Въпрос за предните шарнири
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Въпрос за предните шарнири
Та накратко, предните шарнири на окачването смазват ли се с някаквя грес, защото предполагам вече са сухи вътре? Да им удължа живота още малко.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Въпрос за предните шарнири
Смазват се колега с НОВИ...
Какво ВИ става е !!!
Какво ВИ става е !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- toni
- младши ентусиаст
-
А на ТЕБ, като няма какво да казваш, спести ми го и на мен. Питам нещо конкретно, като искаш ТИ си купувай нови. Тези коли са вече таратайки на по 10г. и повече, няма значение, че е е60. Аз бях скептично настроен към рециклирането на шарнирите също, но предния собственик на колата беше рециклирал единия, и той е в много по добро състояние от другите, така че като им дойде времето и тях ще рециклирам, и голяма работа, че това е Е60,
Последна промяна toni на 01 Сеп 2015, 13:05, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За да го смажеш трябва да го свалиш едва ли не от колата. Ако имаш условия занимавай се, в сервиз никой няма да я свърши тази работа. Смазка вътре има и ако маншоните са здрави не пипай нищо.
- toni
- младши ентусиаст
-
Re: Въвпрос за предните шарнири
Аз затова питам, понеже съм свалил целия мост, заради рейката, така че и те са освободени от шенкела. А с каква грес? Понеже има голям избор на греси вече?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
toni написа:А на ТЕБ, като няма какво да казваш, спести ми го и на мен. Питам нещо конкретно, като искаш ТИ си купувай нови. Тези коли са вече таратайки на по 10г. и повече, няма значение, че е е60. Аз бях скептично настроен към рециклирането на шарнирите също, но предния собственик на колата беше рециклирал единия, и той е в много по добро състояние от другите, така че като им дойде времето и тях ще рециклирам, и голяма работа, че това е Е60,
Таратайка може да казваш само на твоята кола колега, не слагай всички коли под един общ знаменател !!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Aз и на служебното ми цитро 96г. купувам нови шарнири, Вие тука се занимавате с глупости 

- toni
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:toni написа:А на ТЕБ, като няма какво да казваш, спести ми го и на мен. Питам нещо конкретно, като искаш ТИ си купувай нови. Тези коли са вече таратайки на по 10г. и повече, няма значение, че е е60. Аз бях скептично настроен към рециклирането на шарнирите също, но предния собственик на колата беше рециклирал единия, и той е в много по добро състояние от другите, така че като им дойде времето и тях ще рециклирам, и голяма работа, че това е Е60,
Таратайка може да казваш само на твоята кола колега, не слагай всички коли под един общ знаменател !!!
Добре, щом искаш да ми обърнеш темата на махлески спор, ок. Пак те питам ТИ с нещо помогна ли ми с питането ми, не, а тука ми вкарваш някакви дървени философи., Моята колата е в идеално техническо състояние, не пефектно, а идеално състояние, но поради факта, че е 10 годишна е вече таратайка. Ще те помоля ако имаш нещо да казваш още, спести го тук в темата, а си карай нетаратайкената кола.т
Все пак нека се придържаме към темата, а не към странични забележки.
Този форум мисля, че трябва да помага, пуснах конкретно питане, очаквам адекватна помощ, а не философий от сорта " това е Е60" и какво като Е.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
toni написа:netmurder написа:toni написа:А на ТЕБ, като няма какво да казваш, спести ми го и на мен. Питам нещо конкретно, като искаш ТИ си купувай нови. Тези коли са вече таратайки на по 10г. и повече, няма значение, че е е60. Аз бях скептично настроен към рециклирането на шарнирите също, но предния собственик на колата беше рециклирал единия, и той е в много по добро състояние от другите, така че като им дойде времето и тях ще рециклирам, и голяма работа, че това е Е60,
Добре, щом искаш да ми обърнеш темата на махлески спор, ок. Пак те питам ТИ с нещо помогна ли ми с питането ми, не, а тука ми вкарваш някакви дървени философи., Моята колата е в идеално техническо състояние, не пефектно, а идеално състояние, но поради факта, че е 10 годишна е вече таратайка. Ще те помоля ако имаш нещо да казваш още, спести го тук в темата, а си карай нетаратайкената кола.т
Все пак нека се придържаме към темата, а не към странични забележки.
Този форум мисля, че трябва да помага, пуснах конкретно питане, очаквам адекватна помощ, а не философий от сорта " това е Е60" и какво като Е.
Ето сега ги го казвам конкретно, не се смазват а се купуват нови или на таратайки като на твоята се рециклират и продължават да са в "идеално състояние".
Айде със здраве.
- toni
- младши ентусиаст
-
Благодаря за мнението, но то не е важно за мен, и въобще не ме интересува и моля подминавай темата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
toni написа:Благодаря за мнението, но то не е важно за мен, и въобще не ме интересува и моля подминавай темата.
Колегата ти го е казал точно и ясно - първо искаш мнение после не искаш отговори

- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
Какво толкова се чудиш, щом е разглобена колата, свали маншончетата на шарнирите и ако са останали без грес ги гресирай.
- toni
- младши ентусиаст
-
Добре, продължаваме с офтопика, да, не искам мнение от комплексиран човек, който като кара Е60 си мисли, че трябва да задължава, другите да си купуват нова част, която по никакъв начин не е износена. Ами нека да си купува нова част, той,защо трябва да ми философства, че и аз трябва да си взема. Повтарям, шарнира е без луфт, просто ми се струва по изсъхнал иискам да го смажа. Нека той да си купува нов носач и да си го кара в багажника, и след като на здрав шарнир ми вика купивай нов носач, за мен я ясно колко разбира и затова мнението му не ми е важно.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Може да намажеш и целия под с грес, че сигурно е поизсъхнал и всичко кво видиш сухо, и да не забравиш да напълниш праговете с масло, нали знаеш едно време така правехме на жигулите.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
adovet написа:Може да намажеш и целия под с грес, че сигурно е поизсъхнал и всичко кво видиш сухо, и да не забравиш да напълниш праговете с масло, нали знаеш едно време така правехме на жигулите.

Адо не се стърпях

П.П. Щом шарнира няма луфт не го пипай, защото вместо да му удължиш живота, може да го намалиш !
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2