M50B25 vs. M52B28 - конкретни автомобили

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: M50B25 vs. M52B28 - конкретни автомобили

Мнение от Haddess » 25 Авг 2015, 11:10

drago_pavlov написа:Не бях готов, даже никак, но просто тук няма никакъв избор...
Всеки си мисли, че може да си продаде колата за сумата, за която я е купил + парите, които е вложил (включително консумативи) :kuku:

Избор има колега, но хубаво и без пари няма... Имаше една уникална 328-ца преди около година някъде зяслужаваше си всяка една стотинка, и не се намери кой да му я плати на момчено и я продаде на части...
Искам да е с това и това и това ама ако може да ми я даде и за 1500лв най много и масло и филтри да ми смени... :banghead: А аз се чудя, защо хората, който разбират какво правят и знаят цената на труда не пишат вече по темите...
Нека поне те ти кажат, че за да направиш едно найстина хубаво е36, струва колкото един чисто нов Ford Fiesta :conf:

Купуваш германката на валутен курс на еврото 1799 х 1.95583 или 3518.49 лв. чисто без докарване на рапатрак или ход, което няма да бъде под 700 лв. в най добрия случай.
Или само колата да дойде до БГ 3519.49+700 = 4219.49. Пристига колата в България мила родино отиваш в кат 150лв екотакса 40 лв номера административни докумени 200-250лв.
Масла + филтри накладки все нещо ще изкочи...
Незнам как си ги представяш нещата колега, знам само чи писането в тази тема е излишно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Авг 2015, 11:56

от момента в който търсехме 25ца ... 28ца ... и после все забележки се изтъкват и т.н. (не говоря за сменяни мотори на 4цил купета) и накрая гледаме лачени 20ки ...

колега ако си мислиш да си купуваш е36 и "качваш се и караш, перфектна е брат всичко ОЕМ като от завода" ... или приготвяш кешовицата и не ти дреме ИЛИ вземаш каквото има и правиш докато стане перфе или каквото ти е на тебе виждането за "става"

тия коли не са на по 5г да се самозаблуждаваш, че ще си намериш някаква прилична и все едно ги има масово такива, тия коли са адски употребявани и тия които са запазени собствениците им не са особено мотивирани да ги продадат за 2000лв ... не за друго ами няма смисъл

както е видно от една друга тема у форума ако не си фен на БМВ и не си автомобилен енстусиаст, вземаш дачия докер ... и тва било най-великото, както и пасат, ауди а4/а6 и т.н. щото БМВ-тата много ги карали, много били скъпи и прочие

Решаваш какво наистина искаш и защо го искаш. Не може "искането" да е непропорционално на "даването". Има изключения ама с тоя пазар на е36ци които виждаме шанса за 28ца, 25ца дори прилична и запазена 20ка за 4к лв е никакъв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Авг 2015, 12:19

Нещо не сме се разбрали...
Ако някой изкара наистина хубава 20-ска, ама наистина хубава, без нито една забележка, за 5к я отнасям.
Но да си мисли някой, че ще му дам 5к, защо джантите му много му харесвали и си е купил нови гуми преди 4 години... :kuku:

По вашата логика на тия дето са по 2к даже и маслото им трябва да е заводското, че да не се "набиват пари" за консумативи :dunno:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Авг 2015, 12:47

То за да е наистина хубава една кола на 20г, са заминали определена сума пари, но и доста време, посветено на ламарината, което си оказва влияние. Аз за 5к като гледам кво се продава не виждам как някой ще сложи такава цена на истински екземпляр, така без забележка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Авг 2015, 13:03

От България да се купува толкова стара кола за мен си е загубена кауза. Със сигурност е внос от някъде и със сигурност е майсторено по нея.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Авг 2015, 13:18

host написа:...
тия коли не са на по 5г да се самозаблуждаваш, че ще си намериш някаква прилична и все едно ги има масово такива, тия коли са адски употребявани и тия които са запазени собствениците им не са особено мотивирани да ги продадат за 2000лв ... не за друго ами няма смисъл
...

:yes: :bowdown:

По добре не може да се каже.

Най-любимото ми е като ме питат за колко съм си взел ISката и да ми кажат: "ЕЕЕЕ прецакал си се, за тия пари можеше следващия модел е46 седан 320д стария мотор" :mhihi: :mrgreen:
Е36 дори последните са си вече на една сериозна възраст от по на 15+ години, а някой модели вече са на по почти 20 години.... Колкото и скъп екземпляр да вземеш не е сигурно, че няма да има за смяна. Също така не е гаранция, че най - скъпата ще е най - читава. За това се гледа, ходи на огледи, майстори и тн, което ПАК не е гаранция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Авг 2015, 13:38

k.milanov написа: а някой модели вече са на по почти 20 години....

Може би искаше да кажеш 25 години :mhihi:

steeN написа:От България да се купува толкова стара кола за мен си е загубена кауза. Със сигурност е внос от някъде и със сигурност е майсторено по нея.

И от Луната да я купиш все ще има нещо майсторено. Мойто компактче направи 16 тая година. Но имам сменени шарнири, водна помпа, термостат, тампони на матора, тампони в купето отзад и спирачки всичко с оригинално БМВ. Верно, че отвън прилича на гомно (все пак се кара основно и от жена и в трудните нашенски условия). Но кой чужденец ще смени на толкова стара кола толкова оригинални части в крайна сметка по-скъпи от цената на всяка кола?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
Мечтае да кара: метла

Мнение от mecan » 25 Авг 2015, 13:50

:nono: да не се заблуждаваме, че чужденците не сменят защото все от там гледаме и взимаме. В чужбина са много малко да не кажа никакви вариянти за гаражните майстори. Всяка една работа се заплаща и се дава гаранция и ако нещо се издъни берът ядове. не е кат принас да се врязва с тел и свински опашки.
като на всякаде има хора и хора .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Авг 2015, 14:56

bum_bum написа:
k.milanov написа: а някой модели вече са на по почти 20 години....

Може би искаше да кажеш 25 години :mhihi:

steeN написа:От България да се купува толкова стара кола за мен си е загубена кауза. Със сигурност е внос от някъде и със сигурност е майсторено по нея.

Верно, че отвън прилича на гомно (все пак се кара основно и от жена и в трудните нашенски условия).

Не е виновна жена ти, вече един път си правих колата идеална за гледане, смачкаха ми я за по-малко от 1г из Пловдив (тук надрано, там натиснато) ... :nono: тоя филм вече не се вкарвам, само каране, сменяне на всичко квото трябва да е технически наред ... и без тва както се вижда никой пари не дава за перфектни коли, хем да не ми я заглеждат разни "прибрани" хора ... вече ми свиха емблемите един път, развиваха ми болтовете на джантите ... 20г кола взета за каране по моите разбирания тва й трябва - ако бяхме като чичките по АутоМотор Унд Шпорт да имам 2 халета пълни с бегачки ... да се чудя кога да я лъсна и т.н.

а тва за побългаряването... надали има е36ци посещаващи официален представители редовно и да са лесни за придобиване

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Авг 2015, 15:00

Сега покрай кризата след 2009-та се размиха нещата малко, но дори и качеството на пътищата да погледнеш. Всичко карано по български пътища за 4-5 години се разкапва, за праха да не говорим. Частите не са толкова важни за мен, колкото разни некадърни изпълнения и преправяния.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 25 Авг 2015, 15:17

А аз си меслех, че съм болен мозък та събирам пари да дам окачването на пясакоструй :mhihi:
Нищо де за всеки влак си има пътници и в България си има хора и хора. Радвам се, че поне тук намирам разбиране от хора без живот като мен :mhihi:
А не всички да ми викат :kuku: :kuku: ! :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 25 Авг 2015, 17:29

Haddess написа:А аз си меслех, че съм болен мозък та събирам пари да дам окачването на пясакоструй :mhihi:
Нищо де за всеки влак си има пътници и в България си има хора и хора. Радвам се, че поне тук намирам разбиране от хора без живот като мен :mhihi:

Мани тва окачване ми излезе златно:

Изображение

И то след първия дъжд на нищо не прилича:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 25 Авг 2015, 18:02

georgivar написа:
Haddess написа:А аз си меслех, че съм болен мозък та събирам пари да дам окачването на пясакоструй :mhihi:

Мани тва окачване ми излезе златно:

Изображение

И то след първия дъжд на нищо не прилича:

Изображение

Знам аз, че има хубави е36, но не се продават.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Авг 2015, 18:06

Аз не казвам, че няма. Но ако искаш да си правиш кола както теб те кефи? Сток в бг да намериш не знам какъв е шанса :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Авг 2015, 19:30

mecan написа::nono: да не се заблуждаваме, че чужденците не сменят защото все от там гледаме и взимаме. В чужбина са много малко да не кажа никакви вариянти за гаражните майстори. Всяка една работа се заплаща и се дава гаранция и ако нещо се издъни берът ядове. не е кат принас да се врязва с тел и свински опашки.
като на всякаде има хора и хора .

Абе не е точно така. За италиянските коли всички сме слушали и виждали невероятни инженерни решения. Има ги и в Германия и в Англия. Масово се слагат мейлета и разни други долнопробни части и когато колата клекне нацяло и не може да бъде поправена в рамките на цената на която ще се продаде отива за експорт, защото няма начин да мине тюф или мот по никакъв начин. Виж само в Ибей колко тампони, шарнири и разни други глупости се продават за по 3-4 евро. Не мисля, че главния има пазар в Източния блок.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36