M50 - спря да пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: M50 датчик разпределитен вал
bum_bum написа:ТПС-а мисля, че също както и детонационните датчици става за всички матори- М50/52, S50 дори.
Ти май не си четеш особено внимателно темата?

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: M50 датчик разпределитен вал
bum_bum написа:bum_bum написа:ТПС-а мисля, че също както и детонационните датчици става за всички матори- М50/52, S50 дори.
Ти май не си четеш особено внимателно темата?

Измъкнах ТПС сензора, никаква разлика. Колата си работи добре, ускорява добре и пак в един момент ... се опитва да изгасне. Прави го както на 800 оборота, така и на 4000 оборота. Успях все пак да го репродуцирам. Всеки път, когато натисна газта една идея повече от минималното и забива муцуната. Също така, като се понапече мотора - да се разбира, кара се над 15-20 минути започва да се проявява по-често.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: M50 датчик, ама кой?
Я изключи дебитомера и покарай малко с изключена букса 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Аз незнам дали има такова м50 без болен дебитомер...
А струва колкото цяло е36
Като изключим идващите от Хон Конг,Гуанзен и т.н
За alpha-n 300лв и пееш 

- u`F`o
- ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Я изключи дебитомера и покарай малко с изключена букса
Направих 3-4 км на изключена букса. Колата започна да работи една идея по-зле на място. От към респонс беше зле. И пак прекъсна в движение. Винаги се случва при ускорение, независимо дали е на 1500 или на 4000 оборота.
Тъйа като видях, че го прави след като загрее колата. Стефан Зашев (от Мирафиори) ме посъветва да откача температурния датчик и да видя, дали е от него.
Видях, че в снопа на дебиломера има и друг кабел, който е изключен. Инсталацията е от е34. Някой има ли идея от какво е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Най вероятно тази букса е от клапана за бензиновите изпарения.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Значи наскоро имах проблем с едно м50б20 , проблема беше само че на 4000 оборота прекъсне за малко и пак се оправяше , на диагностика нищо не излизаше датчици,бобини,свещи всичко ОК и какво се оказа в един момент. Вързах да премеря налягането в бензиновата рейка и помпата на определени обороти не поддържаше дебита, сложих и друга помпа и се оправи. Така че колега за всеки случай премери си налягането в бензиновата рейка. 

- u`F`o
- ентусиаст
-
Войводата написа:Значи наскоро имах проблем с едно м50б20 , проблема беше само че на 4000 оборота прекъсне за малко и пак се оправяше , на диагностика нищо не излизаше датчици,бобини,свещи всичко ОК и какво се оказа в един момент. Вързах да премеря налягането в бензиновата рейка и помпата на определени обороти не поддържаше дебита, сложих и друга помпа и се оправи. Така че колега за всеки случай премери си налягането в бензиновата рейка.
Същото е и при мен. Направих нов клип. Вижда се как го прави на място при подаване на газ при празен ход. На 4-5 000 оборота също се случва да го прави. Ако твоята хипотеза е вярна, защо на газ го прави също ?
Смених компютъра - пак прави проблема. Забелязах, че го прави, чак след достигане на работна температура. Остана да откача датчика за температурата на двигателя. Само трябва да го намеря. Има един на входящия колектор, ама не знам дали е този.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
А мислил ли си да си спестиш времето, нервите и парите и да видиш на диагностика какъв е проблема 

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Прочетох внимателно цялата тема и забелязах че никой не каза нищо за вакуумите на колата. Те са няколко маркуча но са много важни и ако се е пробил или изгорял с времето може да ти прави този проблем. По спомени защото колата съм я разглобил от кутията за въздушния филтър до всмукателния колектор има един вакуум които е закачен на бензиновата рейка но на теб ти го прави и на газ и се чудя дали при газ-та вакуумите играят роля ! Ако не е и това ако си от софия във вторник ми идва мултицета имам лаптоп с аутодата ще дойда при тебе и ще мерим датчици ако искаш !
Успех иначе дано скоро си оправиш проблема 

БМВ - Радостта от дрифта :d
- u`F`o
- ентусиаст
-
bum_bum написа:А мислил ли си да си спестиш времето, нервите и парите и да видиш на диагностика какъв е проблема
Постоянно си го мисля Иво, ама като всички хора с М50 казват "Диагностиката нищо не хваща", как да дам пари ? Стефан Зашев от Мирафиори му викам да я закарам при тях - той ми отговори "с това М50 няма смисъл".
-={WHO}=- - благодаря за идеята и предложението. До към 11ти Август, няма да съм в София, след това ще се радвам да ги видим тези неща.
- u`F`o
- ентусиаст
-
Ей това се получава и в движение.
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Ама разбира се, че ще ти помогна до сега няма проблем с е36цата които да не съм разрешил, питам колеги от форума, ентусиасти мисля, меря и намирам проблема, аз даже за това свалих аутодатата защото където и да ида се имам проблеми с диагностиката и по 50лв и накрая - ходи си разреши проблема сам - аз винаги съм казвал "Хора ми ремонтират колата а не извънземни" защо аз да не мога ? а като сме двама или повече може и да се получи
ето едно телефонче, драсни един смс или пиши на вайбар преди да ми звъннеш да знам че си ти : 08 777 08 667

ето едно телефонче, драсни един смс или пиши на вайбар преди да ми звъннеш да знам че си ти : 08 777 08 667

Последна промяна -={WHO}=- на 02 Авг 2015, 14:31, променена общо 1 път
БМВ - Радостта от дрифта :d
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
u`F`o написа:bum_bum написа:А мислил ли си да си спестиш времето, нервите и парите и да видиш на диагностика какъв е проблема
Постоянно си го мисля Иво, ама като всички хора с М50 казват "Диагностиката нищо не хваща", как да дам пари ? Стефан Зашев от Мирафиори му викам да я закарам при тях - той ми отговори "с това М50 няма смисъл".
-={WHO}=- - благодаря за идеята и предложението. До към 11ти Август, няма да съм в София, след това ще се радвам да ги видим тези неща.
Аз до сега с ГТ1 не съм имал никакви проблеми. Всичко си показва. Карсофта верно даваше 0 грешки, а ГТ-то изкара 2 страници

- u`F`o
- ентусиаст
-
bum_bum написа:u`F`o написа:bum_bum написа:А мислил ли си да си спестиш времето, нервите и парите и да видиш на диагностика какъв е проблема
Аз до сега с ГТ1 не съм имал никакви проблеми. Всичко си показва. Карсофта верно даваше 0 грешки, а ГТ-то изкара 2 страници
Казвай къде и колко пари и да го правим.
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4