Масло за е34 525i
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d torque monster
- Мечтае да кара: 550i supercharged
- Детайли за колата: Actual: 535d e61 pre-LCI 370 hp 750 nm
Previous: 540i e39 Black 5 speed manual, 335i N54 e91 Black 07' pre-face 306 hp
Масло за е34 525i
Здравейте,
Пред дилема съм какво масло да сложа на новата ми придобивка, която отдавна си мечтая да притежавам, а именно е34 525i m50b25 без ванус. Повечето хора минават от е34 на е39, а аз продадох икономичната и комфортна е39 дизел за да купя бензинояд
, но тръпката е най-важното и е34 ме прави много по-щастлив.
Колата е с чип и я въртя до 7К, затова ще ми трябва нещо по-добро като масло. Изпрочетох една голяма тема за маслата, но така и не можах да реша. Спрял съм се на следните 2 алтернативи:
MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40
или
MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50
Моля за съвет кое е по-подходящо за този мотор предвид това, че главно си я карам за кеф - дрифт и настъпване. Мотора би трябвало да е на много малко километри (около 200 000 хил.) поне по това как изглежда върви и как се "тръшкаше" продавача.
Ако може да ми предложите и за диференциала(25% фабричен шпер) какво да сложа за максимална дълговечност, предвид това, че ще я тормозя от време на време.
Благодаря за мненията Ви предварително.
Поздрави,
Пред дилема съм какво масло да сложа на новата ми придобивка, която отдавна си мечтая да притежавам, а именно е34 525i m50b25 без ванус. Повечето хора минават от е34 на е39, а аз продадох икономичната и комфортна е39 дизел за да купя бензинояд

Колата е с чип и я въртя до 7К, затова ще ми трябва нещо по-добро като масло. Изпрочетох една голяма тема за маслата, но така и не можах да реша. Спрял съм се на следните 2 алтернативи:
MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40
или
MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50
Моля за съвет кое е по-подходящо за този мотор предвид това, че главно си я карам за кеф - дрифт и настъпване. Мотора би трябвало да е на много малко километри (около 200 000 хил.) поне по това как изглежда върви и как се "тръшкаше" продавача.
Ако може да ми предложите и за диференциала(25% фабричен шпер) какво да сложа за максимална дълговечност, предвид това, че ще я тормозя от време на време.
Благодаря за мненията Ви предварително.
Поздрави,
BMW 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Масло за е34 525i
Щом е за тормоз определено 5W50 от изброените. Аз съм карал с такова 20-ката и мисля пак да сложа. Бях доволен. Ако говорим за яко каране в червеното ще го сменяш по-честичко и готово. А за диференциала има общо взето 2-3 именити варианта, сред които Мотул 75w140 и Кастрол 75w140. Каквото и да сложиш няма да сбъркаш.
Честито за машината! Супер емоция дава този автомобил и до ден днешен, особено с не много слаб мотор като Б25. Не бих отказал да споделиш някоя снимка, може и на лично.
Честито за машината! Супер емоция дава този автомобил и до ден днешен, особено с не много слаб мотор като Б25. Не бих отказал да споделиш някоя снимка, може и на лично.

Масло за дифа от офиц дилър - вискозитета е 75W-140, но е с добавка, не е стандартно.
Мотора му сменяй на 5-7 хиляди км маслото и няма да сбъркаш. Това е по-важно от марката и вискозитета, които ще сипеш, малко хора го знаят.
Мотора му сменяй на 5-7 хиляди км маслото и няма да сбъркаш. Това е по-важно от марката и вискозитета, които ще сипеш, малко хора го знаят.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Хаос написа:Мотора му сменяй на 5-7 хиляди км маслото и няма да сбъркаш. Това е по-важно от марката и вискозитета, които ще сипеш, малко хора го знаят.
Dirty M5 driveR написа:Щом е за тормоз определено 5W50 от изброените.
И двете подкрепям. Сега лятото може и с прилично 10в50 или 15в50.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
И аз съм за 5W50 по гореизброените причини.
Да не си чел мойта тема, че там много много не стигнахме до общо мнение и съгласие
viewtopic.php?f=7&t=198941
Да не си чел мойта тема, че там много много не стигнахме до общо мнение и съгласие

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Всичко де е 0/40, 5/40, 10/40 или 0/30 си заминава бързо при "каране" ..
Пробвал съм всичките - всичко става на чорба за няколко минути магистрално шофиране !
Новите кочини ги дават с такова, защото при 160-180-200 са на около 2500 макс 3000 оборота
Нашите кочин аха да ударят прекъсвач !
Лично аз карам с 10/60 лятоска и 5/50 зимата, и ме боли фара кой какво казва за км, пробег, слънцестоене и т.н. глупости !
Обаче има един важен момент - нямам идея как тези масла се отразяват на коли с хидр повдигачи !
Моята няма такива екстри и не ме интересува много - лампата си гасне бързо и не го пипа !
Щом си шперосан (друг момент е колко точно шпер е останало, но да речем че е още шпер) - 75/140 ! ОЕМ или Кастрол !
Успех !
Аааааааааааа, и качествен маслен филтър !!! Да не се изходиш с някой Филтрон да речем
Пробвал съм всичките - всичко става на чорба за няколко минути магистрално шофиране !
Новите кочини ги дават с такова, защото при 160-180-200 са на около 2500 макс 3000 оборота

Нашите кочин аха да ударят прекъсвач !
Лично аз карам с 10/60 лятоска и 5/50 зимата, и ме боли фара кой какво казва за км, пробег, слънцестоене и т.н. глупости !
Обаче има един важен момент - нямам идея как тези масла се отразяват на коли с хидр повдигачи !

Моята няма такива екстри и не ме интересува много - лампата си гасне бързо и не го пипа !
Щом си шперосан (друг момент е колко точно шпер е останало, но да речем че е още шпер) - 75/140 ! ОЕМ или Кастрол !
Успех !
Аааааааааааа, и качествен маслен филтър !!! Да не се изходиш с някой Филтрон да речем

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
мотора като знаем че по книжка го дават лятото 15в50 при сериозни жеги ... т.е. всякакво от 10в50/5в50/10в60 ще свърши работа... ако яко ще раздаваш газ обаче... каквото и да е маслото, без кулер трудно (зависи кой какво разбира под даване на газ де)
разгледай му и капачката на тоя мотора и под нея дали има наченки на отлагания/слъдж - виж в нета ако не се сещаш
разгледай му и капачката на тоя мотора и под нея дали има наченки на отлагания/слъдж - виж в нета ако не се сещаш
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, много благодаря за мненията значи ще се насоча към Мобил-а 5W50 като най-приличен вариант за мойте цели.
6 литра ако взема ще ми стигне ли да го напълня на макс на щеката?
Относно масло за диференциала съм се спрял на това:CASTROL SYNTRAX LIMITED SLIP 75W140, 1L - 29,00 лева
Но 1 литър ще ми стигне ли? Колко да взема?
Мерси!
Поздрави!
P.S снимки ще пусна в темата за снимки, но малко да я постегна, че нали знаете тея лайсни...
6 литра ако взема ще ми стигне ли да го напълня на макс на щеката?
Относно масло за диференциала съм се спрял на това:CASTROL SYNTRAX LIMITED SLIP 75W140, 1L - 29,00 лева
Но 1 литър ще ми стигне ли? Колко да взема?
Мерси!
Поздрави!
P.S снимки ще пусна в темата за снимки, но малко да я постегна, че нали знаете тея лайсни...

BMW 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз карам 4-та година м50б25 - преди беше в е34 са е в е30-ката. КАРАМ с 5в40. Сипвах 10в60 но се разтропаха повдигачите, СМЕНИХ ги с нови, и новите затракаха. - 10в60 не е за тоя мотор. Не ща да ми обеснявате, че било менте и тнт. 28 лева литъра!!!!! иначе мотора побира 5.75литра. Вземи си 7 да си доливаш, че мойта си лапаше преди да и напраа една промивка.
За дифа си се ориентирал добре, но вземи 2 литра! Не разбрах дали е седан или комби. Комбито е с най-големия мост и диф 210. Ако си седан ще си нормален, който събира около 1.5 литра. НАЙ-ВАЖНО! Е34-ките са тежки и яко ядат фрикционните дискове, мойте бяха направо леж. Най-добре е да му направиш ревизия преди да сипеш новото масло. Има колеги които се занимават с това. 2 фрикциона, а може и 3 ако искаш и за 200-тина лева имаш по-добър от нов диф. Доста над 25%.
П.С.
Не смятам, че е здравословно да въртиш 25-годишен мотор на 7000. Оправи дифа и доста по-малко щи стигат за дрифт...
П.С.2
Долу на картера има един датчик. Ако сълзи да знаеш че има о-ринг. Като източиш за смяна - подмени и ринга. Огледай за течове около маслената конзола, ако и там имаш, сега е момента да се смени гарнитурата й.
П.С.3
Питай о време
За дифа си се ориентирал добре, но вземи 2 литра! Не разбрах дали е седан или комби. Комбито е с най-големия мост и диф 210. Ако си седан ще си нормален, който събира около 1.5 литра. НАЙ-ВАЖНО! Е34-ките са тежки и яко ядат фрикционните дискове, мойте бяха направо леж. Най-добре е да му направиш ревизия преди да сипеш новото масло. Има колеги които се занимават с това. 2 фрикциона, а може и 3 ако искаш и за 200-тина лева имаш по-добър от нов диф. Доста над 25%.
П.С.
Не смятам, че е здравословно да въртиш 25-годишен мотор на 7000. Оправи дифа и доста по-малко щи стигат за дрифт...
П.С.2
Долу на картера има един датчик. Ако сълзи да знаеш че има о-ринг. Като източиш за смяна - подмени и ринга. Огледай за течове около маслената конзола, ако и там имаш, сега е момента да се смени гарнитурата й.
П.С.3
Питай о време

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за мнението, колега.
Значи наистина ще взема 2x 4 литра разфасовки да си имам, но мисля да пробвам с:
MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 или MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50, но ти сега ме вкара в размисли, тъкмо се бях насочил към 5W50.
Иначе колата е седан и си се плъзга доволно, но ревизия на шпер-а след толкова години няма как да е излишна. Тези фрикционни дискове се купуват от някой или си пращаш диф-а за подобрение някъде? Защото съм от Варна и би било хубаво да има къде да оставя цялата кола и да извършат тази процедура по "освежаване" на шпера. Ако някой знае кой може да го направи "от до" моля да сподели.
Поздрави,
П.С Какъв разход Ви дава при 50% леко каране и 50% натискане из града. При мен за сега по борд е 18
, а не е като да я карам постоянно на много газ 
Иначе извънградско съм доволен, карах като баба(60-80) и рекорда ми Бургас Варна е 7.3 по борд, почти като на 1,9 TDI дизел на пълна газ
Значи наистина ще взема 2x 4 литра разфасовки да си имам, но мисля да пробвам с:
MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 или MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50, но ти сега ме вкара в размисли, тъкмо се бях насочил към 5W50.
Иначе колата е седан и си се плъзга доволно, но ревизия на шпер-а след толкова години няма как да е излишна. Тези фрикционни дискове се купуват от някой или си пращаш диф-а за подобрение някъде? Защото съм от Варна и би било хубаво да има къде да оставя цялата кола и да извършат тази процедура по "освежаване" на шпера. Ако някой знае кой може да го направи "от до" моля да сподели.
Поздрави,

П.С Какъв разход Ви дава при 50% леко каране и 50% натискане из града. При мен за сега по борд е 18

Иначе извънградско съм доволен, карах като баба(60-80) и рекорда ми Бургас Варна е 7.3 по борд, почти като на 1,9 TDI дизел на пълна газ

BMW 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
5w50 би трябвало да си задържа вискозитета при по високи температури от 5w40, така че ако си решил взимай го.
Дифа в София ми го прави един колега, който в момента мисля е в Англия. Ще разпитам в момента кой се занимава и ще ти кажа... Това за София. Колегата penev се занимава с дифове и е в бургас, но аз не съм ползвал услугите му.
С пенсионерско каране в София съм свалял до 11.5, жената като кара 13, извънградско - твърдо 10. Веднъж и аз карах като баба, ама щото заспивах и ме беше страх да не се ударя някъде, та от Гърция до София некъде около 8... Ма това не е нормално
Комбито е 1600+ кг, седана би трябвало да е по-лек. Разхода го мери по резервоара - борда може да се калибрира - некой може и да го е барал преди теб... Ако ти се струва висок разхода, отиваш на живи данни да видиш сондата дали работи и евентуално дебитомера. Смени свещи и виж лулите. Туй то. Успех.
Дифа в София ми го прави един колега, който в момента мисля е в Англия. Ще разпитам в момента кой се занимава и ще ти кажа... Това за София. Колегата penev се занимава с дифове и е в бургас, но аз не съм ползвал услугите му.
С пенсионерско каране в София съм свалял до 11.5, жената като кара 13, извънградско - твърдо 10. Веднъж и аз карах като баба, ама щото заспивах и ме беше страх да не се ударя някъде, та от Гърция до София некъде около 8... Ма това не е нормално

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
И аз съм я сърбал попарата 10w-60, но на М60, резултатът беше абсолютно абсолютно същия - тракащи повдигачи на студен старт при външна температура 12-15 градуса, оттогава насам само 5-50 на Мобил или 5-40 на Кастрол.KPETEH написа:Аз карам 4-та година м50б25 - преди беше в е34 са е в е30-ката. КАРАМ с 5в40. Сипвах 10в60 но се разтропаха повдигачите, СМЕНИХ ги с нови, и новите затракаха. - 10в60 не е за тоя мотор. Не ща да ми обеснявате, че било менте и тнт.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Митко Стоянов написа:И аз съм я сърбал попарата 10w-60, но на М60, резултатът беше абсолютно абсолютно същия - тракащи повдигачи на студен старт при външна температура 12-15 градуса, оттогава насам само 5-50 на Мобил или 5-40 на Кастрол.KPETEH написа:Аз карам 4-та година м50б25 - преди беше в е34 са е в е30-ката. КАРАМ с 5в40. Сипвах 10в60 но се разтропаха повдигачите, СМЕНИХ ги с нови, и новите затракаха. - 10в60 не е за тоя мотор. Не ща да ми обеснявате, че било менте и тнт.
На студен старт как и да е, ама почнаха по едно време постоянно да чаткат. Минала, заминала, са некой ден треа да си върна оригиналните, че тия дето купих не знам дали имат пружини вътре... Луда работа ей, а некои се кълняха в това масло назаде по темите...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Абе те и в еднополовата любов се кълнат некои, ама надали е офертаKPETEH написа: Луда работа ей, а некои се кълняха в това масло назаде по темите...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
ивчо написа:Лично аз карам с 10/60 лятоска и 5/50 зимата, и ме боли фара кой какво казва за км, пробег, слънцестоене и т.н. глупости !
Обаче има един важен момент - нямам идея как тези масла се отразяват на коли с хидр повдигачи !![]()
Нашите антични мотори си искат гъсто масло, 5в40/10в40 като загрее и повдигачите почват да щракат като шевна машина

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2