Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Цените на горивата 2015-2016
kondov написа:Колеги, нелепо е да се твърди, че превоз и доставка на един барел петрол струва 30 $ за барел!
Средната цена на спот маркет за афрамакс танкери (среден капацитет около 750 000 барела) през Юли е била 28 861$ за ден. Хайде сега една проста сметка за 2 дена път от Русия до Бургас плюс още два по пристанища, станаха 4 дена по 28861$ = 115444$. Тогава транспортирането на 750000 барела суров петрол би струвало 0,1539$ за барел!!! Ако ще и петрол от Канада да внасяхме, разходите по транспортирането му нямаше да достигнат и 5$ за барел.
Криви са ти сметките, не се мъчи

Не за 30, ами за 50 може да изкарат, че им струва на тези гадове транспорта. С две думи, колкото кажат, толкова ще е на бензиностанцията
steeN написа:Подозирам, че има и някакви пречки, които държавата е поставила на вноса също... освен, че очевидно има някаква негласна договорка между големите фирми.
Това е вярно, не съм много запознат, но до колкото знам в България са въведени правила за внос където ги няма никъде в ЕС.
Колкото до договорката според мен има такава, но тя е по-скоро е резултат от монополното положение на Лукойл в БГ - никой нито иска, нито ще спечели нещо ако започне ценова война с тях и така всички се съобразяват с Лукойл и техните цени - както на едро, така и на дребно.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
© написа:Колкото до договорката според мен има такава, но тя е по-скоро е резултат от монополното положение на Лукойл в БГ - никой нито иска, нито ще спечели нещо ако започне ценова война с тях и така всички се съобразяват с Лукойл и техните цени - както на едро, така и на дребно.
Точно това е отговорът на въпроса и много точно си го казал.
Дори е възможно да няма договорка, но се прилага принципът на съобразяване със силния.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alekangg написа:kondov написа:Колеги, нелепо е да се твърди, че превоз и доставка на един барел петрол струва 30 $ за барел!
Средната цена на спот маркет за афрамакс танкери (среден капацитет около 750 000 барела) през Юли е била 28 861$ за ден. Хайде сега една проста сметка за 2 дена път от Русия до Бургас плюс още два по пристанища, станаха 4 дена по 28861$ = 115444$. Тогава транспортирането на 750000 барела суров петрол би струвало 0,1539$ за барел!!! Ако ще и петрол от Канада да внасяхме, разходите по транспортирането му нямаше да достигнат и 5$ за барел.
Криви са ти сметките, не се мъчи![]()
Не за 30, ами за 50 може да изкарат, че им струва на тези гадове транспорта. С две думи, колкото кажат, толкова ще е на бензиностанцията
Именно. Със сигурност барелите ги вози поредната фирма на Лукойл и цената може да бъде колкото им трябва. ;-)
Sent from my D5503 using Tapatalk 2
Never mistake motion for action...
В търново на 2.20 95ца зареждам цялата седмица, къде го намирате тоя бензин на два лева
))

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В Смолян заредих на 2.01 дизел с 10 ст отстъпка. В района има и други бензиностанции с по големи отстъпки но май качеството куца. А на тази която зареждам съм вече от 7 години и оплаквания за качеството нямам.

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Дано не е реклама, но какво ви е мнението за бензиностанции КРУИЗ. Сутринта видях, че дизела е 2.09, а аз с картата си с лятна промоция от 8 ст. на РОМПЕТРОЛ в момента ми излиза 2.12!!!
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Как на някаква селска забутана бензиностанция ДИЗЕЛА може да е 1.95, а по-големите вериги навсякъде да е 2.20(от скоро)???
Нали всичкто гориво идва от Лукойл, а според пазарната логика, малките бензиностанция ползват много по-малка отстъпка от цената , отколкото големите. Тоест дори този дето продава на 1.95 пак има печалба. Сами се сещате колко ни жулят големите вериги с всеки литър
Нали всичкто гориво идва от Лукойл, а според пазарната логика, малките бензиностанция ползват много по-малка отстъпка от цената , отколкото големите. Тоест дори този дето продава на 1.95 пак има печалба. Сами се сещате колко ни жулят големите вериги с всеки литър

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Бензин/Дизел в момента 2.08 в една Плевенска бензиностанция. Говорих с бензинджията другата седмица се очаква да падне на 2 лева 

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
ka4i написа:Дано не е реклама, но какво ви е мнението за бензиностанции КРУИЗ. Сутринта видях, че дизела е 2.09, а аз с картата си с лятна промоция от 8 ст. на РОМПЕТРОЛ в момента ми излиза 2.12!!!
За Круиз няколко страници по-напред говорихме с колегите и общото мнение, че са качествени. Аз често зареждам от тях предимно бензин и газ(за дизела им нищо не мога да кажа). Това е единствената бензиностанция, от която съм зареждам газ и колата след това не ми е прекъсвала. От ОМВ, Ромпетрол,ЕКО, Газпром съм попадал на газ, която след излизането ми от бензиноставията и се почват ядове. Единствения минус на Круиз, е че са доста редки.

Малка бензиностанция в Правец, туко що сипах 95 на 1.88
Много я хвалят месните, даже опашка от 4 коли имаше пред мен. Сипах 50 кинта пък да видим, за сега си е екстра.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кажи къде е,как се казва520i написа:Малка бензиностанция в Правец, туко що сипах 95 на 1.88Много я хвалят месните, даже опашка от 4 коли имаше пред мен. Сипах 50 кинта пък да видим, за сега си е екстра.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
е как да ти го обесня сега
то, като изключим Лукоил, май е единствената друга бензиностанция в Правец. По пътя за вилната зона на града, май Манастирица се казва. Тя е много малка, само с 1 колонка бензин и 1 нафта. Тя е някаква ведомствена ли, знам ли, логото на Лукойл е, ама няма надписи.

Някой може ли да даде актуална информация за цените към днешна дата?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност