Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
s0me0ne написа:Здравейте,
Моля за мнения за тази кола? http://www.mobile.bg/11438775193034649
Архива не работи, но видях, че колата е регистрирана в България от 12.2011г. и е била с плевенска регистрация EH2500BC, а от 12.2014 е с варненската в момента. Не е някой сбирщай обръщалка. Действително по ВИН излиза с това оборудване (и е индивидуал, циганията с черния таван отвън е правена в последствие), но не съм сигурен за м броните и праговете (ако архива работеше...). Също така може да се предположи, че е внос германия/австрия (краен вариант - Швейцария), защото е излезнала с немски книжки от завода.
За мотора два въпроса: 1. дали е 204 к.с. (няма архив както стана ясно) и 2. читав ли е ако е 204 к.с. Кутията си я знаем, че е греда. Нещо по-специално за фейсовите купета?
Колега ,защо кутията да е греда ? Ако няма да се кара до дупка ,ами по-спокойно и най-вече в градски условия с много трафик мисля,че автомата е много по-удобен !

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
rockyyyy написа:Колега ,защо кутията да е греда ? Ако няма да се кара до дупка ,ами по-спокойно и най-вече в градски условия с много трафик мисля,че автомата е много по-удобен !
оти е правен за 340нм, пък колата е 410нм (сток)
мине се не мине време и оп - 1к за ремонт (дават гаранция 20,000 км

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aiq2ll
Някой има ли инфо за тази и дали си заслужава?
И ако има възможност, да я огледа, че съм от Бургас
Някой има ли инфо за тази и дали си заслужава?

Последна промяна sysmurdoc на 08 Сеп 2015, 0:07, променена общо 1 път
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
mu6a4 написа:http://www.mobile.bg/11430149628663708
Какво мислите за тази?
Някой гледал ли е тази?
vicho написа:rockyyyy написа:Колега ,защо кутията да е греда ? Ако няма да се кара до дупка ,ами по-спокойно и най-вече в градски условия с много трафик мисля,че автомата е много по-удобен !
оти е правен за 340нм, пък колата е 410нм (сток)
мине се не мине време и оп - 1к за ремонт (дават гаранция 20,000 км)
Е добре ,няма логика да слагат кутия,която да не може да издържа на въртящия момент !?!?!

- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Здравейте. Някой дали я е гледал и изобщо какво ви е мнението? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=air3zi
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Малко
,но не се сдържах. Гюнтер е казал: "Няма проблем да направя БМВ-то вечно да не се разваля,но е трудно да го сметна да почне да се скапва точно след като му изтече лизинга и гаранцята". В този ред на мисли и кутията и турботата и дюзите и демпферния маховик и още много други "консумативи" са така направени от Гюнтер,че им идва времето точно когато си я купим от автокъщата на 150 000 км по километраж.

Galo написа:Здравейте. Някой дали я е гледал и изобщо какво ви е мнението? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=air3zi
На снимки добре изглежда. Интересно е, че има толкова екстри, а няма задни ел. стъкла

- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Има го и този момент, че хубавите неща не се задържат особено много. Благодаря за мнението колега. Надявам се, че още някой ще се включи, а може и някой да има преки впечатления от автомобила. Иначе е ясно, че е необходимо да се види и на живо. Идеята е някой дали няма да ме откаже преди да се разходя до нея.
- vicho
- старши ентусиаст
-
rockyyyy написа:Е добре ,няма логика да слагат кутия,която да не може да издържа на въртящия момент !?!?!![]()
![]()
така е ...
"грешка" казал таралежа и слязъл от телената четка

https://en.wikipedia.org/wiki/GM_5L40-E_transmission
The 5L40-E had been designed for 1.8–3.6 L engines with a maximum of 250 ft·lbf (340 N·m) of torque.
3.08:1 - BMW 3 Series (E46)[1]
vicho написа:rockyyyy написа:Е добре ,няма логика да слагат кутия,която да не може да издържа на въртящия момент !?!?!![]()
![]()
така е ...
"грешка" казал таралежа и слязъл от телената четка![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/GM_5L40-E_transmission
The 5L40-E had been designed for 1.8–3.6 L engines with a maximum of 250 ft·lbf (340 N·m) of torque.
3.08:1 - BMW 3 Series (E46)[1]
При нормално каране едва ли ще използваш тези максимални 400НМ. Освен това те са на 1500 оборота - с автоматик няма как да ускоряваш от тези обороти, защото ще върне една надолу. Просто в България се вкарват коли на по 300-400к км, нормално е автоматиците вече да са пред фалит.
- vicho
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:При нормално каране едва ли ще използваш тези максимални 400НМ. Освен това те са на 1500 оборота - с автоматик няма как да ускоряваш от тези обороти, защото ще върне една надолу. Просто в България се вкарват коли на по 300-400к км, нормално е автоматиците вече да са пред фалит.
и това е вярно донякъде... освен това 95% от колите внесени са сток, а тук веднага маднес и 550нм ...

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Мисля,че е крайно време да разкажеш историята за 330 ката. Не самода хулиш дизелите,а да опишеш step by step ,ко ти са случи с дизела? Когато пусках линкове към мобиле де,всички коли ги отстрелваше,били скъпи. Па намери една дето си струва парите. Един колега ти писа,да кажеш колко струва твоята,ти и него го отстреля. Може ли да ползваме твоите услуги при купуване на Е46?
С много любов към децата!
- vicho
- старши ентусиаст
-
stormrider написа:Мисля,че е крайно време да разкажеш историята за 330 ката. Не самода хулиш дизелите,а да опишеш step by step ,ко ти са случи с дизела?
На мен, какво ми се случи с дизела ли? Карах 25,000 км и дадох 3,500++лв за тъпотии... след мен и Те До даде още 1к и това при положение, че като я взех я обслужих от - до! Представям си, ако не я бях пазил, ами само каране

Не си пазя excel-a с частите и ремонтите, че ме хващаше яд само като го отворех

Дюзите хвърчаха, като солети... автоматика се предаде... нафтовата помпа и тя... демпферна шайба... дупките из Врачанско разбиха всичко по окачването (и него смених), а като я взех беше бетон. Колата два пъти е оставала на място и с пътна помощ до сервизите

де да знам, сигурно не съм уцелил... Ванката Димитров от DSC Performance ми я препоръча, прегледа и взех

stormrider написа:Когато пусках линкове към мобиле де,всички коли ги отстрелваше,били скъпи. Па намери една дето си струва парите.
не помня за кои коли конкретно иде реч, но замисли ли се, дали случайно не съм прав

мисля, че чат-пат показвам някоя кола, уви... никой не отразява

stormrider написа:Един колега ти писа,да кажеш колко струва твоята,ти и него го отстреля.
е тя беше пусната във форума, колко да струва?

stormrider написа:Може ли да ползваме твоите услуги при купуване на Е46?
може, ама имам комисионна (бира или сигарки), за която никой не се сеща, ама може и безплатно

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
sysmurdoc написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11440789508005248&slink=aiq2ll
Някой има ли инфо за тази и дали си заслужава?И ако има възможност, да я огледа, че съм от Бургас