Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ велосипедистите по улиците на града?

Анкетата свършва на 02 Дек 2015, 18:52

За
38
54%
Против
33
46%

Общо гласове : 71
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

Мнение от TNT » 28 Авг 2015, 19:31

Кажи честно, че спираш 2 пъти :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Авг 2015, 8:50

За шофьорските курсове не съм много съгласен да са с коли без двойни педали,просто защото някои новобранци са толкоз спекани,че създават предпоставки за птп и ако няма как да се реагира може да е фатално!
Жена ми я учих да кара в УСА. тоест аз бях инструктора.Купих един убит форд за 600 долара,автомат естествено :mhihi: Избрах един огромен празен паркинг.След 30 мин обяснения мойта реши да навие пълен ляв и да даде всичката газ :mhihi: замалко да бастисаме един стълб за осветление. По късно като дойде ред да се учим да паркираме,ползвах тогавашната ми е30ка като съседна кола на паркинга. Груба грешка,която ми струваше заден мигач :mhihi: В последствие се научи да кара читаво и си все изпита от първия път,но тва с уговорката,че в САЩ карането е много по-лесно от това в БГ. Та особено за нашата реалност инструктор с кола,с двойни педали е правилното решение,най малкото защото културата на карането ни е като на хора от бананова република. Някакси не мога да си представя,някой който лети по магистралата с 200 и изпреварва в завои да учи друг да кара :paranoid: А културата на карането е свързана с толерантност и уважение.Все неща,които не се учат на шофьорския изпит. В тоя ред на мисли искам да кажа ,че ролята на училището не е само да ни научи да смятаме и четем. И не случайно в държавите ,където ги е грижа за хората и в частност децата има от така наречените "курсове" за пешеходци и велосипедисти,които са част от обучението в училище. Затова децата знаят от къде и как се пресича пеша или с колело още от ранна възраст. Демек от малки са научени да не дразня автомобилистите. Аз лично не се дразня от колоездачи,даже съм силно "ЗА" с уговорката ,че се спазват установените правила.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Авг 2015, 12:03

И в крайна сметка е бил доста ценен опит за жена ти, щото е научила цената на правене на глупости... В Швейцария и Англия примерно е същата система, това в щатите не е някакъв изолиран експеримент. Не мога да разбера какво е това желание всичко да се обръща на детска градина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 30 Авг 2015, 22:10

vicho написа:
_galio_ написа:Да притискаш хора не е яко, не е възпитано и не е редно.

ама е възпитано да правиш предпоставки за ПТП :bowdown: :wave: :kuku:

Абе, а ти дето летиш, натискаш ме, залепил си се на задната ми броня не правиш предпоставка за ПТП, така ли?!

И аз ги лекувам такива пилоти като теб с лееко стопче. Много по културни стават като видят стоповете..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Авг 2015, 8:29

DaGa написа:Абе, а ти дето летиш, натискаш ме, залепил си се на задната ми броня не правиш предпоставка за ПТП, така ли?!

И аз ги лекувам такива пилоти като теб с лееко стопче. Много по културни стават като видят стоповете..

алооо, Селооо??? Пие и кара и ще ми прави забележки... аре не лекувай толкова строго!

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем!

DaGa » 07 Яну 2011, 22:26
Мерси за помоща... само да кажа,че на 31во малко ми се поскараха и ме пратиха на 19-то :) и да не повярваш там ми върнаха книжката и талона :)без глоби без актове без нищо :) и занапред .. обица на ухото--- никога вече дори и на 1 бира зад волана!

-----------------

а пък конректно аз НЕ се лепя на никой, направо изпреварвам :mhihi:

-----------------

Темата е за велосипеди! Ама явно комплексите са повечко от велосипедистите :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 31 Авг 2015, 9:00

Днес един чичка караше по осевата линия на ул. Черковна? Някой напреднал с материала може ли да ми даде основателна причина ЗАЩО? А и автобуса му мина на 20 см. от главата, но чичката беше непоклатим, явно има опит :lol:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 14:43

Простичко и лесно - някои велосипедисти се мислят за безсмъртни, а като си безсмъртен какво ти пука къде караш - да му мислят другите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2015, 15:15

devent написа:Днес един чичка караше по осевата линия на ул. Черковна? Някой напреднал с материала може ли да ми даде основателна причина ЗАЩО? А и автобуса му мина на 20 см. от главата, но чичката беше непоклатим, явно има опит :lol:

Все едно е аз да питам защо една джипка излиза от паркомястото си на тротоара и ме засича. Аз си мисля, че си седи в дясно и съотвенто го минавам в лявно, но той си искал да паркира на отсрещния тротоар и отново ме засича. След като спрях на една педя от вратата му се оказа, че сефте ме вижда. В такъв случай да питам и аз ЗАЩО?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2015, 15:34

Леко обобщение.
90% от велосипедистите, който са над 60 години са ебаси, ще ги нарека "заплеси", но са си направи идиоти.
Само днес, карайки по голям булевард, един дедо, в насрещното иска да вземе ляв завой, като трябва да изчака насрещното движение за да пресече 3 лентов булевард. Обаче "пича" не чака колите, лека полека си напредва, яхнал колелото. Хората му свирят, тоя ги чумосва и хич не му пука.
10 километра по-надолу някакъв си кара колелото, обаче шари по платното, не може да го изпревариш. Свиркаш му, обаче ония блее на страни и всички караме зад него доста време.
Обаче култовият случай е от вчера с колоездач малко над 35-40 години.
Кара си колелото, нямаше много хора, аз го настигам, отминавам го, след около 100 метра спирам на светофара на червено, ония ме подминава...и минава на червено без ни най малко притеснение :dunno:
В интерес на истината, млади момчета и такива до около 30 години не съм виждал да карат толкова нагло и безочливо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 15:55

Е.Димитров написа:Леко обобщение.
90% от велосипедистите, който са над 60 години са ебаси, ще ги нарека "заплеси", но са си направи идиоти.
Само днес, карайки по голям булевард, един дедо, в насрещното иска да вземе ляв завой, като трябва да изчака насрещното движение за да пресече 3 лентов булевард. Обаче "пича" не чака колите, лека полека си напредва, яхнал колелото. Хората му свирят, тоя ги чумосва и хич не му пука.
10 километра по-надолу някакъв си кара колелото, обаче шари по платното, не може да го изпревариш. Свиркаш му, обаче ония блее на страни и всички караме зад него доста време.
Обаче култовият случай е от вчера с колоездач малко над 35-40 години.
Кара си колелото, нямаше много хора, аз го настигам, отминавам го, след около 100 метра спирам на светофара на червено, ония ме подминава...и минава на червено без ни най малко притеснение :dunno:
В интерес на истината, млади момчета и такива до около 30 години не съм виждал да карат толкова нагло и безочливо.

Къде ги срещаш тея колоездачи нон-стоп не знам. Аз ако имам 1-2 случая за месеца пак добре.

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 16:38

Е то като не искаш да ги видиш и по 1-2 годишно няма да видиш.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 31 Авг 2015, 16:42

adovet написа:Къде ги срещаш тея колоездачи нон-стоп не знам. Аз ако имам 1-2 случая за месеца пак добре.

Явно не караш достатъчно :) Постоянно виждам случки с шматки на колела. Естествено, шофьорите на коли са много по-нагли и безочливи, но в темата сме засегнали велосипедистите. В петък, един пич на колело, на кръстовището при семинарията, идвайки от химическия факултет си заобиколи колите и на червено си направи ляв завой към кулата пред мен, докато бях първа тръгваща кола на светофара посока химическия, даже се наложи да да го изчакам, а той грам не се възмути :) Ще си взема една камера да ти ги записвам..

Не казвам, че всички са такива. Има и хора, които са екипирани, посочват с ръка промяната на посоката си, карат възпитано и не ми правят негативно впечатление. Живеем в симбиоза, те си карат в дясно, аз си карам и всичко е 6, даже винаги правя място на колоездачи и мотористи по кръстовищата да се шмугват най-отпред, щом са малки, нека го правят. НО да ми карат по средата на пътя, да минават на червено, без светлини в тъмното и т.н. :nono: :nono:

И не ме анатемоствайте. Забелязвам, че в тази тема, ако се обади шофьор му скачат 4-5 примерни колоездача със следните доводи оформени в дълги мнения:
1) Аз не правя така.
2) И шофьорите са смотани/Шофьорите са по-смотани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Авг 2015, 16:49

devent написа:
adovet написа:Къде ги срещаш тея колоездачи нон-стоп не знам. Аз ако имам 1-2 случая за месеца пак добре.

Явно не караш достатъчно :) Постоянно виждам случки с шматки на колела. Естествено, шофьорите на коли са много по-нагли и безочливи, но в темата сме засегнали велосипедистите. В петък, един пич на колело, на кръстовището при семинарията, идвайки от химическия факултет си заобиколи колите и на червено си направи ляв завой към кулата пред мен, докато бях първа тръгваща кола на светофара посока химическия, даже се наложи да да го изчакам, а той грам не се възмути :) Ще си взема една камера да ти ги записвам..

Не казвам, че всички са такива. Има и хора, които са екипирани, посочват с ръка промяната на посоката си, карат възпитано и не ми правят негативно впечатление. Живеем в симбиоза, те си карат в дясно, аз си карам и всичко е 6, даже винаги правя място на колоездачи и мотористи по кръстовищата да се шмугват най-отпред, щом са малки, нека го правят. НО да ми карат по средата на пътя, да минават на червено, без светлини в тъмното и т.н. :nono: :nono:

И не ме анатемоствайте. Забелязвам, че в тази тема, ако се обади шофьор му скачат 4-5 примерни колоездача със следните доводи оформени в дълги мнения:
1) Аз не правя така.

Интересно е ще да се пусне едно произволно клипче от примерно 15 мин. и да се броят нарушенията на колите и на велосипедистите. Предполагам се сещате кой ще има превес

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 16:51

Има няколко колоездача в темата, които постоянно твърдят, че велосипедистите са по-примерни, че не е проблем, че велосипедистите правят нарушения и въобще даже не е проблем, че една не малка част от велосипедистите не знаят, че има правилник за движение защото видиш ли имало и шофьори, които не спазвали правилника за движение, което явно означава, че и шофьорите неспазващи правилника не са проблем и накрая се оказва, че всъщност правилника е проблем защото не бил като в Индия, Бангладеш и Калифорния (напомням Калифорния, в останалите петдесетина щата има сериозен проблем).

Аватар

Мнение от efren » 31 Авг 2015, 16:55

adovet написа:
devent написа:

1) Аз не правя така.

Интересно е ще да се пусне едно произволно клипче от примерно 15 мин. и да се броят нарушенията на колите и на велосипедистите. Предполагам се сещате кой ще има превес

Ако направим едно произволно клипче и пресметнем нарушенията на колоездачите и автомобилистите, НО пропорционално на участващите в клипчето велосипедисти и автомобилисти, мисля за никой няма съмнение велосипедистите ще разцепят... Ако обаче се чудиш дали при 100 коли и 1 велосипед в клипчето какво ще се получи...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата