Проблем с алармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с алармата

Мнение от radi_td » 29 Авг 2015, 0:32

Здравейте момчета и момичета (ако има). Колата е е36 318тдс седан 98г. От месец и половина съм и собственик. В началото имаше проблем с централното не заключваше капачката на резервоара. Проблема беше решен с ремонт централното. След време същия майстор сложи и аларма на колата. В последствие разбрах, че не са вързани бутоните на задните врати и багажника, а на предния капак дори не е сложил бутон. Ходих при него, но го бяха затрупали с коли за 3 дена и само погледна, че наистина не работят бутоните. После дойде времето на отпуските, аз на почивка, той на почивка. така до преди 5 дена. Отидох уж да го погледне каза, че е проблем с комфорт модула, че трябва да си намеря нов. Оказа се, че имам този модул, два дена се не може да ми погледне колата от което на мен ми кипна и си казах колко да е трудно да го сменя сам. Прочетох няколко теми за съответния модул, разбрах къде се намира. Слязох при колата и се заех с разглобяването. Стигнах до модула свалих го, сложих новият стар модул и започнаха проблемите. Първо сирената на алармата глъхне, второ колата кола е на габарит няма проблем като до завъртя врътката на фаровете изгават габарите и светват всички мигачи, връщам врътката в положение 0 всико е нормално, трето като искам да пресветна с фаровете, пресветват всички мигачи, четвърто като натисна волата вместо свирката присветват мигачите. Пробвах като изключа алармата от системата какво ще стане. Нищо не се промени. Също така няма и пищенето от зумера за забравени фарове. Ако е от значение алармата е millenium.
Предварително, Ви благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем с алармата

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2015, 0:40

Промених заглавието на темата. Не е лошо да прочетеш правилата на форума преди да пишеш.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от radi_td » 29 Авг 2015, 11:04

Не съм сигурен, че е проблем с алармата. Защото като я разкача, проблемите си остават.

Потребител
Аватар

Мнение от radi_td » 29 Авг 2015, 12:47

Проблемиете не са от алармата. Вече нямам аларма, но проблемите не се оправиха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2015, 13:16

Ами кажи от къде си и все някой ще ти каже къде да идеш. Явно инсталацията ти е объркана от толкова намеси и не е лошо проблема да се реши в най-скоро време. А до тогава ако се налага да караш си носи пожарогасителя в купето при теб.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от radi_td » 29 Авг 2015, 13:29

От Плевен съм. Колата сега е оставена на сервиз за автоинсталации. Това е добра идея че, ако стане някоя беля да се реагира на време и да са по-малко последствията.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 29 Авг 2015, 18:17

Колега, направил си сериозна грешка с тази аларма. Или си намери оригинална аларма или не слагай добавяна това ти съсипва колата, а и както казва колегата над мен може да предизвика и пожар по инсталацията. Мой съвет е да я махнеш изцяло алармата, а не само да я откачих/ изключиш. А и е36-цата стана кола на 20 години на никой крадец на коли няма да му направи впечатление, че да трябва аларма. :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Потребител
Аватар

Мнение от radi_td » 29 Авг 2015, 19:43

Проблемът е бил в масата на сирената на алармата. Нещо окъсявала. И нали алармата е вързана за мигачите и от там през фаровете, през свирката до стоповете. Каква е връската със свирката само не разбрах.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Авг 2015, 0:37

radi_td написа:Проблемът е бил в масата на сирената на алармата. Нещо окъсявала. И нали алармата е вързана за мигачите и от там през фаровете, през свирката до стоповете. Каква е връската със свирката само не разбрах.

Не е окъсявала, а е липсвала 8) :winky:
Справка - стоповете на повечето италиански кочини - когато се губи масата, отзад се вижда дискотека :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Назад към E36