Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- s52b32
- Потребител
-
- Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
- Мечтае да кара: Lotus Elise
Re: Откраднаха ми колата Е90
Колеги, и аз се интересувам от ъпдейт за CAS3, който предпазва от познатите методи за кражба - съществува ли такъв?
На теория, само подслушване на сигнал за отключване от дистанционното не помага за нищо - защото сигналът е различен при всяко отключване и веднъж използван, същият сигнал не може да бъде използван отново. Но доколкото разбирам, начинът е джамбазите просто да кодират нов (техен си) ключ към модула на колата и оттам нататък все едно си имат оригинален ключ. Палят си и заминават. Има ли защита против това? (освен пренареждане на пинове, което едва ли ще ги спре)
На теория, само подслушване на сигнал за отключване от дистанционното не помага за нищо - защото сигналът е различен при всяко отключване и веднъж използван, същият сигнал не може да бъде използван отново. Но доколкото разбирам, начинът е джамбазите просто да кодират нов (техен си) ключ към модула на колата и оттам нататък все едно си имат оригинален ключ. Палят си и заминават. Има ли защита против това? (освен пренареждане на пинове, което едва ли ще ги спре)
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Един колега беше пуснал някъде че можеш да си сложиш оригинален имобилайзер който помага + джипиес проследяващо устройство.Но иначе 1-2 независими системи за прекъсване на горивото + бастун за волан примерно може и да ги спре но никога нищо не е 100%-тово.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
s52b32 написа:Колеги, и аз се интересувам от ъпдейт за CAS3, който предпазва от познатите методи за кражба - съществува ли такъв?
Това не работи колега и пренареждането също спира само аматьорите, но все пак е нещо пред нищо

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак 

- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
vanka7a написа:Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак
Буксата може да не се маха за 1 минута но преходникът се слага за не повече от 10-тина секунди за жалост ...
пс. Подучух слух от колега че бастуна за волан не вършел никаква работа.Изрязвали волана в двата края и пак си потегляли без проблеми.Чували ли сте за подобни случаи?
- vanka7a
- ентусиаст
-
rAd000 написа:vanka7a написа:Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак
Буксата може да не се маха за 1 минута но преходникът се слага за не повече от 10-тина секунди за жалост ...
пс. Подучух слух от колега че бастуна за волан не вършел никаква работа.Изрязвали волана в двата края и пак си потегляли без проблеми.Чували ли сте за подобни случаи?
Какъв преходник, когато си пренаредил пиновете на твоята букса и те не знаят как точно си ги наредил? А преходника, чрез който се свързваш, няма да си го държиш в колата

Това с бастуна се правеше на ладите и да, режат волана и потеглят. Интелигентното решение е заключване на скоростния лост (вместо бастун) и допълнителен имобилайзер + прекъсване на горивна помпа или захранване чрез скрит ключ.
- s52b32
- Потребител
-
- Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
- Мечтае да кара: Lotus Elise
А добре де, няма ли ъпдейт на CAS модула, който да не разрешава кодиране на нови ключове ако в момента не си сложил съществуващ ключ в таблото? Или може би от БМВ не искат да го направят по този начин, за да може да репрограмират при изгубен ключ?
Или нещо съвсем се бъркам за начина, по който се пали Е90? Моето разбиране е, че крадците се свързват с CAS модула, въвеждат данните за нов ключ и после си палят с въпросния нов ключ. ТОВА ли е нещото, срещу което трябва да се предпазваме?
Или нещо съвсем се бъркам за начина, по който се пали Е90? Моето разбиране е, че крадците се свързват с CAS модула, въвеждат данните за нов ключ и после си палят с въпросния нов ключ. ТОВА ли е нещото, срещу което трябва да се предпазваме?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vanka7a написа:rAd000 написа:vanka7a написа:Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак
Какъв преходник, когато си пренаредил пиновете на твоята букса и те не знаят как точно си ги наредил? А преходника, чрез който се свързваш, няма да си го държиш в колатаЕдинственият вариант им е, да разглобят буксата и да пренаредят пиновете.
![]()
Това с бастуна се правеше на ладите и да, режат волана и потеглят. Интелигентното решение е заключване на скоростния лост (вместо бастун) и допълнителен имобилайзер + прекъсване на горивна помпа или захранване чрез скрит ключ.
vanka7a глупости са това с пренареждането, моята с пренаредена букса я запалиха на камера за 10 мин, та недей да лягаш на пренареждане, защото щом аз мога да я пренаредя за 15 мин смятай за колко може човек, който това му е "занаята"
- vanka7a
- ентусиаст
-
Taruno написа:vanka7a написа:rAd000 написа:vanka7a написа:Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак
Какъв преходник, когато си пренаредил пиновете на твоята букса и те не знаят как точно си ги наредил? А преходника, чрез който се свързваш, няма да си го държиш в колатаЕдинственият вариант им е, да разглобят буксата и да пренаредят пиновете.
![]()
vanka7a глупости са това с пренареждането, моята с пренаредена букса я запалиха на камера за 10 мин, та недей да лягаш на пренареждане, защото щом аз мога да я пренаредя за 15 мин смятай за колко може човек, който това му е "занаята"
Отнема време да отвориш буксата, какъвто и хакер да си. Пиновете си ги знаят на изуст, но механичната част не можеш да я съкратиш. 6-8мин. да е, пак тези минути могат да те спасят.
Що се отнася до ъпдейта на софта на CAS модула, може да предотврати кражба, ако хората не си разбират много от "занаята" и са със по- стара техника. Но това дали е истина или не, не мога да кажа.
- oci
- старши ентусиаст
-
vanka7a написа:Taruno написа:vanka7a написа:rAd000 написа:vanka7a написа:Идеята на пренареждането е да ги забавиш и те да се откажат, буксата не се сваля за 1 мин. все пак
![]()
Отнема време да отвориш буксата, какъвто и хакер да си. Пиновете си ги знаят на изуст, но механичната част не можеш да я съкратиш. 6-8мин. да е, пак тези минути могат да те спасят.
Що се отнася до ъпдейта на софта на CAS модула, може да предотврати кражба, ако хората не си разбират много от "занаята" и са със по- стара техника. Но това дали е истина или не, не мога да кажа.
Както ти е пренаредена буксата в твоята букса се слага друга, която е един вид тестер и там с джъмперчета само цъкваш и я пренареждаш за 10 секунди не е нужно да разглобяваш каквото и да било или пък още по прост начин слагат една букса от диагностичен кабел в твоето обд от която стърчат 6-те кабелчета и ги завъртат това отнема пак около 1 минута.
Относно техниката никой уважаващ себе си автокрадец няма да заложи според мен на стара техника както ти каза, все пак тия хора от това си изкарвах хляба.
Така, че най-сигрния начин е да се прекъснат вериги в колата които не и позволяват да запали дори и с ключ.
Ей така, само за сведение
! http://www.keyprogtools.com/index.php/touch-keyless

- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
Да колега това че съм с комфорт цуганг ме притеснява още повече за това трябва прекъсване на вериги.Но все пак те като дойдат с паяка каквито и защити да имаш колата си заминава за жалост 
пс:бях гледах една забавна снимка но не мога да я открия в момента.Колата вързана с дебели стоманени вериги за едно дърво

пс:бях гледах една забавна снимка но не мога да я открия в момента.Колата вързана с дебели стоманени вериги за едно дърво

- oci
- старши ентусиаст
-
rAd000 написа:Да колега това че съм с комфорт цуганг ме притеснява още повече за това трябва прекъсване на вериги.Но все пак те като дойдат с паяка каквито и защити да имаш колата си заминава за жалост
Може и корабно въже да се добови

Що се занимавате с глупости направете каско и поне два защити ако изчезне здраве да е, няма да спим в колите си заради това, че някои не могат да се справят с престъпнноста.
Ако някой толкова иска тази кола няма да я опазиш.
Бмв за съжаление не е добре защитена но в нормалните държави не се крадът или поне не толкова много.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
На улицата която живея всеки ден комшиите си паркирват р8-мица , гла , цла ,м4-ка и един мустанг изобщо не я мисля колата, защото другите са доста по лъскави
ПС.Но това не може да се случи в България ;/

ПС.Но това не може да се случи в България ;/
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
rAd000 написа:Да колега това че съм с комфорт цуганг ме притеснява още повече
Ами деактивирай го и не се притеснявай че така ще те прехванат.