Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ велосипедистите по улиците на града?

Анкетата свършва на 02 Дек 2015, 18:52

За
38
54%
Против
33
46%

Общо гласове : 71
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 16:56

efren написа:Има няколко колоездача в темата, които постоянно твърдят, че велосипедистите са по-примерни, че не е проблем, че велосипедистите правят нарушения и въобще даже не е проблем, че една не малка част от велосипедистите не знаят, че има правилник за движение защото видиш ли имало и шофьори, които не спазвали правилника за движение, което явно означава, че и шофьорите неспазващи правилника не са проблем и накрая се оказва, че всъщност правилника е проблем защото не бил като в Индия, Бангладеш и Калифорния (напомням Калифорния, в останалите петдесетина щата има сериозен проблем).

И да беше казал все пак нещо или просто си пишеш за да трупаш мнения :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 31 Авг 2015, 17:00

adovet написа:И да беше казал все пак нещо или просто си пишеш за да трупаш мнения :clap:

В "извън темата" не се трупат мнения :)

А ти каква теза защитаваш, че нещо не я прочетох в прав текст?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 17:04

devent написа:
adovet написа:И да беше казал все пак нещо или просто си пишеш за да трупаш мнения :clap:

В "извън темата" не се трупат мнения :)

А ти каква теза защитаваш, че нещо не я прочетох в прав текст?

Като цяло темата е малоумна. Все едно да ти пречат пешеходците, мотористите, дърветата по пътя и т.н. Ясно е, че има колоездачи каращи като идиоти, но в същото време има и в пъти повече автомобилисти каращи като идиоти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Авг 2015, 17:06

Тая дискусия е лишена от всякаква логика. Не се твърди това. Твърди се, че вредата, която може да нанесе един колоездач на други хора или до известна степен същото важи за мотористите е много малка (нито едно от двете не съм, колело в София по улиците съм карал за последно 2001ва). Фокусирането върху тях е смешно... особено като идва от страна на водачите на превозни средства, които могат да нанасят огромни вреди (волно или неволно). Да не говорим за пешеходците, там вече е комично да се говори против тях :)

п.с. ако има някой, който е осъден за нещо такова и не е виновен, то това е проблем на съдебната система, не на колоездачите по пътищата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 31 Авг 2015, 17:26

Истината е, че всичко е въпрос на възпитание, манталитет и мироглед. И велосипедисти и шофьори са извадка от обществото и процентът на отговорни и културни водачи е един същ и в двата лагера. От 10 шофьора, поне 6 са неадекватни и нагли. Същото е и при велосипедистите.

Иначе като цяло колоезденето е уникален спорт, съчетаващ в себе си както здраве и добра физическа форма, така и приятно и евтино придвижване.
Ако има някой, който не го осъзнава си е негов проблем ;) .
За съжаление при нас в големите градове условия почти няма и е опасно и неприятно за всички по пътното платно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2015, 19:06

vicho написа:А дали е постижимо да има ден (или два-три) в годината БЕЗ АВТОМОБИЛИ - само градския и всичко на ток :dunno:

чак пък да се срине икономиката, не вярвам :ok:

http://www.economic.bg/bg/news/5/parizh ... obili.html

Явно е постижимо. Не и тук разбира се. При нас на много хора ще им падне реномето, ако се качат на автобус или колело.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 20:34

adovet написа:
efren написа:Има няколко колоездача в темата, които постоянно твърдят, че велосипедистите са по-примерни, че не е проблем, че велосипедистите правят нарушения и въобще даже не е проблем, че една не малка част от велосипедистите не знаят, че има правилник за движение защото видиш ли имало и шофьори, които не спазвали правилника за движение, което явно означава, че и шофьорите неспазващи правилника не са проблем и накрая се оказва, че всъщност правилника е проблем защото не бил като в Индия, Бангладеш и Калифорния (напомням Калифорния, в останалите петдесетина щата има сериозен проблем).

Ако не можа да разбереш какво казах винаги можеш да си наемеш някой да ти обяснява...
Пък и гледам ти мнения не трупаш, пък аз 20 пъти повече от тебе...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 20:48

efren написа:
adovet написа:

Ако не можа да разбереш какво казах винаги можеш да си наемеш някой да ти обяснява...
Пък и гледам ти мнения не трупаш, пък аз 20 пъти повече от тебе...

Три пъти трябваше да си редактираш мнението преди да го пуснеш, ако имаш да казваш нещо го казвай и по същество

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 21:08

Мисля, че го казвам, но ти все очакваш нещо друго или поне твърдиш така. Понякога "редактирам" означава "добавям". Темата започна от темата за лесидренските рейсъри и проблема с lane splitting-a. Ако някой който има 2000 мнения за 5 год твърди, че някой който има 100 за 3 год трупа мнения... :bchug:
Между другото ти не си първия, който твърди, че темата е малоумна. Най-добре е да отидеш и да го кажеш на родителите на децата прегазени при Лесидрен. Знам, че някой сега ще скокне и ще каже, че там просто имаме двама олигофрени рейсъри, но недай си Боже когато минат всички експертизи, а такива ще има, се окаже, че има съвина и ако олигофрените наемат приличен адвокат...
Да малоумно е да обсъждаме как да намалим жертвите по пътищата особено колоездачите и мотористите, които са най-уязвими на улицата.
Малоумно?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 21:27

efren написа:Мисля, че го казвам, но ти все очакваш нещо друго или поне твърдиш така. Понякога "редактирам" означава "добавям". Темата започна от темата за лесидренските рейсъри и проблема с lane splitting-a. Ако някой който има 2000 мнения за 5 год твърди, че някой който има 100 за 3 год трупа мнения... :bchug:
Между другото ти не си първия, който твърди, че темата е малоумна. Най-добре е да отидеш и да го кажеш на родителите на децата прегазени при Лесидрен. Знам, че някой сега ще скокне и ще каже, че там просто имаме двама олигофрени рейсъри, но недай си Боже когато минат всички експертизи, а такива ще има, се окаже, че има съвина и ако олигофрените наемат приличен адвокат...
Да малоумно е да обсъждаме как да намалим жертвите по пътищата особено колоездачите и мотористите, които са най-уязвими на улицата.
Малоумно?

Виж сега, явно си разглеждал профила ми. Доста хора ме познават във форума и на доста съм помогнал с каквото мога, но това няма значение. Темата за Лесидрен ни съм я чел ни съм писал. Малоумното в цялата работа са твоите разсъждения за намаляване на жертвите по пътищата. Казах ти и по на горе - пиши някакви смислени работи, а не просто драсканици. Айде със здраве

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 21:47

Мисля, че егоцентризма яко те е напъплил, чак да ти разглеждам профила :kuku:
Благодаря, че оценяваш разсъжденията ми като малоумни, ако не беше ти какво щях да правя :bowdown:
И последно: когато нещо няма значение защо го споменаваш - предполагам защото смяташ, че трябва да четем всичко което напишеш въпреки, че то няма връзка с темата. Ами ако искаш разкажи ни и за всичко друго което мислиш, че няма значение, ние сме готови да те изслушаме :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 21:57

efren написа:Мисля, че егоцентризма яко те е напъплил, чак да ти разглеждам профила :kuku:
Благодаря, че оценяваш разсъжденията ми като малоумни, ако не беше ти какво щях да правя :bowdown:
И последно: когато нещо няма значение защо го споменаваш - предполагам защото смяташ, че трябва да четем всичко което напишеш въпреки, че то няма връзка с темата. Ами ако искаш разкажи ни и за всичко друго което мислиш, че няма значение, ние сме готови да те изслушаме :smoke:

Пич не знам какъв ти е проблема, явно обичаш да се изявяваш и да пишеш просто ей така. Просто ти казвам не се занимавай с мен. Не съм аз този, който е гледал колко мнения имам и от кога съм регистриран и т. н. Не само аз, а и доста други колеги казаха че темата е малоумна. И пак ти казвам не се занимавай с мен. Такова поведение не се толерира във форума. Казвам ти за стотен път, пиши конкретно по темата, а не какво да си наемам, какво ме е напъплило и т. н. Ако искаш да ми кажеш нещо има лични съобщения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 31 Авг 2015, 22:04

Да разведря малко спора ви :wave:
Какво се оказа в крайна сметка ? Шофьорите да са малко по-културни и колоездачите да са малко по-културни ? Да има повече толерантност между различните представители на транспортната общност. Да не се бием и псуваме по светофарите, а да си даваме насоки. Да гледаме да не пребием тоя с колелото, а той да гледа да не ме засича. При конфликт да се разбираме с думи. Аааа да, ама ние сме в България, сори, тоя пост е за bmwpower.co.uk.... :conf:

Пу де*ба и селяка :bgflag: А така :driving:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 22:08

Мненията ти ги пише Улево. За всичко друго както казах съм готов да те изслушам :smoke: :smoke: :smoke:
Първо написа колко точно са умни хората с които пишеш в една тема, после как си помогнал на половината форум, и накрая да не се занимавам с тебе ( тука вече си като security :bowdown: :bowdown: :bowdown: )

П.С. Хареса ми забележката ти, че не се толерира такова мнение във форума, тоест ако кажеш на някой, че пише малоумни работи той трябва да козирува и да ти каже колко си велУик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 31 Авг 2015, 22:36

Много ме дразнят, като видя велосипедист направо карам върху него. Но по-лошото от велосипедистите са пешеходците няма отърване... :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата