Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
След много търсене, обикаляне и гледане на коли съм се спрял на следните 3, като тази от автокъщата е резервен вариант (изобщо не ми се занимава с нашите мошеници), понеже така или иначе ще ходя към Стара Загора:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aay91w За тази човекът, който я продава, твърди че няма абсолютно никакви забележки, бил хвърлил много пари по нея и слагал само оригинални части. Също колата уж била на реални километри и е съгласен да се диагностицира, в който и да е сервиз. Проверих я по VIN, всичко е на пръв поглед точно, датата на производство е тази в обявата и е за италиянския пазар. Воланът е сменен с трилъчевия (обаче дали еърбегът работи е друг въпрос), слагал е парктроник (не е OEM-ският) и лип спойлер (лично не ми харесва, защото държа колата да е с оригиналният си външен вид). Другото което е, че е извън страната и преди мен му се обадили други хора, които ще ходят да я гледат следващата седмица и трябва да му се обадя, за да видя дали са я купили.
http://www.cars.bg/c1272929 За тази качих още малко снимки, изпратени ми от продавача (не знам до колко е коректно, ако модераторите решат, може да изтрият файла). Колата била напълно обслужена, като последно е сменена демферната шайба с оригинална, поръчана от Варна Карс (което все пак си е сериозен разход). Има драскотина на капака на багажника, както се вижда от снимките (това не е проблем за мен, ще го оправя, стига всичко друго да е наред). Ксенонът не е заводски, слаган е допълнително, както и предните вежди. Датата на производство е октомври 2002, а първата регистрация е февруари 2003, а не август както е отбелязано на обявата. Има оригинална сервизна книжка, както и българска, така че километрите може и да са реални (а и по негови твърдения колата не се карала много, защото имал по-нови коли и ползвал тях). Централното, алармата и ибомилайзера са слагани допълнително като централното е с функция за вдигане на прозорците при заключване. Оригиналните ключове били 2 (впрочем заводски колко трябва да са?), но единият жена му го прецакала и направил нов.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=abn2yx Това е обявата от старозагорската автокъща, като не съм се интересувал допълнително за колата, защото имам чувството, че със самото ми посещения на автокъща и съм вече прецакан
п.с. Смея да твърдя, че съм прегледал всички сайтове за коли, не помня на колко обяви съм се обадил, специално ходих от Варна до София да гледам конкретни коли и останах меко казано потресен от бг реалността, наглостта на хората и незаинтересоваността им, ще кажеш че ти се опитваш да им продадеш нещо, а не те на теб. Може би всичко е на късмет (за съжаление) или аз имам прекалено високи изисквания, но се надявам да помогнете в избора, защото почнах леко да се отчайвам
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aay91w За тази човекът, който я продава, твърди че няма абсолютно никакви забележки, бил хвърлил много пари по нея и слагал само оригинални части. Също колата уж била на реални километри и е съгласен да се диагностицира, в който и да е сервиз. Проверих я по VIN, всичко е на пръв поглед точно, датата на производство е тази в обявата и е за италиянския пазар. Воланът е сменен с трилъчевия (обаче дали еърбегът работи е друг въпрос), слагал е парктроник (не е OEM-ският) и лип спойлер (лично не ми харесва, защото държа колата да е с оригиналният си външен вид). Другото което е, че е извън страната и преди мен му се обадили други хора, които ще ходят да я гледат следващата седмица и трябва да му се обадя, за да видя дали са я купили.
http://www.cars.bg/c1272929 За тази качих още малко снимки, изпратени ми от продавача (не знам до колко е коректно, ако модераторите решат, може да изтрият файла). Колата била напълно обслужена, като последно е сменена демферната шайба с оригинална, поръчана от Варна Карс (което все пак си е сериозен разход). Има драскотина на капака на багажника, както се вижда от снимките (това не е проблем за мен, ще го оправя, стига всичко друго да е наред). Ксенонът не е заводски, слаган е допълнително, както и предните вежди. Датата на производство е октомври 2002, а първата регистрация е февруари 2003, а не август както е отбелязано на обявата. Има оригинална сервизна книжка, както и българска, така че километрите може и да са реални (а и по негови твърдения колата не се карала много, защото имал по-нови коли и ползвал тях). Централното, алармата и ибомилайзера са слагани допълнително като централното е с функция за вдигане на прозорците при заключване. Оригиналните ключове били 2 (впрочем заводски колко трябва да са?), но единият жена му го прецакала и направил нов.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=abn2yx Това е обявата от старозагорската автокъща, като не съм се интересувал допълнително за колата, защото имам чувството, че със самото ми посещения на автокъща и съм вече прецакан

п.с. Смея да твърдя, че съм прегледал всички сайтове за коли, не помня на колко обяви съм се обадил, специално ходих от Варна до София да гледам конкретни коли и останах меко казано потресен от бг реалността, наглостта на хората и незаинтересоваността им, ще кажеш че ти се опитваш да им продадеш нещо, а не те на теб. Може би всичко е на късмет (за съжаление) или аз имам прекалено високи изисквания, но се надявам да помогнете в избора, защото почнах леко да се отчайвам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
vicho написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aazwwr - те ви НЕОБРЪЩАНА читавелка, ама за фейсче ще бръкнете още по-дълбоко...
Тази е моята

Беше на MadPresley- наистина страхотна кола, закупена от страхотен и много коректен човек, но просто трябва да взема нещо по-високо.

Ако пък не си намери собственик - грам, ама грам не ми е зле

Иначе съм съгласен с Вичо - читавите коли си струват пари. Не говоря за М-пакети, екстри и така нататък.
Да за 12 може и е90 да вземете, ама ще хвърли котва пред блока

Напролет си продадох е90-ката - 320д, ръчка, без нави за 15,5 - ама беше на 120К км и в мега добро състояние, с пълна сервизна история.. Нищо, че почваха от 10К сходните.
Винаги съм си купувал по-скъпи коли от масата и не съм съжалявал. Също така и винаги съм ги продавал за повече от масата..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bexim написа:Беше на MadPresley
той е "педант" и много храни

е90 320д все още си започва от 10к, от незнайни собственици на незнайни километри, но като 99% са такива, как да платиш повече

всеки си знае нещо...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:как да платиш повече![]()
То най-важното в тоя живот е да не се минеш и да не настинеш

Bexim написа:Иначе съм съгласен с Вичо - читавите коли си струват пари.
Е тва е хубаво да го прочетат повече хора преди да притреперват как ще вземат нещо "на далавера"

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:vicho написа:как да платиш повече![]()
То най-важното в тоя живот е да не се минеш и да не настинеш![]()
е паааа... то си ни е манталитет, въпреки, че от толкова "далаверка" накрая винаги се наиграваме и то е защото сме неориентирани и нямаме достатъчно акъл (малко се чете и смята)

сметките не са много сложни, но трябва някой да седне и да си напише домашното (сиреч да смята), ама като знам, колко си пишат домашните и направо ме е страх

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Фен съм на семплото и изчистеното.. Мисля да си лепна класически бял ринг на капачката на резервоара
ПП Доста хора ме питаха за стикера, беше приет със смесени чувства, но важното е да си я направя, както мен ме радва
ПП Спирам с ОФФ-а

ПП Доста хора ме питаха за стикера, беше приет със смесени чувства, но важното е да си я направя, както мен ме радва

ПП Спирам с ОФФ-а

FREE SPIRIT
- rhinchovski
- Потребител
-
Колеги някой дали е ходил да гледа тази кола
http://www.cars.bg/c1260728
Един потребител по рано я беше поствал заедно с други 2 коли,но ми се иска някой да изкаже мнение и дали някой има преки впечатления,защотото ми се струва доста добра на тази цена ? Даже малко съмнителна
Един потребител по рано я беше поствал заедно с други 2 коли,но ми се иска някой да изкаже мнение и дали някой има преки впечатления,защотото ми се струва доста добра на тази цена ? Даже малко съмнителна

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
rhinchovski написа:Колеги някой дали е ходил да гледа тази кола
Колко да струва 15 годишна 3та серия, 10к ли? Цената си е ок, иначе като гледам висящото уплътнение от тавана може и да е видяла някой друг километър колицата, но на снимки изглежда ок.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
b00st написа:rhinchovski написа:Колеги някой дали е ходил да гледа тази кола
Колко да струва 15 годишна 3та серия, 10к ли? Цената си е ок, иначе като гледам висящото уплътнение от тавана може и да е видяла някой друг километър колицата, но на снимки изглежда ок.

За колата - на мен ми харесва, има си екстри, има стойка. Ако ти харесва, ходи, гледай я, диагностика, преглед при майстор и я отнасяй. Имай предвид, че на фона на дараците из мобилето, читавите коли не се задържат дълго, така че докато се чудиш, някой ще я отнесе на тази цена(ако е хубава колата)

http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html - VIN: EZ70866
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Наистина доста неща има колицата,германка е ,дори има DSC (което точно от 2000-та почват да го слагат),спортно окачване(ако не е сменяно де),черен таван,ел.седалки с памет,подгряване,Харман Кардон и т.н. Кажи речи две М-техник2 брони и М-волан трябват и е почти пълен М-пакет.Цената си е изгодна,нищо че не е фейслифт.
- b00st
- User
-
devent написа:b00st написа:rhinchovski написа:Колеги някой дали е ходил да гледа тази кола
Колко да струва 15 годишна 3та серия, 10к ли? Цената си е ок, иначе като гледам висящото уплътнение от тавана може и да е видяла някой друг километър колицата, но на снимки изглежда ок.колега, гледаните коли струват пари независимо колко годишни са.. За Е30-ките нещо да кажеш ? Колко струват читавите 30 годишни 3-ти серии? А гледаните ? А глезените ?
За колата - на мен ми харесва, има си екстри, има стойка. Ако ти харесва, ходи, гледай я, диагностика, преглед при майстор и я отнасяй. Имай предвид, че на фона на дараците из мобилето, читавите коли не се задържат дълго, така че докато се чудиш, някой ще я отнесе на тази цена(ако е хубава колата)
http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html - VIN: EZ70866
Колите струват толкова, колкото някой е готов да даде за тях и нито стотинка повече, повярвай ми. Казвам ти като човек, където е набил не малко пари в 3та серия и сега си е вечно моя, затова говоря от опит. Запазено Е30 е съвсем различно от Е46! Едното е класически автомобил, който ще го виждаш все по рядко по улиците, докато другото е 11-15 годишно BMW, което ще го виждаш все по често, включително и по ромските квартали. 3-та серия е автомобил, който има сравнително бързо обезценяване. Читавите коли си струват парите, основно за ентусиастите и феновеновете на марката, за масата и пазарната цена, разбирай шваке и застрахователите, дали конкретно е46цата ти има нави, рекаро и черен таван, мтех 2-3-4 или 5 хич им е през хOя.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
b00st написа:Колите струват толкова, колкото някой е готов да даде за тях и нито стотинка повече, повярвай ми. Казвам ти като човек, където е набил не малко пари в 3та серия и сега си е вечно моя, затова говоря от опит. Запазено Е30 е съвсем различно от Е46! Едното е класически автомобил, който ще го виждаш все по рядко по улиците, докато другото е 11-15 годишно BMW, което ще го виждаш все по често, включително и по ромските квартали. 3-та серия е автомобил, който има сравнително бързо обезценяване. Читавите коли си струват парите, основно за ентусиастите и феновеновете на марката, за масата и пазарната цена, разбирай шваке и застрахователите, дали конкретно е46цата ти има нави, рекаро и черен таван, мтех 2-3-4 или 5 хич им е през хOя.
Всичко, което си написал е така. Сега когато го обясни се съгласявам с теб, защото предишното ти мнение много обобщаваше "15 годишните коли". Защото има 15 годишни 316-ки, седани, на тасове и прокъсана тапицерия, но има и 15 годишни 28-ци и 30-ки купета наблъскани с екстри и в топ състояние, за които с кеф да си дадеш парите и просто не е коректно да ги вкарваме под общ знаменател "15 годишни 3-ти серии". Да, те(втората категория спомената от мен) на практика са такива, но вътрешно си носят душата на едно истинско BMW с голям бензинов двигател, спортен характер и красиво излъчване и не заслужават подобно категоризиране

Масата, пазара и застрахователите не трябва да са фактор при избор на кола. Ти избираш кола за себе си, която ще караш ти, дреме ти за масата. Тя твърди, че за Е90 вече 11-12 бона е нормално и джамбазите такива ни вкарват(пребити, давени, тотализирани) и хората си ги купуват. Ама аз ще пропусна, за мен качеството и големия двигател са водещи фактори преди годините и цената

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
b00st написа:Колко да струва 15 годишна 3та серия, 10к ли? Цената си е ок, иначе като гледам висящото уплътнение от тавана може и да е видяла някой друг километър колицата, но на снимки изглежда ок.
така де, но пък ти беше пуснал 36-цата 318ис на 5к нали, как е46 купе 23-ка да струва и то 5к.. а също не е гола от към екстри
цената е това колко са готови реалните купувачи да дадът за колата, днес една кола цената й да е 5к след два месеца да е 5 500, пък след още два да е 3к..

- b00st
- User
-
Bavarcho написа:b00st написа:Колко да струва 15 годишна 3та серия, 10к ли? Цената си е ок, иначе като гледам висящото уплътнение от тавана може и да е видяла някой друг километър колицата, но на снимки изглежда ок.
така де, но пък ти беше пуснал 36-цата 318ис на 5к нали, как е46 купе 23-ка да струва и то 5к.. а също не е гола от към екстри
цената е това колко са готови реалните купувачи да дадът за колата, днес една кола цената й да е 5к след два месеца да е 5 500, пък след още два да е 3к..
Ми аз като видях как се мръщят на перфектна 36ца купе за 5к, където има набити отделно повече пари от самата кола, то затова я и свалих от продажба веднага.
Колата от обявата си е с нормална цена за мен лично, ако е здрава. Но това например не го възприемам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aczn98

- vicho
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Ми аз като видях как се мръщят на перфектна 36ца купе за 5к, където има набити отделно повече пари от самата кола, то затова я и свалих от продажба веднага.
Колата от обявата си е с нормална цена за мен лично, ако е здрава. Но това например не го възприемам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aczn98
в немско такова под 8-9,000 евро няма, па ти ако искаш го приемай!