Движа се като голф - помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Slavezero
- Потребител
-
- Кара: БМВ
Движа се като голф - помощ
Здравейте Колеги !
Търся "второ" мнение по един въпрос с който се сблъсках днес. Колата която карам е БМВ е36 323 компакт (бензин).
След 2500 оборота при натискане на педала на газта, оборотите се изкачват изключително бързо, мотора издава съответния звук, но задвижването на автомобила почти не се променя (ESP - изключено). Все едно и също, че след 2500 оборота съединителя ми е натиснат до долу, но ако подавам газ плавно успявам да вдигна скоростта. Това се наблюдава най-вече на 3,4 и 5 предавка.
Не съм разбирач, но по метода на изключването ми звучи, че съединителя е за смяна.
Ще съм благодарен да чуя, ако някой има мнение по въпроса
Мерси предварително!
Търся "второ" мнение по един въпрос с който се сблъсках днес. Колата която карам е БМВ е36 323 компакт (бензин).
След 2500 оборота при натискане на педала на газта, оборотите се изкачват изключително бързо, мотора издава съответния звук, но задвижването на автомобила почти не се променя (ESP - изключено). Все едно и също, че след 2500 оборота съединителя ми е натиснат до долу, но ако подавам газ плавно успявам да вдигна скоростта. Това се наблюдава най-вече на 3,4 и 5 предавка.
Не съм разбирач, но по метода на изключването ми звучи, че съединителя е за смяна.
Ще съм благодарен да чуя, ако някой има мнение по въпроса

Мерси предварително!
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Re: Движа се като голф - помощ
След още 3-4 такива опита ще минеш на сравнения с охлюв,не с голф.Притискател, феродов диск и все такива готини работи...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ръчкай още, трябва да се оправи по някое време.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Задал си въпрос-отговор. Ако искаш да си 100% сигурен за себе си, подпри 2те предни в някой по-висок бордюр, включваш 5та скорост и почваш бавно и плавно да отпускаш амбреажа без да даваш газчица. Ако оборотите почнат да падат и загасне, има още съединител. Ако обаче не изгасне, можеш спокойно да мислиш за смяна (както си го обяснил, едва ли ще е друго, ама ...)
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Заглавието ме разби....
Съединителя ти е заминал ми се струва на мен. Вече ти казаха с това да подпреш колата на бордюр, но можеш и просто да опънеш ръчната ако ти държи и включваш 3та 4та или 5та и почваш да отпускаш леко съединителя. То ако ти едобър дори и на място на без да се задържат гумите при отпускане трябва да почнат да ти падат оборотите.Препоръчително е като е тръгнал да се смени, че ако почне да дере в маховика ще трябва и маховик да сменяш. Поне така знам аз
Друг тест е да видиш дали ще може да превърти гумите от старт. Мен като ми беше заминал при потегляне от 4000 оборота с рязко пускане на съединителя бях като с лаунчконтрол
изобщо ен превърташе

ESP?!
Ти май си бивш 'голфаджия'?

Съединителя ти е заминал ми се струва на мен. Вече ти казаха с това да подпреш колата на бордюр, но можеш и просто да опънеш ръчната ако ти държи и включваш 3та 4та или 5та и почваш да отпускаш леко съединителя. То ако ти едобър дори и на място на без да се задържат гумите при отпускане трябва да почнат да ти падат оборотите.Препоръчително е като е тръгнал да се смени, че ако почне да дере в маховика ще трябва и маховик да сменяш. Поне така знам аз

Друг тест е да видиш дали ще може да превърти гумите от старт. Мен като ми беше заминал при потегляне от 4000 оборота с рязко пускане на съединителя бях като с лаунчконтрол

Slavezero написа:(ESP - изключено)
ESP?!

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Голфа е мощна и бърза кола! Не го подценявай 

Със сигурност нямаш ESP, а ако пошлата дефорсирана 25-ца караше като GOLF щеше да е доста заинтригуващо 

8 мнения
• Страница 1 от 1