Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от mcren » 02 Авг 2015, 23:02

sambeto написа:
benzin написа:полезно инфо по темата с протеините
http://media.silabg.com/kolko-protein-s ... ws880.html

Преди около 15-16 години докато учех в Строителния техникум у Враца, тренирах в една от може би най хубавите зали в България - Империал. Някой от Враца може и да ги помнят :P
Та тогава от там можеше да си поръчаш протеин на българската фирма Нутрим. Имаше няколко вида, и аз си купувах само тоя с най високия процент белтък, модела беше Pro 90. От него бях изпил мнооого кутии. След години когато дойдох във Варна ми показаха такова изследване за продуктите на Нутрим.
Останах като втрещен, при обявено съдържание около 90% белтък в Pro 90....реалното съдържание беше 32,3% белтък :mhihi:

п.с. сега погледнах, в днешно време тоя протеин се казва Pro 90 Gold :mrgreen:

представи си какво е имало в super mass на същата фирма-нишесте и пудразахар
prodava se bmw e36 320 i sedan

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Авг 2015, 9:38

mcren написа:
sambeto написа:

Преди около 15-16 години докато учех в Строителния техникум у Враца, тренирах в една от може би най хубавите зали в България - Империал. Някой от Враца може и да ги помнят :P
Та тогава от там можеше да си поръчаш протеин на българската фирма Нутрим. Имаше няколко вида, и аз си купувах само тоя с най високия процент белтък, модела беше Pro 90. От него бях изпил мнооого кутии. След години когато дойдох във Варна ми показаха такова изследване за продуктите на Нутрим.
Останах като втрещен, при обявено съдържание около 90% белтък в Pro 90....реалното съдържание беше 32,3% белтък :mhihi:

Аз пиех в преиода 1996-2000г. същите притеини + бигейм супермас и високопроцентния им, както и Атлетик / пазарджик/. Последния бях чел някакви изследвания, че слагали витамин С то си и личеше от вкуса и нестритите жълти дражета, но другата по интересна съставка беше "Бионабол" открит в съдържанието му. И аз се чудех при положение, че не бях на цикъл защо ми излизат пъпки по гърба :mhihi: При положение, че се още тренирам любителски не залагам особенни очаквания на протеина на прах, а гледам основната ми част да е от храната. Тоя който е измислил фитнес индустрията е бил гений това мога да кажа само :) Ти да успееш да вкараш народа да се мъчи в залите да се бори с тежести... още немога да го проумея каква пропаганда е ... на която и аз съм роб :mhihi:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 03 Авг 2015, 18:08

mcren написа:
sambeto написа:

Поне си го пишат на кутията,хахах.Някъде гледах техен соево млечен,предитренировачен.Та отзад си пишеше какво съдържа,соево бралшно,мляко на прах и пудра захар.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 05 Авг 2015, 19:10

Здравейте, винаги съм се чудел, след като в днешно време дори храната е вредна и боклук какво остава за добавките? В последно време започнах и да тренирам по-сериозно и тъй като заради работата нямам време да спазвам някакви мега диети по часове като за културисти, започнах да се чудя дали да не си взема поне един протеин за да не се потя напразно в залата? Но много ме гложди въпроса, до колко са безвредни тези неща, имайки в предвид и че ги взимаме прахообразни и не виждаш както точно приемаме, а и си е чиста химия, докато примерно един домат, поне го виждаш, че е домат. Може да има нитрати, ГМО и тн., но поне някаква част от цялата тая каша си е домат. Докато при добавките ходи разбери какво е.... Много бих се радвал ако някой по-запознат хвърли светлина по въпроса. :bchug:

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 06 Авг 2015, 7:14

Бебешката хумана също е прах,приеми протеина като най-доброто мляко на прах.
"Суроватка се нарича течността, която се отделя от млечния коагулат при производството на сирене, сиренови продукти и кисело мляко. Тя е естествен млечен серум, който съдържа лактоалбумини, лактоглобулини, лактоза и минерални соли, но не съдържа казеин. В суроватката няма сол, а млечната мазнина и лецитините са малко." Като при съвременните протеини минава микрофилтарция при която няма високи температури,ток киселини и основи и се запазват биологичната и стойност.
Става въприс за най разпространения протеиин whey.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 06 Авг 2015, 19:18

Благодаря за инфото. Исках и да попитам колегите, които са навътре с фитнеса, каква би била причината, нещата при мен да не се получават. Висок съм 1.96 и тежа 75кг. Сега съм на 26г. и тренирам от 17 годишен. Като никога не съм спирал да тренирам, просто в последните години взех да се обезкуражавам и имам периоди по няколко месеца, година, в които съм тренирал по-слабо от страх да не загубя и малкото, което имам. Определям се като леко оформен, просто колкото като се стегна да имам някакви мускули и да не съм поредния вървящ скелет, защото има и мн. мн. слаби хора, който чак са грозни, слава богу аз поне това ниво минах. И съм се закучил и нищо на никъде, ям по три пъти на ден, като обичам да ям месо и гледам да присъства възможно най-често в менюто ми. И напоследък обмислям да започна приема на някакъв хубав протеин, че пак съм се надъхал нещо и не знам какво да очаквам след това. Едва ли е чудеса, но пък ако след втората, третата кутия почне да има ефект би било добре? Някакви съвети? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 06 Авг 2015, 19:31

Bokrael написа:И напоследък обмислям да започна приема на някакъв хубав протеин, че пак съм се надъхал нещо и не знам какво да очаквам след това. Едва ли е чудеса, но пък ако след втората, третата кутия почне да има ефект би било добре? Някакви съвети? :dunno:

Имаш доста нереалистични очаквания от протеиновия шейк. Според мен ще е добре да хванеш някой да ти изготви тренировъчен и хранителен режим, а още по-добре ще е да си намериш личен треньор (ако имаш възможността де).

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Авг 2015, 19:59

Аз бях драстично по-кльощав, но малко по малко натрупах килограми (макар да ми трябват още 7-8кг). За 5 години качих близо 30кг без никакви стероиди/хормони. Освен креатин, не ти трябват други добавки за качване. По-добре по-често :mhihi: 90-100лв. ще дадеш за кутия протеин, която няма да те изкара и месец. А реално дневната доза, която ще получиш е... колкото от една хубава вратна пържола :dunno: Повече храна, по-качествена храна и здрав сън :yes:
Изображение

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 06 Авг 2015, 21:42

Bokrael написа:. Висок съм 1.96 и тежа 75кг. Сега съм на 26г. и тренирам от 17 годишен. и съвети? :dunno:

Значи ти си си за гейнер или поне продукт с 50:50 протеин/въглехидрат.Знаи че имаш ли напрегнато ежедневие,работа стрес и накрая да идеш и да блъскаш в залата,нещата нестават,или поне много трудно.Ако тренираш и с една програма от години.Гена също е фактор. От мен запимни че по важно от режима:храна,почивка,сън,липсата на стрес(висок кортизол),няма.Тогава идва и тренировката в която мислите са ти само за мускула който тренираш за следващото упражнение и нищо странично.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 07 Авг 2015, 6:52

За съжеление динамичната работа и стреса са факт, който на този етап не мога да променя. Гена също. Но мойте цели са доста по-скромни от на колегата. На мен ми трябва само 5-7кг чиста мускулна маса, за да се чувствам и изглеждам добре. И то предимно в рамената и трапеца, тъй като са ми изоставащи групи, а играят най-голямо значение за визуална илюзия. Търся добавка или някаква промяна, която би довела до някакъв резултат, но по-скоро не бих предпочел да приемам гейнер или креатин, тъй като от първото, ще кача и мазно и така ще съсипя малкото преса, която имам, а когато ме раздуе креатина пак ще изглеждам по-напомпан, но не релефен. За това питах и за протеин, като не знам други добавки подходящи за моят случай... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Авг 2015, 8:11

При натоварен начин на живот изпълнен със стрес е доста трудно да въздействаш върху тялото в желаната посока. Напоследък и аз съм така. Дори и в залата мисля като изляза, колко задачи ме очакват и не мога да се концентрирам върху тренировката както някога. Въпроса е да не пропускаш тренировка и да подбираш внимателно храната. Поне в къщи гледай да наваксваш с качествена храна богата на белтък. Пробвай със синта 6 в твоя случай би било добре. Относно креатина да дава резултати, но предвид вредите на бъбреците, които прави не бих го препоръчал. Лично съм се опарил. Вместо креатин ползвай Л-глутамин пак задържа вода и ще помогне. След тренировка непосредствено приемай нещо сладко / 2 супени лъжици глюкоза или мед/, ако не ти дразни стомаха.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 07 Авг 2015, 17:42

Аз бях доста слаб и съм почнал с креатин и гейнер и никога не съм си замазвал пресата,ноо това съм аз ти познаваш по добре себе си.Прави тяга и клек и се стреми да си повишиш резултатите и на двете.Като може да започваш седмицата с тяга и гръб.И двете са многоставни базови упражнения и увеличават собственото ти производство на хормоните които са ти нужни да качиш някое друго кило.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 08 Авг 2015, 6:50

Препоръчайте ми хубав гейнер за моят случай, който да свърши работа, без да кача само на корем?
Аз се поразрових из нета и се спрях на тези:
http://www.silabg.com/bg/13525-MEX-Size ... -Lbs-.html
http://www.silabg.com/bg/1675-MUTANT-Mass.html
http://www.silabg.com/bg/11528-AMIX-CarboJet-Gain.html
http://www.silabg.com/bg/11396-MUSCLETE ... ainer.html
Kакво можете да ми препоръчате?

Гейнерите по-вредни ли са от протейните? Тъй като изчетох доста за протейните и уж не са вредни, не ми се чете сега 1час и за гейнерите, та ако може някой да обобщи с 2-3 изречения. Помня, че последно като пих преди години започнаха да ми излизат пъпки по лицето. Гейнера беше в една електриково жълта кутия и май се казваше JUMBO? :dunno:

Също така искам да попитам, защо НИКОГА не съм имал мускулна треска на раменете? Правя по три упражнения, за всяка "глава" на рамото по 4 серии и 8 повторения. Като така си подбирам тежеста, че осмото да го направя едвам едвам, крещейки и с мн. физономии. След тренировка ги чувствам изморени около час-два, а на следващия ден не просто, че нямам мускулна треска, ами са ми толкова възтановени, че мога да ги тренирам пак без никакъв проблем? :shock: С никоя друга група, не ми се получава така.

А и да питам по колко упражнения е редно да се правят за група веднъж седмично? Аз правя 3 упражнения по 4 серии за гърди, гръб и рамо и за останалите 2 упражнения по 4 серии, какво ще кажете? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 08 Авг 2015, 10:12

Не си давай парите за глупост като гейнера. Започни да ядеш повече ориз, картофи и овес.

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 08 Авг 2015, 11:58

Що да е глупост гейнера. Аз зимата взех един и качих 8-9 кг от него, вкуса му беше супер. Корема ми са поду малко ама поне качих килата които с месеци така и нищо не ставаше и си седях на едни и същи кила доста време..дръпнах добре, ръцете и те пораснаха :twisted: Сега вече пресата взе да се показва с много тренировки и горе долу си поддържам килата.
Ориз и картофи си ям редовно :yes: храната е много важна!
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата