Вибрация при спирачка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Вибрация при спирачка?

Мнение от netmurder » 22 Юли 2015, 19:58

iliew написа:
netmurder написа:Е ако тресе без да е натисната спирачката, не виждам как може това да е от дискове...

Явно не си и ВИДЯЛ че му тресе при натискане на спирачки...

А ти колега явно не си видял това !!!

Qugo написа:Да ви кажа относно скороста, точно при 120-130км се наблюдава едно леко притрисане ( без да съм натиснал нито спирачка, нито съединител, нито газ до ламарина). Мислех си, че си въобразявам понеже гумите са балансирани преди месец, но май другата седмица ще отида да ги погледнат.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 22 Юли 2015, 21:31

Qugo написа:Колеги имам следния проблем:
при натискане на спирачката средно или малко по-интензивно над 70км/ч се появява едно притреперване във волана.
На какво може да се дължи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 22 Юли 2015, 21:41

iliew написа:
при натискане на спирачката средно или малко по-интензивно над 70км/ч се появява едно притреперване във волана.

Колега и това го прочетох, но след това става ясно, че колата има вибрации и при свободно движение и без да се натиска спирачката... Съответно щом има някакви вибрации в последствие при натискане на самата спирачка при определена скорост се получава резонанс и най-вероятно вибрациите се засилват... От това което каза колегата става ясно, че е малко вероятно проблема да е в дисковете...
П.П. Хубаво е когато се дава мнение, първо да се прочете цялата тема, а не само определено мнение !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Юли 2015, 21:46

netmurder написа:
iliew написа:

Колега и това го прочетох, но след това става ясно, че колата има вибрации и при свободно движение и без да се натиска спирачката... Съответно щом има някакви вибрации в последствие при натискане на самата спирачка при определена скорост се получава резонанс и най-вероятно вибрациите се засилват... От това което каза колегата става ясно, че е малко вероятно проблема да е в дисковете...
П.П. Хубаво е когато се дава мнение, първо да се прочете цялата тема, а не само определено мнение !!!

Над 90% съм сигурен, че проблема е в дисковете. Другите вибрации са му от крива джанта( на баланс може да са 0 ама ако са криви......)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 22 Юли 2015, 22:32

Вибрации може да има и от тампони на носачи, но се хващат по различен начин. Просто казано:

Ако са криви дискове при лек натиска на спирачката се усеща като плавен пулс

Джанта ще вибрира и при определенаскорост?

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 23 Юли 2015, 8:06

При криви дискове тррябва ли да вижрира и спирачката?
Има ли стенд за да се проверят дисковете?
Мога ли да сваля гумите и да огледам накладката или нещо за да разбера, че дисковете са криви?
Като взех колата (преди 1000км) и 4-те диска бяха нови. Задните или предните да гледам за кривини?

Някой да има 4-тири гуми с джанти да ги сложа и да видя как се движи с тях за 5мин.???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Юли 2015, 10:07

Трудно ще разбереш на око. Пробвай няколко пъти да понатовяриш спирачките. Ако се увеличи тресенето ясна е работата

Аватар

Мнение от Qugo » 23 Юли 2015, 15:34

adovet написа:Трудно ще разбереш на око. Пробвай няколко пъти да понатовяриш спирачките. Ако се увеличи тресенето ясна е работата

Събота ще се прибирам от морето та ще я видя тая работа.

Има ли зависимост ако го прави повече на по-висока скорост или обратното?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 23 Юли 2015, 16:25

Обикновено ако е джанта тресе до към 100, ако са тампони скоростта няма особено значение, спирачкутеколегата адовет го е описал добре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 23 Юли 2015, 17:31

Аз имах криви дискове и тресеше на всякаква скорост. Усеща се тресене не само на педала и волана, а на цялата кола, дори и бедрата ми се тресяха като ги погледнех. Оказа се че освен криви дискове имах и крива главина. Кривината на дискове се мери, на главината също. Съветът ми е ако си решил да сменяш дискове, отиди преди това да ги измерят.

Аватар

Мнение от Qugo » 24 Юли 2015, 8:04

Вчера карах колата на павета.
Движех се със 5-6км/ч в много лек наклон с много леко натисната спирачка и усетих едно леко потропване по окачването и респективно леко тупкане във волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '04

Мнение от Yani_Stoichkov » 24 Юли 2015, 9:54

Колега моя случай е точно като твоя. След смяна с нови дискове BOSCH, минах около 5 хил. км без да съм имал извънредни ситуации за спиране и дисковете се изкривиха и започнаха да бият абсолютно по същия начин като твоите. Е60 има проблем с дисковете и има доста теми в които е засегнат точно този проблем. Решението ти е не смяна на дисковете, защото в повечето случаи те пак се криват, а отиваш на бул. К. Величков там има едни пичове, които шлайфат дискове без да се свалят с нова много добра машина и проблема ти изчезва, мисля че беше нещо от сорта на 15лв на диск.
Поздрави!

p.s. - виж тук - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=348493
Audaces Fortuna Iuvat

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 24 Юли 2015, 10:00

На мен оригинални дискове не са ми се кривили до сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 24 Юли 2015, 14:52

И аз от как сложих оригинални няма драма с дисковете. Не сличайно са 2-3 пъти по скъпи

Аватар

Мнение от Qugo » 24 Юли 2015, 15:36

Yani_Stoichkov написа:Колега моя случай е точно като твоя. След смяна с нови дискове BOSCH, минах около 5 хил. км без да съм имал извънредни ситуации за спиране и дисковете се изкривиха и започнаха да бият абсолютно по същия начин като твоите. Е60 има проблем с дисковете и има доста теми в които е засегнат точно този проблем. Решението ти е не смяна на дисковете, защото в повечето случаи те пак се криват, а отиваш на бул. К. Величков там има едни пичове, които шлайфат дискове без да се свалят с нова много добра машина и проблема ти изчезва, мисля че беше нещо от сорта на 15лв на диск.
Поздрави!

p.s. - виж тук - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=348493

Имам съмнение в дисковете и в тампона, понеже при неравности пак се осеща леко. Утре ще се хвана да махна гумите и да огледам как са дисковете и накладките. Ще потърся и тези пичове от К.Величков но преди това ще потърся читав сервиз да ми ревизира ходовата част.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61