Junction Box - връзка с превключване на скорости от волана
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Junction Box - връзка с превключване на скорости от волана
Попадна ми едно инфо от всякаквите форуми, че при подмяна на junction box-a с такъв от кола 2007ма и нагоре, се активира превключването на скорости в D-режим.
Даже бяха писали, че няма нужда от кодиране, което силно ме съмнява, но да речем че не е проблем.
Понеже... лопатките на волана са симпатично нещо и много приятно, но не е кеф да се кара по магистралите на ръчен режим. Не че е проблем, просто би било по-удобно да си сменяш както си на D, и тя да си минава на автоматичен веднага след това.
Колеги, някой успял ли е да активира превключване D от волана, на 90ка, произведена края на 2005та.
Даже бяха писали, че няма нужда от кодиране, което силно ме съмнява, но да речем че не е проблем.
Понеже... лопатките на волана са симпатично нещо и много приятно, но не е кеф да се кара по магистралите на ръчен режим. Не че е проблем, просто би било по-удобно да си сменяш както си на D, и тя да си минава на автоматичен веднага след това.
Колеги, някой успял ли е да активира превключване D от волана, на 90ка, произведена края на 2005та.
Re: Junction Box - връзка с превключване на скорости от вола
Никой? Добре де... да попитам друго: 
Някой с лопатки на волана може ли да сменя скорости, както е на D: Да up/down-шифтва и колата после сама да се връща на D. Toва без да се бутва лоста вляво на ръчен режим.
Интересно ми е каква е колата, да видя разликата в модулите. После ще сглобявам пъзела сам, ако не можем да го измислим тук.

Някой с лопатки на волана може ли да сменя скорости, както е на D: Да up/down-шифтва и колата после сама да се връща на D. Toва без да се бутва лоста вляво на ръчен режим.
Интересно ми е каква е колата, да видя разликата в модулите. После ще сглобявам пъзела сам, ако не можем да го измислим тук.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, когато си на Д и бутнеш лопатките, кутията сменя и след около 15 сек. се връща на Д. Удобно е когато искаш да ускориш, защото автомата винаги е на висока предавка, а с педала на газта се чуди твърде дълго (ако пък го натиснеш рязко сваля по 2 предавки). Аз ги ползвам доста често лопатките в софийския трафик без да слагам на спорт, защото там вече е все едно си сменил колата.
Never mistake motion for action...
Предполагам си дизел... може ли да ми пратиш едно ЛС с VIN-а, да проверя разликите в junction box парт номерата.
Аз съм бензин и има откъслечна информация из интернет. Може да се смени само box-a, за да промени това. Препрограмиране на сегашния според чуждите форуми не върши работа.
Всяко инфо е добре дошло.
Благодарско!
Аз съм бензин и има откъслечна информация из интернет. Може да се смени само box-a, за да промени това. Препрограмиране на сегашния според чуждите форуми не върши работа.
Всяко инфо е добре дошло.

Благодарско!
- Leon
- старши ентусиаст
-
N52NB30...
Хм, моторът само не ми върши работа...
Виж този парт номер дали е при твоята кола: това е до 2007
61359264579
Твоята след 2007 ли е?
Виж този парт номер дали е при твоята кола: това е до 2007
61359264579
Твоята след 2007 ли е?
- Leon
- старши ентусиаст
-
Излизат ми 3 номера, но нито един не е този. Този явно е до 09.2007. Ето какво излиза при мен:
61359286790 from Sep '07 to Mar '13
61359298948 from Sep '07 to Jul '13
61359305739 from Sep '07
61359286790 from Sep '07 to Mar '13
61359298948 from Sep '07 to Jul '13
61359305739 from Sep '07
Колега, успя ли да решиш проблема? Предстои ми retrofit на волан с "лопатки" за скоростите и се притеснявам, че колата ми е от ранните и ще попадне в твоята категория. А за мен поне едно от най-големите предимства е да можеш да минеш на M директно от D, без да сменяш на DS.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Няма никакво кодиране
2 х 1.5 м кабел от волана до лоста и 4 бързи връзки и всичко работи.
На буксата на волана 2 - 4 пин, а долу на лоста 2 - 3 пин.
Проба се коя лопатка е + и коя - и ако трябва долу се разменят.
Правил съм на 1-ка и Х5 - еднакво е.
2 х 1.5 м кабел от волана до лоста и 4 бързи връзки и всичко работи.
На буксата на волана 2 - 4 пин, а долу на лоста 2 - 3 пин.
Проба се коя лопатка е + и коя - и ако трябва долу се разменят.
Правил съм на 1-ка и Х5 - еднакво е.
Последна промяна doktorabg на 07 Авг 2015, 20:08, променена общо 2 пъти
Да, така е. Лопатките ще заработят по описания начин. Проблема е, че на по-ранни версии работят само когато лоста е в режим DS. При по-нови коли, колата влиза в M режим и ако известно време не се пипат, се връща в D. Това е информация от US форуми. Как е в действителност ще разбера, когато прекарам кабелите.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
Не е от US форуми а от DE , ако четеш на немски ще ти дам линка.
doktorabg написа:Не е от US форуми а от DE , ако четеш на немски ще ти дам линка.
Имах в предвид, че моята информация е от US. Казах го с идеята, че може да не е актуална за EU коли. Иначе не се разбираме с немския за съжаление

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Моята е 12.2006, като съм само на D и чукна перото, автоматично минава на ръчен режим за около 10сек, след което сама се връща на D. До колкото знам, разликата на тези автомати е мехатрониката и те са 2 - първата я правят до 03.2007, а втората от 03.2007 натам. На новата може да се flash-ва със софтуер от Alpina.
- VoodooBoot
- Потребител
-
vanka7a написа:Моята е 12.2006, като съм само на D и чукна перото, автоматично минава на ръчен режим за около 10сек, след което сама се връща на D. До колкото знам, разликата на тези автомати е мехатрониката и те са 2 - първата я правят до 03.2007, а втората от 03.2007 натам. На новата може да се flash-ва със софтуер от Alpina.
Държи 15-30 сек. според мен (не съм засичал), може би зависи от това как се кара в този интервал.
Моята е с Алпина софтуера и той е доста различен от стандартния (на D сменя на по-ниски обороти, държи повече на 5-та и т.н.). Дисплеят е различен също.
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3