Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Re: Разход на нашите автомобили
Имам приятел с 530D преди фейса на колата всичко и е ОК, засичал я е многократно, като я напълни до горе и мине 100км и пак напълни до горе.
Разход в града без да влиза в стабилни задръствания си е 14 нормално каране, аз съм с 530XI и при мен е 15/16
Ще ви светна на една тайна, 6 цилиндъра в комбинация с 3 литра мотор на 1 тон и половина желязо е всичко друго но не и икономия а икономията е майка на мизерията

Разход в града без да влиза в стабилни задръствания си е 14 нормално каране, аз съм с 530XI и при мен е 15/16
Ще ви светна на една тайна, 6 цилиндъра в комбинация с 3 литра мотор на 1 тон и половина желязо е всичко друго но не и икономия а икономията е майка на мизерията

- E///MO
- Потребител
-
- Кара: Е60 535d 2008 Mpack
Аз съм с 535d фейслифт с чип и ми гори с:
- ОМВ обикновен дизел - 12л градско и 8-8,5л извънградско с темпомат на 140км/ч
- Лукойл обикновен - 11л градско и 8л извънградско
- Газпром обикновен - 14,5л градско и 9,5л извънграско, но пък върви доста, колкото и яде
- Ромпетрол - 10-11л градско и 7,5-8л извънградско
- Газпром обикновен - 14,5л градско и 9,5л извънграско, но пък върви доста, колкото и яде

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
E///MO написа:Аз съм с 535d фейслифт с чип и ми гори с:
- Газпром обикновен - 14,5л градско и 9,5л извънграско, но пък върви доста, колкото и яде![]()
А какви доработки са правени само чип ? Филтрите стоят ли си? Аз съм с премахнати филтри и чип и не знам карал съм доста пъти с 130-140 няма как да ми изгори 8.5, по-малко ще е последно имах дори ходене Швейцария-България 2300 км разхода ми беше 6.2 като карах през повечето време 120 а в Германия на без лимит се лигавих с 200+ , не знам а мисля , че фейслифта трябва да гори доста по-малко от моята, все пак е с друго управление на мотора... Иначе градско и моята гори така 12-13 зависи от стила на каране.
- E///MO
- Потребител
-
За филтри не са махани, купих я направена без да знам. След 1 година каране разбрах случайно, че има направен чип.
Иначе да, и аз сега пролетта ходих до Виена и тогава даде 7,6, но половината път /у сръбско/ доста пъти бях и към 170-180, където позволява пътя.
За мен кефа цена няма - да яде колкото иска, щом върви бясно и ми доставя удоволствие.
Иначе да, и аз сега пролетта ходих до Виена и тогава даде 7,6, но половината път /у сръбско/ доста пъти бях и към 170-180, където позволява пътя.
За мен кефа цена няма - да яде колкото иска, щом върви бясно и ми доставя удоволствие.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
E///MO написа:За филтри не са махани, купих я направена без да знам. След 1 година каране разбрах случайно, че има направен чип.
То проблема на тези коли говоря над 300 коня , е че дори и да имат някакъв проблем те пак си вървят бясно , мисълта ми беше дали се проверявани дюзи , дебитомери , ламбда сонда, все пак мисля , че не е нормално с тази скорост да гори толкова много

- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
CrazyElement написа:E///MO написа:За филтри не са махани, купих я направена без да знам. След 1 година каране разбрах случайно, че има направен чип.
То проблема на тези коли говоря над 300 коня , е че дори и да имат някакъв проблем те пак си вървят бясно , мисълта ми беше дали се проверявани дюзи , дебитомери , ламбда сонда, все пак мисля , че не е нормално с тази скорост да гори толкова много
7.6 ли е много за 535d

- CrazyElement
- ентусиаст
-
aivanov99 написа:CrazyElement написа:E///MO написа:За филтри не са махани, купих я направена без да знам. След 1 година каране разбрах случайно, че има направен чип.
7.6 ли е много за 535d??? То ако това е много моето 525d Трябва да гори под 5... е да ама не.
Говоря за по - горе къде беше казано , че с 140 на темпомат гори 8.5, иначе 7.6 при условие ,че е карано 300 км с 170-180 си е нормално

- castelo
- Потребител
-
- Кара: E60 530XD 2008
- Детайли за колата: M-pack
втори път до морето с 140 км и пак 9.4 разход 

- E///MO
- Потребител
-
Дадох примери с различни горива, защото при всяко гори различно.
А и кракът ми тежи различно
Но иначе за нормален разход смятам средно градското да е 10-11, а извънградсото 7,5-8,5 /зависи от път, наклон, скорост, хора в колата и т.н. Иначе с чипа е около 316-320 коня мисля ... трябва да се направи засичане.
А и кракът ми тежи различно

Малко нереалистично ми изглежда 10-11 градско с 535 с чип. Аз с 525 с чип под 12 лятото и зимата не падам без задръствания. Вярно не тръгвам като бабичка ама едва ли и с 535 с чип тръгва така. Така че 10/100 градско с 330кс е60 едва ли
Извънградско 7.5-8. Сега ако ще го играем да си мерим милилитрите сигурно и 6 ще го докарам, ама говорим за нормално спортно каране 

- E///MO
- Потребител
-
Аз говоря за нормално градско каране... Почнеш ли да ръчкаш, да се гониш и правиш изпълнения, веднага ще лапне 13-14 литра, пък ако щеш и до 20 може да се докараш, не е въпроса в екстремните ситуации колко е разхода. Все пак нека шофираме разумно в града. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
castelo написа:втори път до морето с 140 км и пак 9.4 разход
Колега със 140 на автопилот 9.4 е някакъв абсурд нещо не ти е наред с колата, та колегите с бензиновите им харчат по толкова
- castelo
- Потребител
-
- Кара: E60 530XD 2008
- Детайли за колата: M-pack
Taruno написа:castelo написа:втори път до морето с 140 км и пак 9.4 разход
Колега със 140 на автопилот 9.4 е някакъв абсурд нещо не ти е наред с колата, та колегите с бензиновите им харчат по толкова
А дали е възможно да е такъв разхода поради това че гумите ми са 245/45/18 а ги дават че трябва да са на 40.В калкулатора за гуми пише че са несъвместими и Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 96 км/ч ?а това дали дава отражение на изминатите км незнам ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ще има отражение, но няма да е чак такова. Колата ти стига ли си оптималната температура - гледай термостати, дебитомер, дюзи, забиващ ЕГР или спаднали гуми. на 140 над 7.2 значи не караш със 140 
П.с. калкулатори ти не е много добър при еднакви гуми и само тази разлика 40 - 45 при 60 км/ч скорост по табло(при правилните гуми) ще ти отчита 62.3 с тея гуми, но пък трябва по-малко завъртания към всеки КМ т.е. ще имаш разминаване с одомерът също.

П.с. калкулатори ти не е много добър при еднакви гуми и само тази разлика 40 - 45 при 60 км/ч скорост по табло(при правилните гуми) ще ти отчита 62.3 с тея гуми, но пък трябва по-малко завъртания към всеки КМ т.е. ще имаш разминаване с одомерът също.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
castelo написа:Taruno написа:castelo написа:втори път до морето с 140 км и пак 9.4 разход
А дали е възможно да е такъв разхода поради това че гумите ми са 245/45/18 а ги дават че трябва да са на 40.В калкулатора за гуми пише че са несъвместими и Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 96 км/ч ?а това дали дава отражение на изминатите км незнам ?
Колега лесно се проверява , виж скритото меню колко градуса ти държи колата , ако си загрява до 90, термостатите отпадат , после направи една най-обикновенна диагностика да ти кажат как са дюзи , дебитомер и ламбда сонда , реално проблема , ще е някъде в тях , защото то просто няма от какво друго да гори чак толкова много освен , ако нямаш някакъв "РЕМАП"