Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от jorsenbmw » 06 Авг 2015, 7:57

И още нещо се забелязва у ''гурбетчиите'' българи.
Най-големите мрънкачи и претенции са сред ''софиянци''.Тези хора забелязвам още като ги наемеш искат да ти отнемат функцията на работодател и да си налагат своето мнение как да станат нещата,коментират заплащането в последствие и ако им идва нанагорно се отказват твърде бързо и си заминават за уютната София.
Това говоря независимо от нивото на йерархията което заемат или типа работа.
Най-стабилни са младите хора от югоизточна или северозападна България.
Ако някой си мисли,че друг е длъжен да му постеле на меко и топло да дойде да поработва час два на ден в чужбина-да си стои в България.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Авг 2015, 9:49

jorsenbmw написа:И още нещо се забелязва у ''гурбетчиите'' българи.
Най-големите мрънкачи и претенции са сред ''софиянци''.Тези хора забелязвам още като ги наемеш искат да ти отнемат функцията на работодател и да си налагат своето мнение как да станат нещата,коментират заплащането в последствие и ако им идва нанагорно се отказват твърде бързо и си заминават за уютната София.
Ако някой си мисли,че друг е длъжен да му постеле на меко и топло да дойде да поработва час два на ден в чужбина-да си стои в България.

Виж сега ... супер ТЪП е тоя извод ако и да са ти такива наблюденията на теб! и не щото съм от София :winky:

В по-малък мащаб в "уютната" (никога не бих се сетил :mhihi: ) София е същото както в чужбина ... всичко е по-скъпо и по-трудно от останалата част на България (не искам да използвам думата "провинция" за да не влагам смисъл подобен на "софиянци" ... щото просто не деля хората така ...)
Веднага ще ми кажеш, че извън София има по-малко работа ... аз пък ще ти кажа, че на мен никой не ми носи домати, няма прасета агнета и тн по празници ... няма шанс некоя нива да се продаде на място станало курорт напоследък (щото просто няма) та да си купя апартамент или кола :lol:
Не че тия неща са даром щото некой бачка за тях или важат за всеки извън София ... но ... все пак ...

А относно това кой колко е работлив също ще ти кажа, че не си прав ...
Моят скромен опит е от една бригада в ЮеСеЙ дето бях с към 50-тина БГ студенти от цяла България.
Не мога да направя извод като теб генерален защото имаше невероятни мързели и глупаци от всякъде също както и готини и работливи момчета от всякъде ...

Винаги така ще си я кретаме докато се делим на наши/ваши, емигранти/"патриоти", сини/червени, софиянци/едиквиси и тн ... :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 06 Авг 2015, 10:03

Софиянци забеляза ли да е в КАВИЧКИ?
От там насетне ако сега ги забелязваш ще разбереш и намека в казаното от мен.Което всъщност е другояче казаното на твоите думи защо все мрънкаме на ''чуждо място'' и се делим помежду си.
А ако някой си мисли ,че в София било трудно-този човек не е за чужбина.
А,и още нещо,специално германците е проява на лош вкус да ги впечатляваш с ''гаражите ми пълни само с немски автомобили'' :winky: Има един техен лаф леко перефразирайки:за пари,акъл и мъжество не си говорим,те просто си личат.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Авг 2015, 10:28

jorsenbmw написа:А ако някой си мисли ,че в София било трудно-този човек не е за чужбина.

K_Ilkov написа:В по-малък мащаб в "уютната" (никога не бих се сетил :mhihi: ) София е същото както в чужбина ... всичко е по-скъпо и по-трудно от останалата част на България

Викаш не внимавам в кавичките, ама ти май пропущаш цели думички :mhihi:

Успех :yes:

пп. Силно се съмнявам, човека дето се е похвалил за колите си да го е изръсил ей така ни в клини ни в ръкав "Вие знаете ли ..."
Не виждам лошо човек да говори за хобитата си ако има тема по въпроса ...
Що трябва да крие кви коли има ако се говори за коли?

Не знам ... дано намериш телето под вола :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 06 Авг 2015, 12:16

jorsenbmw написа:И още нещо се забелязва у ''гурбетчиите'' българи.

haha ти си болен с главата :kuku: бедни и изтормозени и без себеуважение не означава стабилни :mhihi:
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Авг 2015, 15:09

Аз съм чувал, че определят хората колко са стабилни, умни, прости, дори според отделните квартали на големите градове, та какво остава за отделните зони на държавата ни, тя е толкова голяма, че няма как иначе!! :bowdown:
Веднага се намери, кой да направи забележка, на АЛХ, колко е невъзпитан и с лош вкус, понеже е казал, (никой не знае как и по каква тема), че има немски коли... :paranoid:
Ако и на него му намерихте кусур не знам накъде отиваме..

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Авг 2015, 15:19

alekangg написа: му намерихте кусур ...

в тая дисциплина сме номер едно :lol:

Предлагам да се спре с излишното бръщолевене щото темата има смисъл и е полезна :yes:
Изображение

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Авг 2015, 15:52

jorsenbmw написа:А,и още нещо,специално германците е проява на лош вкус да ги впечатляваш с ''гаражите ми пълни само с немски автомобили'' :winky: Има един техен лаф леко перефразирайки:за пари,акъл и мъжество не си говорим,те просто си личат.

пропускаш контекста :) а може би аз не се изразих правилно.

когато човек ходи по чужбина служебно - той не само седи в офисите... ми излиза на социални мероприятия с колегите си, говорят си за семействата, хобитата и тн - темите често се завъртат около коли/мотори/лодки/самолети и кой какви впечатления има по темата. а аз ... имам много впечатления за коли и мотори.. и така :) естеството на лекия разговор в компания с хора на твоето дередже.

а ако си мислиш, че съм на този етап от живота си в които си въобразявам, че мога да впечатля някого които си струва да бъде впечатлен с возила... за много млад ме имаш... хехе...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 06 Авг 2015, 18:12

абе,ЩОМ ОЩЕ ТУК СЕ СКАРАХТЕЕЕЕЕ................кво искате-не,народ,а.....
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Авг 2015, 19:47

Тая тема поне 20 - пъти сме я бистрили и все така завършва :mrgreen: Шопи - селяни, комунета - сини комунета, патриоти и ибрикчии :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Авг 2015, 20:27

Имаше една тема за данъците дето се начисляват върху заплатата из Европа, ама не мога да я изровя...
Та да питам тук, че ме зарибяват едни - при заплащане 60евро на час (бруто сигурно) колко пари ще ми остават чисто? За Мюнхен става въпрос, инженерна позиция...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Авг 2015, 22:11

Колеги, правете разлика между ГУРБЕТ и ЕМИГРАЦИЯ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Авг 2015, 22:16

hell's angel написа:Тая тема поне 20 - пъти сме я бистрили и все така завършва :mrgreen: Шопи - селяни, комунета - сини комунета, патриоти и ибрикчии :mhihi:

Внимателно вече с епитетите, че много лесно могат да ни затворят форумчето.

http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-155105#{"itemid":["001-155105"]}
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Авг 2015, 23:55

"1984"

"There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment. How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork. It was even conceivable that they watched everybody all the time. But at any rate they could plug in your wire whenever they wanted to. You had to live—did live, from habit that became instinct—in the assumption that every sound you made was overheard, and, except in darkness, every movement scrutinized."

:mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 07 Авг 2015, 7:14

Nickelback написа:Имаше една тема за данъците дето се начисляват върху заплатата из Европа, ама не мога да я изровя...
Та да питам тук, че ме зарибяват едни - при заплащане 60евро на час (бруто сигурно) колко пари ще ми остават чисто? За Мюнхен става въпрос, инженерна позиция...

60 евро на час!!!? Хах, тва си е доста добре (ама зависи и колко часа работиш де и т.н.), ами данъците в Германия се определят от няколко фактора - женен ли си, имаш ли деца, жена ти работи ли и т.н. и т.н. Но да кажем в случая, че си ергенче като мен :mhihi: Аз също съм на инженерна позиция, данъците са около 40-45%. Тоест води се, че взимаш 10к евро, получаваш накрая на месеца около 6к. Но зависи примерно дали ще пътуваш много до работа, каква е работата и т.н. в края на годината може да ти върнат данъци, има хора дето са получавали по 2-3к евро обратно..... ама тва вече е тема на друг разговор, а и пак много зависи какво точно ти е положението в обществото ;)

Но за 60евро на час, не виждам какво те задържа още :winky: Дай малко инфо на едно ЛС, ако не е тайна, че ми стана интересно :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата