CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: CCC модул E60

Мнение от V8ka » 27 Юни 2015, 20:55

:angel:
Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:39, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 05 Юли 2015, 12:07

Здравейте колеги,

В последствие и аз имам проблем с CCC модула. Започна да се рестартира: надпис БМВ след което премигване. В диагностика ми пишеше че проблема е МОСТ ринг. Понеже намерих една подобна тема в чуждите форми. :idea:

http://www.lakesidegarageservices.co.uk ... ive-faults

Ще пробваме днес да я кодираме и гледаме оптиката в CCC модул. Ако има положителен резултат ще информирам. :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от serja01 » 30 Юли 2015, 17:58

Здравейте колеги,
Някой знае ли дали тази охлаждаща перка отзад на модула трябва да се върти постоянно или само като загрее? Вчера като изкарах модула и видях че моя не се върти, пък беше бая топло. Съмнявам се да не би да не може да се охлади и затова да не работи, защото съм забелязал , че когато е хладно тръгва. Особено при първия старт сутрин.
Някакви мнения?

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 31 Юли 2015, 7:31

Много е вероятно, да. И други хора са имали подобен проблем заради неработеща перка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 31 Юли 2015, 8:39

Cinder написа:Много е вероятно, да. И други хора са имали подобен проблем заради неработеща перка.

Когато смених CCC модула вентилатора не беше въобще свързан и не съм имал никога проблеми, но е възможно да е от това ако има защита и изключва като загрее.

Потребител
Аватар

Мнение от serja01 » 31 Юли 2015, 9:38

А някой да има неработещ CCC за части случайно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 02 Авг 2015, 21:40

Колеги не се ли появи друга фирма която да ремонтира тези CCC модули освен http://www.softelectronic.com/
че не ми се дават 500лв на тези.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар

Мнение от serja01 » 03 Авг 2015, 20:31

И аз това чакам колега, ама май няма още

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 23 Авг 2015, 21:32

Днес един приятел си поигра с модула и засега се оправи. Дори му монтира допълнително охлаждане на един от чиповете. Момчето се занимава с ремонт на лаптопи и е доста грамотно. Досега ми е съживявал антенния модул, на който не му работеше частта която прихваща отключването. След седмица каране ще кажа дали всичко е 6...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от firefox0000 » 25 Авг 2015, 18:31

Здравейте, колеги!
Нека и аз да си споделя болката...
Реших да си сменя Business навигацията с Professional и като за пръв и последен път взех, че я поръчах от частник от не знам си кой сайт беше. Та разбира се отивам при майсторите да я монтират и се оказа, че CCC модула не работи. Естествено този дето я изпрати вече не си вдига телефона, та събрах си чарковете от сервиза и отидох да пия една студена вода в нас. После реших и сам да пробвам да я пусна и като мушнах буксите, модула направи онова бззззз... което прави всяко CD когато го пуснете. Като натисна някое от копчетата на модула чувам, че отзад около буксата се чува едно цък, цък и до там. Нито иска да светне дисплея нито нищо.
Някой с решен подобен проблем да ме обнадежди или да ходя да си търся нов модул?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Авг 2015, 22:08

firefox0000 написа:Здравейте, колеги!
Нека и аз да си споделя болката...
Реших да си сменя Business навигацията с Professional и като за пръв и последен път взех, че я поръчах от частник от не знам си кой сайт беше. Та разбира се отивам при майсторите да я монтират и се оказа, че CCC модула не работи. Естествено този дето я изпрати вече не си вдига телефона, та събрах си чарковете от сервиза и отидох да пия една студена вода в нас. После реших и сам да пробвам да я пусна и като мушнах буксите, модула направи онова бззззз... което прави всяко CD когато го пуснете. Като натисна някое от копчетата на модула чувам, че отзад около буксата се чува едно цък, цък и до там. Нито иска да светне дисплея нито нищо.
Някой с решен подобен проблем да ме обнадежди или да ходя да си търся нов модул?

А как разбрахте че не работи, кабела за монитора сменихте ли го,пробвахте ли да прочетете и кодирате навигацията?
9 страници тема не е ли достатъчно изчерпателна? Иди пий още една студена вода и почерпи приятелите си, че ти си добре. Нито си първия, нито ще си последния в такава измама.
Един съвет от мен, постни телефона или линк на този измамник за да го знаят и други хора да не изгорят.

Потребител
Аватар

Мнение от firefox0000 » 27 Авг 2015, 8:47

Ами майсторите само включиха буксите и след като не светна нищо казаха, че не работи (даже и шум не издавало). После пробваха с техен модул и тръгна. След като се прибрах, пробвах да го включа. Като мушна буксите се чува шум както на всяко CD. Също така смених и кабела към монитора.
Дори и да не е кодирано и т.н. би трябвало поне да прибира и вади дисковете?
Кажете някой при когото да отида (в София) за второ мнение преди да го бракувам тоя модул.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 28 Авг 2015, 12:06

firefox0000 написа:Ами майсторите само включиха буксите и след като не светна нищо казаха, че не работи (даже и шум не издавало). После пробваха с техен модул и тръгна. След като се прибрах, пробвах да го включа. Като мушна буксите се чува шум както на всяко CD. Също така смених и кабела към монитора.
Кажете някой при когото да отида (в София) за второ мнение преди да го бракувам тоя модул.

Свържи се с колегата по-горе да ти я оправи най-вероятно си работи навигацията просто не сте я свързали правилно , все пак искаш да преминеш от малката към голямата , едва ли е само плуг анд плей.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 28 Авг 2015, 12:26

CrazyElement написа:
firefox0000 написа:Ами майсторите само включиха буксите и след като не светна нищо казаха, че не работи (даже и шум не издавало). После пробваха с техен модул и тръгна. След като се прибрах, пробвах да го включа. Като мушна буксите се чува шум както на всяко CD. Също така смених и кабела към монитора.

Свържи се с колегата по-горе да ти я оправи най-вероятно си работи навигацията просто не сте я свързали правилно , все пак искаш да преминеш от малката към голямата , едва ли е само плуг анд плей.

Няма никаква философия. Буксите са същите само кабела между модула и дисплея е различен, но мисля, че може да стане и стария. Само трябва кодиране, макар при мен всичко да тръгна и без кодиране, но да приемем, че това е рядък случай. Друг е въпроса вече ако модула е бил свързан със CIC контролер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Мнение от karisto » 30 Авг 2015, 11:32

serja01 написа:Здравейте колеги,
Някой знае ли дали тази охлаждаща перка отзад на модула трябва да се върти постоянно или само като загрее? Вчера като изкарах модула и видях че моя не се върти, пък беше бая топло. Съмнявам се да не би да не може да се охлади и затова да не работи, защото съм забелязал , че когато е хладно тръгва. Особено при първия старт сутрин.
Някакви мнения?

Перката не се върти постоянно, е нея влизат три кабелчета двата са захранване, единият е управлението и. Минах по този път и за това ти казвам че не е от охлаждането. И при мен когато е топло постоянно се растартираше, като се захлади - работи перфектно, докато един ден всичко приключи! Занесох я в софтелектроникс и срещу 300 лв и после още 150 за кодиране проблема беше решен. Лошото е, че след точно 2 години пак стана същото и пак 300 лв!.....това е положението. Ако не ти стиска - нов 1300 лв.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61