Проблем с температурата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с температурата
Здравейте колеги, имам нужда от вашата помощ!
Имам BMW e36 1.8 115 hp двигатела е m43 '94г. и напоследък започна да загрява когато се озова на баир.
Смених термостат, виско, датчиците за температурата, антифриз, но проблема не изчезна.Когато колата започне да загрява ми се включва допълнително перката на климатика. Като загася колата не съм сигурен при отварянето на капачката на разширителния съд дали трябва да кипи антифриз, защото преди това не се е случвало да кипи. Потърсих мнение от монтьор и една от причините може да е запушване на радиатора, потърсих и второ мнение и ми казаха, че гарнитурата на главата е за смяна, но не съм сигурен дали е гарнитурата на главата, защото маркучите не са толкова твърди.
Ще съм благодарен за всяка една публикация свързана с този проблем.
Имам BMW e36 1.8 115 hp двигатела е m43 '94г. и напоследък започна да загрява когато се озова на баир.
Смених термостат, виско, датчиците за температурата, антифриз, но проблема не изчезна.Когато колата започне да загрява ми се включва допълнително перката на климатика. Като загася колата не съм сигурен при отварянето на капачката на разширителния съд дали трябва да кипи антифриз, защото преди това не се е случвало да кипи. Потърсих мнение от монтьор и една от причините може да е запушване на радиатора, потърсих и второ мнение и ми казаха, че гарнитурата на главата е за смяна, но не съм сигурен дали е гарнитурата на главата, защото маркучите не са толкова твърди.
Ще съм благодарен за всяка една публикация свързана с този проблем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем с температурата
Това, че не са толкова твърди няма общо с главата. Ако е тръгнала гарнитурата сега може да не са, но като покараш по тоя начин ще става все по-зле, докато накрая няма да чака и да я запалиш и ще почне да извира вода.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Не търси мнения на майстори , а търси наистина майстор ..... направи газов анализ на антифриза .....
Тия "мнения" са тип предположение на хора , дето или не знаят или не им се занимава .....
За всяки проблем си има средства с които да се провери и да се потвърди или да се отхвърли .... щом виждаш , че човека , който ти дава "мнение" , няма средствата и знанията да ти помогне , не го взимай изобщо под внимание , защото само ще те накара да сменяваш части , които може да са здрави ....
По описаното от теб проблема може да е наистина в гарнитура , но може просто да си за промивка на системата (подмяна на радиатор ) , или дори само за доливане на антифриз и правилно обезвъздушаване .....
Виж дали в долната половина на радиатора температурата е еднаква(приблизително) с горната ) , ако радиатора е студен долу е възможно наистина да е запушен .... Всичко са само предположение и тук всеки ще ти изкаже такива , но от това на теб едва ли ще ти стане по ясен проблема , специално този род проблеми , трябва да се види на място от човек , който разбира ...... Работата е точно за 10 минути , да се диагностицира проблема ....
Тия "мнения" са тип предположение на хора , дето или не знаят или не им се занимава .....
За всяки проблем си има средства с които да се провери и да се потвърди или да се отхвърли .... щом виждаш , че човека , който ти дава "мнение" , няма средствата и знанията да ти помогне , не го взимай изобщо под внимание , защото само ще те накара да сменяваш части , които може да са здрави ....
По описаното от теб проблема може да е наистина в гарнитура , но може просто да си за промивка на системата (подмяна на радиатор ) , или дори само за доливане на антифриз и правилно обезвъздушаване .....
Виж дали в долната половина на радиатора температурата е еднаква(приблизително) с горната ) , ако радиатора е студен долу е възможно наистина да е запушен .... Всичко са само предположение и тук всеки ще ти изкаже такива , но от това на теб едва ли ще ти стане по ясен проблема , специално този род проблеми , трябва да се види на място от човек , който разбира ...... Работата е точно за 10 минути , да се диагностицира проблема ....
Здравейте колеги, благодаря за съветите. Ще направя газов анализ на антифриз-а и да видим какво ще стане.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
водна помпа? Сменил ли си я?
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Точно защото останах без радиатор от издуване на разширителния съд понеже не бях завил хубаво капачката ( с м52б25 мотор съм ) свалих радиатора и видях че пластмасата ( разширителното казанче където се вижда колко антифриз има ) е зелена и отворих радиатора от към датчика за температура. Върте беше зелен като тиня и ме навява на мисълта че жълтата пластмаса е много особена и потъмнява или позеленява ако радиатора не е наред за това те съветвам виж дали от капачката до долу разширителният съд е с еднакъв цвят, наскоро четох че промивка на системата се прави с оцет - напиши промивка на радиатор и то ще ти излезне темата. Ако имаш нужда от помощ пиши Успех 

БМВ - Радостта от дрифта :d
7 мнения
• Страница 1 от 1