318TDS проблем при потегляне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- vVelkov
- Потребител
-
- Кара: 318TDS E36
318TDS проблем при потегляне
Здравейте, нов съм във форума и неотдавна карам бмв(от както имам книжка). Проблема е дадения при тръгване принципно си отпускам съединителя и няма никакви проблеми, обаче от време на време става така, че като си отпускам аз съединителя подавам гас до ламарината(на полусъединител). Колата не потегля нормално , а много бавно тръгва оборотите дори падат под 500 там оная стрелка дето е по-близо до 0 от колкото до 1000 и придърпва, а гаста е до дупка... Това се случва през ден и е така докато не сляза от колата, при следващо потегляне ма някъде е както случа...
Последна промяна vVelkov на 29 Юли 2015, 21:02, променена общо 1 път
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: 318TDS проблем при потегляне

- vVelkov
- Потребител
-
Извинявам се, ако има правописни грешки, пиша от телефон. Въпроса ми е, от какво може да е проблема.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Опиши проблема пак, че нищо не се разбира от обяснението ти.
- vVelkov
- Потребител
-
Колата при тръгване(полусъединител) трепери падат много оборотите а педала е до дупка... И това го прави често.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
vVelkov написа:Колата при тръгване(полусъединител) трепери падат много оборотите а педала е до дупка... И това го прави често.
Тоест претриса? Ако е така вариантите са: ГНП, дюзи или разпръсквачи, запушен горивен филтър...Само на полусъединител ли го прави?
- vVelkov
- Потребител
-
Да прескочи ли трапа от 2 хиляди оборота си върви нормално вече. Филтрите са сменени преди 1000 км заедно с масло. И пак казвам това не е всеки път ама кача ли се в колата и тръгне така да прави е все така до следващото каране.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Двигателя толко си може, а и тея жеги оказват голямо влияние на вървежа. Иначе с един чип се оправят нещата в ниските обороти, казвам ти го от опит. Ако искаш пиши да ти дам данните на едно момче от форума, който ми направи чипа, евтин е и по-важното е изпробван.
- packa
- Потребител
-
- Кара: кракомобил
- Мечтае да кара: 760i
До последния коментар. Чак пък двигателя да си може толкова са глупости. Сложи го тоя двигател на рено 5 и да видиш 320и как ще гледа насрано. Както и да е.
Аз имах подобно претрисане. Тръгвам и колата претрисва за момент но след 1000 оборота всичко е нормално. Дойде време за смяна на малса и филтри и претрисането изчезна напълно след тяхната смяна. Но пак казвам при мене беше минимално.

9 мнения
• Страница 1 от 1