Проблем с двигателя
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с двигателя
Здравейте колеги от 2 седмици имам 530Д е60 2004г. та мисля че съм се нацакал яко понеже след като я купих смених маслото с Castrol edge 5w30 и днес след изминати 300км реших да проверя маслото и беше малко над средата .. като отворя капачката за сипване на маслото излиза бял дим и има едно чукане постоянно и при подаване на газ димът изчезва и оборотите на това чукане се увеличават и звучи доста страшно .... та въпроса ми към вас е от какво може да е това,сериозен ли е проблема намирам се в Германия и в събота ще тръгвам за БГ просто искам да я докарам до там безаварийно моля за помощ ! 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Проблем с двигателя спешно
А защо отваряш капачката от която се сипва маслото!?
Като е затворена има ли някакви странни шумове....?
Като е затворена има ли някакви странни шумове....?
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
ancho11 написа:Здравейте колеги от 2 седмици имам 530Д е60 2004г. та мисля че съм се нацакал яко понеже след като я купих смених маслото с Castrol edge 5w30 и днес след изминати 300км реших да проверя маслото и беше малко над средата .. като отворя капачката за сипване на маслото излиза бял дим и има едно чукане постоянно и при подаване на газ димът изчезва и оборотите на това чукане се увеличават и звучи доста страшно .... та въпроса ми към вас е от какво може да е това,сериозен ли е проблема намирам се в Германия и в събота ще тръгвам за БГ просто искам да я докарам до там безаварийно моля за помощ !
Може да е вакуум помпата, ако е тя няма проблеми, карай..
докато карам има шум от турбото малко в повече мисля че е шумът но сякаш според мен не е толкова притеснителен утре ще направя видео и ще го прикача тук .. просто това чукане и пушене от двигателя доста ме притеснява ...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
ancho11 написа:Здравейте колеги от 2 седмици имам 530Д е60 2004г. та мисля че съм се нацакал яко понеже след като я купих смених маслото с Castrol edge 5w30 и днес след изминати 300км реших да проверя маслото и беше малко над средата .. като отворя капачката за сипване на маслото излиза бял дим и има едно чукане постоянно и при подаване на газ димът изчезва и оборотите на това чукане се увеличават и звучи доста страшно .... та въпроса ми към вас е от какво може да е това,сериозен ли е проблема намирам се в Германия и в събота ще тръгвам за БГ просто искам да я докарам до там безаварийно моля за помощ !
Колега,карай си колата и не влизай самичък във филми, мотора е дизелов и е нормално да е шумен, има доста изписано за това във форума и не е проблем (освен ако шума не е толкова голям че да се чува и при затворена капачка). Все пак чакаме клипа!
https://www.youtube.com/watch?v=fkLlpoxcVTo Ето го и видеото ... иначе колата върви ... на 2ра има някакво забиване но бодна ли и 3та лудва ... мисля си че дпф-а е запушен понеже не пуши така както трябва .. но в бг ще го смъквам направо та колеги как мислете сериозен ли е проблема 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И според мен няма какво да се притесняваш, май не си карал дизел до сега. Нормално е да излиза дим при загрял мотор от капачката, и не е нормално от щеката.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
ancho11 написа:https://www.youtube.com/watch?v=fkLlpoxcVTo Ето го и видеото ... иначе колата върви ... на 2ра има някакво забиване но бодна ли и 3та лудва ... мисля си че дпф-а е запушен понеже не пуши така както трябва .. но в бг ще го смъквам направо та колеги как мислете сериозен ли е проблема
Вярваш ли ми , че всеки път като запаля колата шума на мотора ми се струва различен, даже вече като слизам от колата и я оставя да работи гледам по-бърза да мина за да не заслушам и да се филмирам пак, тези нафти май са така тракат здраво , друго си е бензинчето ама на съотношение бързина разход , дизела бие засега.
Благодаря ви за отговорите колеги филмирал съм се все пак има някои дреболии по тая кола ама с тези цени тук в германия... ужас 

- myltoop01
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
И от моята се чува абсолютно същото. Когато я купих преди година и половина и аз се притесних от този шум, но явно е нормално.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
myltoop01 написа:И от моята се чува абсолютно същото. Когато я купих преди година и половина и аз се притесних от този шум, но явно е нормално.
Чудя се, кой дявол ви кара да си отваряте капачката за маслото по време на работа на двигателя ( не че аз не съм го правил)
И ми е любопитно какво си мисли човек който не разбира от двигатели като я отвори? (Всъщност темата е показателна ...но все пак)
- myltoop01
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
Atsalov написа:myltoop01 написа:И от моята се чува абсолютно същото. Когато я купих преди година и половина и аз се притесних от този шум, но явно е нормално.
Чудя се, кой дявол ви кара да си отваряте капачката за маслото по време на работа на двигателя ( не че аз не съм го правил)
И ми е любопитно какво си мисли човек който не разбира от двигатели като я отвори? (Всъщност темата е показателна ...но все пак)
Ами като купиш кола втора ръка си пълен с ентусиазъм да получиш максимална информация за нея. Разбира се в началото нищо не разбирах но точно това ръчкане + четене във форума започна да избистря картината. И благодарение на това че си отворих капачката на работещ двигател ми направи впечатление че се създава нещо като вакуум. След около месец започна да капе масло отдолу, закарах я на "майстор" който каза че нещата са зле и трябва да я "почва"...Аз се прибрах и си смених филтъра на картерните газове защото ми се струваше че има връзка между филтъра, капенето на масло и вакуумът който правеше капачката за маслото. И проблемът изчезна - капенето спря и вакуумът на капачката изчезна.Така че любопитството не винаги убива котката - понякога помага

- adovet
- старши ентусиаст
-
myltoop01 написа:Atsalov написа:myltoop01 написа:И от моята се чува абсолютно същото. Когато я купих преди година и половина и аз се притесних от този шум, но явно е нормално.
Ами като купиш кола втора ръка си пълен с ентусиазъм да получиш максимална информация за нея. Разбира се в началото нищо не разбирах но точно това ръчкане + четене във форума започна да избистря картината. И благодарение на това че си отворих капачката на работещ двигател ми направи впечатление че се създава нещо като вакуум. След около месец започна да капе масло отдолу, закарах я на "майстор" който каза че нещата са зле и трябва да я "почва"...Аз се прибрах и си смених филтъра на картерните газове защото ми се струваше че има връзка между филтъра, капенето на масло и вакуумът който правеше капачката за маслото. И проблемът изчезна - капенето спря и вакуумът на капачката изчезна.Така че любопитството не винаги убива котката - понякога помага
Ако си сменяш консумативите, когато трябва не е нужно да прекаляваш с любопитството

здравейте колеги .. прибрах се успешно без никакъв проблем ..
бях на сервиз да я обслужат и при смяна на филтрите аз отидох и купих горивен въздушен на купето и този за картерните газове.. и майстора ми каза че Е60 нямали такъв филтър стана ми доста интересно защото съм чел в форума че доста хора са го сменяли тоя филтър а аз как нямам на моето Е60 ... има ли такъв вариант наистина да го нямам 

- adovet
- старши ентусиаст
-
ancho11 написа:здравейте колеги .. прибрах се успешно без никакъв проблем ..бях на сервиз да я обслужат и при смяна на филтрите аз отидох и купих горивен въздушен на купето и този за картерните газове.. и майстора ми каза че Е60 нямали такъв филтър стана ми доста интересно защото съм чел в форума че доста хора са го сменяли тоя филтър а аз как нямам на моето Е60 ... има ли такъв вариант наистина да го нямам
Смени майстора
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2