Проблем с централното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318is saloon
Мечтае да кара: BMW E60 M5

Проблем с централното

Мнение от nexuspower » 29 Авг 2015, 10:56

Добър ден. Колата е компакт 02.96 година по ВИН.Проблема е следния: От шофьорската врата не мога да отключа вратите и за това трябва всеки път или от пасажерската врата или от багажника да отключвам, та какъв може да е проблема. Така купих колата, няма аларма или имобилайзер, ако е от значение.

Sent from my Xperia T using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Проблем с централното

Мнение от stony1 » 29 Авг 2015, 15:06

Какво точно означава: "От шофьорската врата не мога да отключа вратите..."? Само шофьорската врата ли се отключва или и нея не успяваш да отключиш с ключа?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318is saloon
Мечтае да кара: BMW E60 M5

Мнение от nexuspower » 29 Авг 2015, 16:47

Като тръгна да отключа от шофьорската врата само се чува звук на машинка и нищо не става.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 31 Авг 2015, 13:21

Колега и при мен е така,преди да слова аларма с централно нямах проблем,след като сложих аларма шофйорската не се заключва с ключ(заключва се само с алармата) ,иначе и аз като теб със ключа трябва да заключвам само чрез пасажерската врата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 31 Авг 2015, 13:25

spens_82 написа:Колега и при мен е така,преди да слова аларма с централно нямах проблем,след като сложих аларма шофйорската не се заключва с ключ(заключва се само с алармата) ,иначе и аз като теб със ключа трябва да заключвам само чрез пасажерската врата.

Така е, защото "алармаджията" е прекъснал управляващия сигнал от машинката на шофьорската врат.
Те само това знаят, но да вземат да прочетат и да се образоват, че при БМВ има оставени два управляващи сигнала, един за отключване и един за закючване, не им е по силите. Просто нямат толкова познания и необходимия капацитет.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Авг 2015, 16:52

stony1 написа:
spens_82 написа:Колега и при мен е така,преди да слова аларма с централно нямах проблем,след като сложих аларма шофйорската не се заключва с ключ(заключва се само с алармата) ,иначе и аз като теб със ключа трябва да заключвам само чрез пасажерската врата.

Така е, защото "алармаджията" е прекъснал управляващия сигнал от машинката на шофьорската врат.
Те само това знаят, но да вземат да прочетат и да се образоват, че при БМВ има оставени два управляващи сигнала, един за отключване и един за закючване, не им е по силите. Просто нямат толкова познания и необходимия капацитет.

Това и аз съм го писал :evil:
Изображение

Назад към E36