Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от @2bar » 25 Юли 2015, 13:01

Binev_OuT написа:
@2bar написа:...или трябва съвсем друга работа да работи.

:yes:
Ако е в строителството или в някой бар ... трудна работа.
Тука си трябва образование макар и от България.

освен образование се иска и да ти стиска и то много. Като чужденец, винаги са с малко по - особено мнение за теб, и трябва да вложиш доста повече енергия отколкото влага един тукашен, за да постигнете едно и също нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Юли 2015, 13:03

Къща около Мюнхен може да си купи Доналд Тръмп или някой футболист на Байерн Мюнхен
Кой ти говори за Мюнхен.В първото си мнение още казвам че в Бавария не е за хора!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 25 Юли 2015, 13:05

@2bar написа:
Binev_OuT написа:
@2bar написа:...или трябва съвсем друга работа да работи.

:yes:
Ако е в строителството или в някой бар ... трудна работа.
Тука си трябва образование макар и от България.

освен образование се иска и да ти стиска и то много. Като чужденец, винаги са с малко по - особено мнение за теб, и трябва да вложиш доста повече енергия отколкото влага един тукашен, за да постигнете едно и също нещо.

Така е , тва нещо в момента го изпитвам , но няма как.Тва е единия път , другия го знаем какъв е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2015, 13:05

Binev_OuT написа:Къща около Мюнхен може да си купи Доналд Тръмп или някой футболист на Байерн Мюнхен
Кой ти говори за Мюнхен.В първото си мнение още казвам че в Бавария не е за хора!

Аз само дадох пример, а акцента беше за кривите сметки, които си написал. Вноска за къща за 12 години за 500евро на месец няма! Или трябва да е 50к цялата
Това е друга черта на българина, да послъгва или премълчава тук и там. То за колите по-горе се изясни как е, а на пръв поглед само 100-150евро на месец уж..
600евро къща+кола!!! Е това е, то в Бг не можеш да се вместиш в толкова в средно голям град
От там, 100е на месец за вурстове от лидъла и накрая половината заплата останала на стиф. Представете си сега, ако работи нещо по-така или жената също работи. Отива на спестяване на 2/3 от доходите.
Всеки човек има я приятел, я роднина в Германия или Англия, стига с тези глупости, не сме 2000година, когато се надлъгваха всички и ги гледаха в очите как разказват приказки от 1001 нощ
Последна промяна alekangg на 25 Юли 2015, 13:13, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Юли 2015, 13:12

alekangg написа:
Binev_OuT написа:Къща около Мюнхен може да си купи Доналд Тръмп или някой футболист на Байерн Мюнхен

Аз само дадох пример, а акцента беше за кривите сметки, които си написал. Вноска за къща за 12 години за 500евро на месец няма! Или трябва да е 50к цялата

сметките, че са криви, ясно е.

иначе такава къща може да се купи, не е като да не може - в някое забутано село - разбирай на мин 50 - 60км от някой град, сигурно на 100км от работното ти място, почти разрушена или плачеща за ремонт. Само с един магазин, който затваря в 20:00 и нищо повече. И отиването до града ще е нещо като голямо събитие.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 25 Юли 2015, 13:13

Аз пък не мога да разбера защо пък точно ще трябва да си купува жилище? :dunno: Като както се каза по напред в темата,че цяла Германия живее под наем! Тва ни е сбърканото на нас,че където и да идем все искаме жилището да е собствено-моя дом е моята крепост и живееш като крепостник.
Така,по темата малко да попиша и аз! До преди няколко месеца не се бях замислял за заминаване в чужбина,но тук нищо не става! Братовчед ми,на 37 години,който работи тук в българия 20 години на добра заплата в провинциален град и долу горе се беше устроил с жилище,замина преди 2 години в Германия. Стоя там година,прибра се,взе си жената и двете деца и каза,че тук само за 20 дни ще си идва,за да види майка си и някой приятел. Просто чисто губене на време е бил живота в българия и язък,че наливал пари за да купи жилище и да го обзаведе добре и сега да се чуди как да го продава!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Юли 2015, 13:15

alekangg написа:.....Това е друга черта на българина, да послъгва или премълчава тук и там. То за колите по-горе се изясни как е, а на пръв поглед само 100-150евро на месец уж.....

това е другата уникална черта на българина в чужбина след мрънкането и плюенето по другите - повечето започват да си измислят някакви си техни паралени светове, в които те печелят много добре, имат добра работа, кариера и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 25 Юли 2015, 13:17

нищо криво не виждам
80к на 500е са ти 160 вноски като го обърнеш в години - колко идва...не са 12 а 13.Не съм говорил с точности , а приблизително на бързи сметки докато пиша.
За автомобила , 30% от цената и после си плащаш месечната вноска , тва е!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2015, 13:20

Общо взето на едно с премълчаването и скриването на това и онова като цени, съм забелязал, че доходите са преувеличават с 50% като минимум. Друг трик е: Взимам еди колко си и то преувеличено, ама не се споменава за какви часове. Като се попита, се окаже, че не са 40 часа на седмица, ами 60 като минимум и така.
Струва ми се, че по този начин, хората се само навиват и само убеждават, че са взели правилното решение, намират се на правилното място, работа и т.н. В повечето случаи, не лъжат нарочно, става им навик просто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2015, 13:22

Binev_OuT написа:нищо криво не виждам
80к на 500е са ти 160 вноски като го обърнеш в години - колко идва...не са 12 а 13.Не съм говорил с точности , а приблизително на бързи сметки докато пиша.
За автомобила , 30% от цената и после си плащаш месечната вноска , тва е!

:clap: :clap: Е знаем, че лихвите са ниски, ама ти изкара, че дават безлихвени заеми направо, вземи се спри..500х160 са 80000, вярна сметка! :clap:
Или от теб да мине, дават 80к за 13 години срещу 6000евро лихва...по твоята крива сметка.
Изяснихме се, че под 800е няма как да стане филма, хайде да са 750 за 13 години, ама съмнително, сега кажи колко е годишния данък на къщата, боклука и т.н.
За колите дори да предположим, че има някаква вноска 100е след плащане на 30%, то горе-долу 100е на месец е и застраховката или тя не се споменава, понеже не е важна...
Последна промяна alekangg на 25 Юли 2015, 13:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 25 Юли 2015, 13:24

alekangg написа:Общо взето на едно с премълчаването и скриването на това и онова като цени, съм забелязал, че доходите са преувеличават с 50% като минимум. Друг трик е: Взимам еди колко си и то преувеличено, ама не се споменава за какви часове. Като се попита, се окаже, че не са 40 часа на седмица, ами 60 като минимум и така.
Струва ми се, че по този начин, хората се само навиват и само убеждават, че са взели правилното решение, намират се на правилното място, работа и т.н. В повечето случаи, не лъжат нарочно, става им навик просто.

Говори си и се убеждавай сам в това кой как те лъже , мотае , крие и преувеличава - утешаваш се по този начин или се оправдаваш пред себе си за разни неща които си направил .. или не си направил!
Твоя работа , жив и здрав.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2015, 13:27

Аз отдавна знам, че парите растели по дърветата в чужбина и само чакат българина да ги обере.
Ами какво да ти кажа, не са един и двама, които съм срещнал цъфтящи навън. След по-обстойно питане се оказва по-друга картинката. При тях, трябва дамо да се слуша и да се мига, почнеш ли много да питаш неудобни въпроси, те отрязват да си седиш където си, въпреки, че нямаш и идея къде съм..
Последна промяна alekangg на 25 Юли 2015, 13:29, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 25 Юли 2015, 13:29

alekangg написа:Аз отдавна знам, че парите растели по дърветата в чужбина и само чакат българина да ги обере.

Май май нищо не знаеш ама аи :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2015, 13:30

Binev_OuT написа:
alekangg написа:Аз отдавна знам, че парите растели по дърветата в чужбина и само чакат българина да ги обере.

Май май нищо не знаеш ама аи :mhihi:

Пак да ти напомня, че не сме 90те години, когато хорицата слушаха с широко отворени очи, как в Германия всеки взимал по 3-4к марки минимум!
Вместо да променяш темата, обясни ни, как взимаш къща за 500е на месец за 13 години, каква лихва, колко е крайната сума и т.н. маловажни подробности за теб, но много важни за нас!
Оп забравих, че там няма такива неща като лихва, за германците всичко е без пари.
Питах те за застраховката на колата от 100е на месец колко е, пак нищо?? Или и застраховката е включена в тези цели 100евро?
:D :clap:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Юли 2015, 13:37

аз мога само да пожеля на колегата Binev_OuT успех и попътен вятър, както и да наблегне малко повече на немският.

Това е пример за едно финанциране, за да може човек да получи горе - доли някаква представа, колко струва една 5ца (признавам хубава):

колата струва 37.930,00
първоначално се заплаща 7.586,00 €
месечната вноска е 408,49 €

...и най - интересното е, че след 36м има да се доплатят някакви 19000 (остатък от заемът + лихви)....

....интересна тема (поне за мен). отивам да си мия моята каручка, но ще е следя с интерес.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна @2bar на 25 Юли 2015, 13:40, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата