гредата на бронята) да отиде на горе и допълнтелно да избута бронята (при това положение двете шпилки на всяко от тези правоъгълни тела не се разполагат в една равнина спрямо гредата , а са леко по диагонал .... тоест вътрешната шпилка е в горно положение на дупката на гредата , а външната в долно ). Надявам се ме разбра .....
Фаровете не са болка , направи ги така , че да са добре луфтовете , пък после ще идеш на реглаж ...... слгабял съм и съм разглабял доста предници на Е36 и въпреки това няма гаранция после , че няма да се наложи леко регулиране на фаровете , просто предницата на Е36 е така замислена , че малко трудно се напасва ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 07 Сеп 2015, 22:12

Ако извадя маската напред, отстрани при калниците ми бяга очертанието на самия калник. Ако я смъкна надоло не запълвам фугата между капака и маската, а бронята си виси все едно е хваната на рапидки с по един сантим в ляво и дясно. :dunno: Следващата събота и неделя свалям пак всичко на земята и ако не я наредя я заебавам така. Няма да имам нерви просто.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 08 Сеп 2015, 8:08

Аз съм на същия филм .
В крайна сметка ако намериш решение кажи, че съм като на висящ монтаж...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 08 Сеп 2015, 9:07

Разглабяш си цялата предница и започваш внимателно да я напасваш. Доста тегаво и неприятно занимание, особено след намесата на някой "майстор". Погледни и очиларката как е сложена и къде ляга в краищата, върху калниците или под тях. Провери си и задните краища на предния капак дали са на едно ниво с калниците. Така ще се ориентираш кое не е на мястото си. Ако в задния край капакът се разминава с 1-2 мм, то над фаровете ще зее с почти 1 см.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Назад към E36