bmw 318 is
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
bmw 318 is
първо здравейте момчета
днес ходих и много харесах едно 318 is купе
96г. има клима,ел. пакета,абс и други екстри
на около 150 000км не знам доколко са реални
цена 7600лв но и за 7000 мисля че ще я даде
не съм имал досега bmw
и искам да разбера от вас няколко неща ако може
1.добър ли е този мотор?
2.колко горе-долу ще ми струва смяната на консумативите,защото е нововнос
3.скъпа ли е подръжката?
4.какъв е разхода горе-долу?
предварително ви благодаря
днес ходих и много харесах едно 318 is купе
96г. има клима,ел. пакета,абс и други екстри
на около 150 000км не знам доколко са реални
цена 7600лв но и за 7000 мисля че ще я даде
не съм имал досега bmw
и искам да разбера от вас няколко неща ако може
1.добър ли е този мотор?
2.колко горе-долу ще ми струва смяната на консумативите,защото е нововнос
3.скъпа ли е подръжката?
4.какъв е разхода горе-долу?
предварително ви благодаря
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ако е читаво това БМВ бих се учидил много като се има впредвид година/цена. Ако е добра си ударил джакпота и я вземай без да се колебаеш. Разхода е 7 извънграда и около 11 в града. За консумативите варират много нещата понеже тя и цялата кола може да се разглежка като консуматив
Ако е само за масла филтри, ремъци няма да е повече от 300лв , но ако почнеш да трупаш - накладки, ролки, съединители , амортисьори и т.н което не е ненормално може и 2000лв да не ти стигнат.

- vitamincpp
- ентусиаст
-
Е то по-нови от 97 не съм виждал но по регистрация може да е и 98. Моята примерно е регистрирана юни 97 но е произведена 96. Така че 96та си е доста нова година за е36, а и цените си варират и това нагоре дето го пишеш обикновено прави голяма разлика
Така че ти си преценяваш, занасяй я да я видят и се разболявай и ти от болестта наречена БМВ 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако няма скрити забележки, нормално до 500 китна да ти стигнат за първо пълно обслужване с всички дребни глупости които се сетиш (160-250 всички филтри и масло - зависи от маслото, + дребни изненадки)
Оттам нататък ти казвам това което съветвам всички - ходи да гледаш колата с някой който разбира какво се гледа, после в сервиз диагностика - желателно при твоя майстор който ще я прави и му имаш доверие - и после купувай. Има и една тема какво да гледаме при покупка, с доста полезни съвети - поразтърси малко (тя не отиде ли важна някъде?!)
перфектна кола втора ръка няма, но ако ти се върже всичко макс до 8 бона, за добро състояние, мисля че цената е добра, за 96-та година. Не си изредил всички екстри?
п.с. климатика го ПРОБВАЙ да е РАБОТЕЩ!!!
п.п.с. събираме се на ЕКО (преди НДК на бул България, откъм Бояна) всеки четвъртък 21ч, там най-подробно може да разпитваш, обясняващи ще има
Оттам нататък ти казвам това което съветвам всички - ходи да гледаш колата с някой който разбира какво се гледа, после в сервиз диагностика - желателно при твоя майстор който ще я прави и му имаш доверие - и после купувай. Има и една тема какво да гледаме при покупка, с доста полезни съвети - поразтърси малко (тя не отиде ли важна някъде?!)
перфектна кола втора ръка няма, но ако ти се върже всичко макс до 8 бона, за добро състояние, мисля че цената е добра, за 96-та година. Не си изредил всички екстри?
п.с. климатика го ПРОБВАЙ да е РАБОТЕЩ!!!
п.п.с. събираме се на ЕКО (преди НДК на бул България, откъм Бояна) всеки четвъртък 21ч, там най-подробно може да разпитваш, обясняващи ще има

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
t0sh написа:п.п.с. събираме се на ЕКО (преди НДК на бул България, откъм Бояна) всеки четвъртък 21ч, там най-подробно може да разпитваш, обясняващи ще има
Колегата е от Варна

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Всеки ден се радвам като се кача в нея, не ми е правила никакви съществени проблеми откакто съм я взел преди 7 месеца но въпреки това си има разходи ако искаш всичко да е изрядно и да си спокоен че няма да закъсаш някъде. Ходих наскоро с един колега в салона на Ауди и сядах в А3 , А4 и А6 и може да е пристрастно но и в 2006 още не могат да достигнат усещането и ергономията на е36. Моята кола беше доста по-скъпа като я вземах но като се замислям не знам кое е по-добрия вариант - дали супер запазена кола за повече пари на която така или иначе с времето се налага да се сменят един куп неща или по-евтина на която с разликата в цената да си смениш наведнаж още в началото всичко което потенциално би ти създало главоболия 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
vitamincpp написа:... но като се замислям не знам кое е по-добрия вариант - дали супер запазена кола за повече пари на която така или иначе с времето се налага да се сменят един куп неща или по-евтина на която с разликата в цената да си смениш наведнаж още в началото всичко което потенциално би ти създало главоболия
гласувам за второто, особено при кола от България - за сметка на времето ти, просто знаеш какво си сменил и С КАКВИ ЧАСТИ и при кой майстор!
Иначе дори добро състояние, някякси нямам вяра на начина на правене и частите с които ги оправят преди продаване - все пак всичко е пари и печалба, за съжаление...
моята е втората версия, и вече малко множко и дойдоха разходите но отива към топ състояние бавно и славно

конкретно е са се ръснах 900 кинта за дребни неща по окачване / скорости / дискове / накладки и всичко отдолу дето го повлачвах от 2-3 месеца... не че беше задължително за смяна, можех да карам така и още година сигурно без да се усети проблем, но просто беше желателно

- t0sh
- старши ентусиаст
-
ами моето скромно мнение си остава, че ако няма изненади е добра цената. дори без допълнителни дреболии, т.е. погледни за глезотии екстри тип спира и връща ли се ел стъклото като го дигаш и го плеснеш с длан (бая полезно м/у другото!), само като наполовина дръпнеш отвън дръжката на вратата вътре светва ли, и пак м/у другото 96-та не е ли с 2 еърбега?
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Аз гледам от доста време в мобилето пускат някаква ис-ка в Пазарджик и днес я видях че са я свалили на 8000 и на снимки и данни изглежда просто супер - 97ма е и е с новите бъбреци, мигачи има и трети стоп, няма снимки отвътре но отвън изглежда мнооого добре. Но си мисля че щом вече месеци наред не могат да я продадат явно нещо не е наред. Така че може и да има читави за такива пари знам ли, търсене му е майката 

да внос е от италия
а за климатика как да разбера дали е на bmw или не
той даже ми каза че се водило климатроник-двузонов
и наистина е така е защото има функция за градусите,но не ел.
днес пак ходих да я гледам и забелязах някои неща,които искам да споделя с вас
1.под казанчето за хидравликата е омазнено.маркучя също.(всички bmw-та които ги гледах са така,не знам защо)
2.прозореца на едната врата не се сваля и вдига при отваряне и затваряне на вратата
3.на ниски обороти двигателя малко прекъсва(то това ще се разбере от какво е евентуално на елкона-дали са свещи,кабели,дюзи т.н)
а за климатика как да разбера дали е на bmw или не
той даже ми каза че се водило климатроник-двузонов
и наистина е така е защото има функция за градусите,но не ел.
днес пак ходих да я гледам и забелязах някои неща,които искам да споделя с вас
1.под казанчето за хидравликата е омазнено.маркучя също.(всички bmw-та които ги гледах са така,не знам защо)
2.прозореца на едната врата не се сваля и вдига при отваряне и затваряне на вратата
3.на ниски обороти двигателя малко прекъсва(то това ще се разбере от какво е евентуално на елкона-дали са свещи,кабели,дюзи т.н)
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2