Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Модератор: Общи модератори
evans написа:Ти изобщо защо обръщаш внимание на някакви си плямпачи,които чули нещо от някъде и тука се правят на разбирачи.tol4o написа:gyrate написа:ше бачкаш! нали!
после наема ти е 700$, тока ти 100, застраховката за колата 200, самата кола ти струва 400
аре бачкай! за 800 на работа на месец. точнo 3 ти трябваt за да живееш, и пак ще гледаш всичко през крив макарон като в българия.
Аз живея в един от най-скъпите градове а Америка и тези разходи които ти изложи са космически даже за тук. Реалните са
Наем $450, ток $25, застраховка (за 2 коли) $100, мобилен телефон $30 с безплатни нощни, безплатни weekend, безплатни между абонати на същата компания по всяко време (всички българи са на същата компания) и отделно 800 минути, раговори до България 1 цент на минута. Другите разходи са за твои прищявки, я нещо за колата я екскурзия до Маями, до Лас Вегас, я плазмен телевизор, я нова пълна ски екипировка... каквото ти душа сака, твой избор. Така че не ми обяснявай къде как се работи и кой как ти оценява труда
Верно стандартите са различни и място за сравнение няма, но точно заради тази разлика в стандарта тук има близо 1 млн. българи и никой не може да го оспори. Който му харесва в БГ да стои там, който не да заминава всеки с избора си. Аз като гледам какви са ни новините... ми то само "хубави" неща се случват, убийства, взривове, катастрофи, побоища е мерси...
Ако някой мисли че в България децата му могат да растат на сигурно и безопастно място, аз не мисля такаКато тръгне някой да се прави на патриот с два лева в джоба и да разправя еди къде си е лошо,ама той чул от някъде и така
препоръчвам ти да спреш да пишеш в огледалото. не е здравословно.
интересно ми е защо има тази фанатична идея между българите да си мислят че на другите места е по добре? ти къде си живял че да знаеш как е? никъде, но знам че е приятно да се говори как се изкарват 2000 лева в сервиза на албанеца шиши в калифрония.
който не е живял навън си няма и понятие какво означава да почнеш живот от никъде. и ако си някой чието образование не се и зачита, ти си никой. така че преди много да говориш единственият добър начин да се оправиш тука е да се ожениш, взимаш си гражданството, завъшаш си местно образование и ходиш да се оправяш в живота не кaто българин, а като местен..
обаче 80% от тези които се чупиха гледат деца, метат офиси, перат болни старци и прочие. това е истината, истината която те не ти казват от лична гордост, гордост която те имат само в лицето на разперилите портфейли българи в българия. защото друга след една година бачкане като къртица, не им е останала.
тозе коти успяха или са родени тука, дошли като малки, ожениха на време или просто бяха първите комунисти в 1990 които избягаха с парите.
това не е за патриотизъм. не го извъртай. това е за тебе. никой нищо не ти дава, никой не те обича, и на никого не му пука за тебе - тоест точно както и дома. с една разлика - ти си чужденец. всеки го знае и не можеш да го скриеш освен ако не си раснал тук от малък.
как иначе да го опростя за всички... ето така:
ако си копач у нас, давай и идвай! щхе си копач и тук и ще се радваш.
ако си лекар у нас, или психолог, или адвокат и прочие.. смешно ми е. защото тук, няма НИКОГА да си такъв. ще бъдеш копач. ако това ти се харесва, стани копач в българия. ако още ти се работи това, идвай! ще има да ядеш, докторе.
ако си инжинер, математик или други професионални дисциплини чието образовани важи, имам един въпрос само: какво ще сложиш на твоето резюме, което да те отличи от американеца който кандидатсва за същата позиция? ако имаш отговора, браво. идвай.
ако си никой, но си перфектен с английският, писмено и говоримо, не говориш с акцента на баба ми, идвай. или ще станеш вид секретарка или ще продаваш нещо - коли, застраховка.. може да се оправиш.
ако си никой, един механик, пушач и пияница (ммда болната тема), кво правиш тука бре? има 20 милиона мексиканци преди тебе вече.
разбира се има и малкият проблем на какъв статут си. защото ако си някой турист всички идеи за добри работи ще се изпарят от съзнанието ти с първият въпрос който ще те питат: от къде си, и гражданин ли си.
всеки си реди живота както намери за добре. но е пагобно, ако грешна информация се лее
Момчета, светът не е само Америка и България. 90% от всички юнаци тук във форума сте до 25г - мислите, че бъдещето е пред вас, това което лети, плува, върви - всичко става за ядене....
Хе хе,
ще бъда откровенно гаден надолу:
1. Колко от вас карат читава кола, парите за която не са взели от тате, мама, роднина или от техните фирми?
2. Колко от вас са успяли започвайки от чист бял лист, обаждайки се на обява, участвайки в конкурс, и т.н., без да имат роднински или политически гръб?
3. Това, че като влезнеме в ЕС и лампите освен да светят, ще започнат и да осветяват - на някой друг. Бил съм по студентските барикади през 90-та - обещаха ни, че нещата ще се оправят, бях свидетел на банковата криза - работих в БЗК-АД. Е, загубих малко пари, но вкараха валутния борд и пак обещаха ни, че нещата ще се оправят, сега влизаме в ЕС и отново ни обещават, че нещата ще се оправят.
Ми аз бях на 23, когато започнаха да ми обещават оправяне. Е, някои се оправиха, а ние? Ми аз загубих 17 години в чакане, вече просто нямам време. Вие, които сега сте млади и пълни с очакване от живота - чакайте. Имате време и възможности. Който си има тате - да чака и той.
Ще ви дам един пример:
Преди 8 години от Филибето пристигна един младеж с жена си в София. Той си търсеше работа, жена му е проста преводачка от английски. Живееха на квартира и едвам свързваха двата края. Младежа се свърза с хора от партията на Муравей Радев - СДС - и като млад кадър, взеха да го бутат напред. Когато горния беше министър, момчето ходеше като мутра по Витошка в началото на 90-те. Надут, наперен, самочувствие ....
"Само си махнете червения кмет от село или от града и ще имате пари, ...". Да, ама Муравей го смениха.... Мислите че нещо се смени, не. Младежа изведнъж стана Управител на фирма, без никога да е учил за такова нещо и да има понятие от това. Продължението е мезонет в София, два джипа, екскурзии по света, маркови дрешки .... но фирмата е на правилния човек или партия.
Говорейки ми за България, не бъркайте Държавата България със Страната България.
Страната е прекрасна, но държавата е клоака.
И нещо за десерт. Опитайте се да живеете със 100 лв един месец. Ако ви хареса - опитайте пак. Може и да потретите.
Това ви чака, когато се пенсионирате. Няма значение, дали ще са 100 лева или 100 евро. Или се надявате след 30-40 години нещата да се поправят ...
Аз се надявах достатъчно време и вече просто нямам такова.
Хе хе,
1. Колко от вас карат читава кола, парите за която не са взели от тате, мама, роднина или от техните фирми?
2. Колко от вас са успяли започвайки от чист бял лист, обаждайки се на обява, участвайки в конкурс, и т.н., без да имат роднински или политически гръб?
3. Това, че като влезнеме в ЕС и лампите освен да светят, ще започнат и да осветяват - на някой друг. Бил съм по студентските барикади през 90-та - обещаха ни, че нещата ще се оправят, бях свидетел на банковата криза - работих в БЗК-АД. Е, загубих малко пари, но вкараха валутния борд и пак обещаха ни, че нещата ще се оправят, сега влизаме в ЕС и отново ни обещават, че нещата ще се оправят.
Ми аз бях на 23, когато започнаха да ми обещават оправяне. Е, някои се оправиха, а ние? Ми аз загубих 17 години в чакане, вече просто нямам време. Вие, които сега сте млади и пълни с очакване от живота - чакайте. Имате време и възможности. Който си има тате - да чака и той.
Ще ви дам един пример:
Преди 8 години от Филибето пристигна един младеж с жена си в София. Той си търсеше работа, жена му е проста преводачка от английски. Живееха на квартира и едвам свързваха двата края. Младежа се свърза с хора от партията на Муравей Радев - СДС - и като млад кадър, взеха да го бутат напред. Когато горния беше министър, момчето ходеше като мутра по Витошка в началото на 90-те. Надут, наперен, самочувствие ....
"Само си махнете червения кмет от село или от града и ще имате пари, ...". Да, ама Муравей го смениха.... Мислите че нещо се смени, не. Младежа изведнъж стана Управител на фирма, без никога да е учил за такова нещо и да има понятие от това. Продължението е мезонет в София, два джипа, екскурзии по света, маркови дрешки .... но фирмата е на правилния човек или партия.
Говорейки ми за България, не бъркайте Държавата България със Страната България.
Страната е прекрасна, но държавата е клоака.
И нещо за десерт. Опитайте се да живеете със 100 лв един месец. Ако ви хареса - опитайте пак. Може и да потретите.
Това ви чака, когато се пенсионирате. Няма значение, дали ще са 100 лева или 100 евро. Или се надявате след 30-40 години нещата да се поправят ...
Аз се надявах достатъчно време и вече просто нямам такова.
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
gyrate,
ти къде си в момента че нещо не ми стана ясно? Ако си в Америка и си толкова лошо настроен към всичко тук какво изобщо правиш тук, нали си патриот, я се прибирай да оправяш България
Има само едно обяснение за теб ако си в Америка, явно си от тези които не са успяли поради някаква причина я мързел, я некадърност и т.н.
Аз дойдох в Бостън и започнах от нулата. Завърших университет специалност Computer Science, който САМ си плащах 4 години, и след като завърших, явно в резюмето ми е имало нещо по различно от това на американец та взеха, че ме взеха на работа и вече "не мия чинии" по твоите думи
Америка дава възможност на всеки който е амбициран и иска да постигне нещо в живота си. Това става бавно и трудно, но в крайна сметка е постижимо. Всички сме тук защото нашата родна държава не може да ни даде тази възможност и да оцени труда ни. Америка не е за мързеливи и хленчещи хора които само се оплакват мислейки си че всичко става с магическа пръчка, хоп и пари, коли, къщи...
Всеки път си казвам, че няма да пиша повече по тази тема, понеже това е форум в който да споделяме BMW ентусиазма си, а не да спорим за off-topic теми. Въпреки това все се намира някой като теб който не е наясно с нещата и само пуска мухи и излага категорични мения които изобщо не са обмислении. Ако наистина си тук в Америка то е наистина смешно да защитаваш тезата която излагаш
ти къде си в момента че нещо не ми стана ясно? Ако си в Америка и си толкова лошо настроен към всичко тук какво изобщо правиш тук, нали си патриот, я се прибирай да оправяш България
Има само едно обяснение за теб ако си в Америка, явно си от тези които не са успяли поради някаква причина я мързел, я некадърност и т.н.
Аз дойдох в Бостън и започнах от нулата. Завърших университет специалност Computer Science, който САМ си плащах 4 години, и след като завърших, явно в резюмето ми е имало нещо по различно от това на американец та взеха, че ме взеха на работа и вече "не мия чинии" по твоите думи
Америка дава възможност на всеки който е амбициран и иска да постигне нещо в живота си. Това става бавно и трудно, но в крайна сметка е постижимо. Всички сме тук защото нашата родна държава не може да ни даде тази възможност и да оцени труда ни. Америка не е за мързеливи и хленчещи хора които само се оплакват мислейки си че всичко става с магическа пръчка, хоп и пари, коли, къщи...
Всеки път си казвам, че няма да пиша повече по тази тема, понеже това е форум в който да споделяме BMW ентусиазма си, а не да спорим за off-topic теми. Въпреки това все се намира някой като теб който не е наясно с нещата и само пуска мухи и излага категорични мения които изобщо не са обмислении. Ако наистина си тук в Америка то е наистина смешно да защитаваш тезата която излагаш
There is nothing but BMW!
tol4o написа:gyrate,
ммддаа ти си плащал интернационални такси на ученическа виза? и после ей така са ти извадили H1?

а я ми кажи, кой ти е вадил капарото за 20те бона на година за да вземеш тази виза.. и това се иска.
да в америка съм, и не не ми се стои тука и не, не почнах от нулата... но просто като ти се испари набутаното в главата колко е добро тука, забелязваш че е като всяка друга страна. разбираш ми намека нали?
но ако наема ти е 400 това ми казва много за начина по който ти живееш. а ако още вярваш в идеалът "работи много и прави много пари" ти се лъжеш или просто ти е било толкова зле в българия че си я намразил до смърт. жалко, за тебе.
аз лично съм си избрал варна за 2008. ша видим какво ще стане.
а относно преспективи, до известен лимит съм съгласен. но тези неща отнемат време, но сравнение с 92, 96 и прочие преспективите са много по добри.
аз съм в сверата на право и човешки инвестиции и си клатя краката в офис цял ден. иронията? мързелът ти носи пари, за тези които знаят.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
tol4o написа:gyrate,
ти къде си в момента че нещо не ми стана ясно?
Тва се чудех и аз ..

Ок,gyrate,виждам че за тебе има два вида професии-висшисти или копачи.. Е,има и нещо по средата-сервитиори,бармани,шофиори... Аз имам лични познати,с които съм живял заедно и първите 2-3 години са бачкали само сервитиори и чистачи ,а сега ЗА ТЯХ работят МЕСТНИ,искаш ли това да го коментираме как става и кой е копач и кой е шеф?? Животът е колело и се върти..,Повечето ми познати някои още са USA,там не малка част точно оттам събраха пари да си купят апартаменти. Тука с работа сещаш ли се как и за колко столетия се купува апартамент,или си позабравил?
А там си бил никой,бил си чужденец.. тука кой си,кво като не си чужденец,стоиш и гледаш живота отстрани,и как ти ба4каш,мама и тате цял живот са бачкали и пак няма кинти,дори за елементарни неща..
Wake up хора,тука е помия и живота е неоправдано труден за свестните интелигентни хора... стиа сме се заблуждавали!А на всички тези дето казват че сме били мързеливи и трябвяло ние сами да направим нещо за тази държава ще кажа че тва звучи като да направят акт за превишена скорост не на шофиора,а на пътниците в колата,тия които трябва и могат да направят нещо за държавата са цяла отделна тема и съвсем не искам да ги коментирам...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
BMW_POWER написа:Душата, недей писа за зъболекарите в България. Кумът ми е стоматолог, брат му също. Знаеш ли колко струва един кабинет? Ми купи си поне 60 м2 с всичките изисквания на СНП и ХЕИ, купи си стол, материали и т.н., които са около една стотачка, иди учи 7 години и в момента в който излезеш на 0, аз ще ти стисна ръката. Жената я заболя зъб в Англия. Тя хвана самолета, дойде, излекува се и се върна обратно. Излезе и по-ефтино, отколкото да се лекува там. В Холандия е същото ... в Италия също ... Цената на една пломба или коронка в Бг и в ЕС е една и съща. Разликата е в цената на труда.
Нещо не ти разбирам обръщението. Освен това, не ти разбирам аргументацията - понеже на теб част от родата ти са зъболекари, никой друг няма право да пише. Аз също познавам зъболекари и написах как живеят те. Нещо не виждам фалирали такива...
Освен това, примерът който си написал, ПОТВЪРЖДАВА това което аз написах - че зъболекарите са съвсем друг бранш, който не трябва дас е отчита. Ако ми прочетеш мнението, ще схванеш. Ама нали първо трябва да пишеме, пък четеното - друг път.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
gyrate написа:българия че си я намразил до смърт...
Никога не съм казвал че мразя България, просто за момента в БГ нямам стимул да живея...
Успех като се прибереш дано да станеш за пример като прибрал се и успял, но все пак ще ако успееш ще е пак заради Америка понеже си се прибрал с $$$
There is nothing but BMW!
Виж,аз никога не съм си мечтал да ставам милионер,второ не ми е целта да ходя да живея в Америка,има по-хубави държави от АмерикаSlavi_m написа:evans написа:Ти изобщо защо обръщаш внимание на някакви си плямпачи,които чули нещо от някъде и тука се правят на разбирачи
Заповядай ТИ точно следващия четвъртък на Еко-то за да ми кажеш на мен какъв съм 'плямпач' и от къде съм чул и как си говоряАко ли не свирай си се в Люлин 321 и си мечтай как ще заминеш за Америка и ще станеш милионер!Каквато си ми м*******а едва ли,но иначе успех ти желая

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
BMW_POWER написа:Момчета, светът не е само Америка и България. 90% от всички юнаци тук във форума сте до 25г - мислите, че бъдещето е пред вас, това което лети, плува, върви - всичко става за ядене....
Хе хе,

Ще ти кажа само
1. От 19 годишен работя комуникации. Почнах на 200лв. но на готина позиция. Избрах си фирма. Писах им. След 2 месеца ми се обадиха. Ходих на интервюта, харесаха ме и започнах доста добра работа за символични пари, но за годините ми беше перфектна.
2. Така вече 6 години и вече получавам доста пари. Скъсах зи задника от четене и има резултат. Никой не ми е помагал щото никой не познавам. Винаги съм се борил с други за позициите, които съм заемал след това.
3. Колата си я купих сам и се гордея с това.
4. Живях една година в Германия, но не ми хареса.
5. От ужасно малък град съм на 360км. от София. Нямало е кой да ми помага и съм се оправял винаги (Ивайлоград се казва, ама може да не го намериш на картата)
6. Не се изказвай неподготвен, че звучиш смешно и мен лично ме дразниш

7. Не знам кое лети, кое плува или кое се яде ама ако си упорит и ставаш за нещо и в БГ можеш да успееш, и не съм те карал аз да чакаш 17 години. Да беше направил нещо

8. Само да ти кажа че на всички интервюта за работа винаги са ме избирали без политически гръб или родители или квото там ми говориш

ПП В БГ е доста готино според мен. Вярно че е много трудно, но поне хората са големи купонджии и е интересно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:...
същото бих написал и аз, защото и моята история е такава...
особено завършекът е много важен...
впрочем, и мнението на другия колега е ценно - то идва да ни каже, че нещата тук не се "оправят" от обещания... така че и ЕС ще ни дойде както ни дойде и демокрацията и всичко останало...

- once upon a time
- Потребител
-
Аз пък неща в ХАмериката.......
И никъде неща ........
Тука си ме кефи закони нема ,правда нема,пълно е с идиоти бе въобще -"златната среда".....

И никъде неща ........
Тука си ме кефи закони нема ,правда нема,пълно е с идиоти бе въобще -"златната среда".....

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sieg написа:zAcK написа:...
впрочем, и мнението на другия колега е ценно - то идва да ни каже, че нещата тук не се "оправят" от обещания... така че и ЕС ще ни дойде както ни дойде и демокрацията и всичко останало...
Според мен никой не трябва да разчита на обещания, подаяния или каквото е. Всеки трябва да се вземе в ръце и да направи нещо, а не да вярва, че някой ще ни помогне. Ако не го направим сами ако искаме и в междугалактически съюз да взлезем все тая. Пак ще сме зле

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
zAcK написа:Според мен никой не трябва да разчита на обещания, подаяния или каквото е. Всеки трябва да се вземе в ръце и да направи нещо, а не да вярва, че някой ще ни помогне. Ако не го направим сами ако искаме и в междугалактически съюз да взлезем все тая. Пак ще сме зле![]()
![]()
Незнам какво ти става днес

zAcK написа:sieg написа:zAcK написа:...
Според мен никой не трябва да разчита на обещания, подаяния или каквото е. Всеки трябва да се вземе в ръце и да направи нещо, а не да вярва, че някой ще ни помогне. Ако не го направим сами ако искаме и в междугалактически съюз да взлезем все тая. Пак ще сме зле![]()
![]()
когато всички стигнем до този извод и когато най-накрая се хванем заедно да направим нещо, както това се е случвало неведнъж в миналото, тогава ще живеем добре - както също не веднъж се е случвало в миналото...
въпросът е математически - дали докато това стане, няма да се стопим до нулата... макар че нашият народ е преживял и по-страшни времена...