Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Откраднаха ми колата Е90
Meidana написа:adovet написа:аз пък днес си направих каското в левинс без завишение
И аз съм при тях. На какъв процент ти е премията от застрахователната стойност? При мен е 5,8 процента.
мисля че е на 5%
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Като правих каското ми казаха аз да определя застрахователната стойност в рамките на 14к - 18к. Аз избрах 16к и ми сложиха допълнителен имобилайзер.
Колеги,
някакъв шанс да сте видели BMW 318 (E19), с чисто нов автобокс hapro отгоре..., номер CA5264KT? Панорамен покрив, детско столче...
Това е колата -> тук съм публикувал снимка... viewtopic.php?f=1&t=351333&start=150#p4078489
Пишете ми, ако изникне сигнал...
Има ли да легален вариант да проверя дали колата е минала граница, кога, къде?
някакъв шанс да сте видели BMW 318 (E19), с чисто нов автобокс hapro отгоре..., номер CA5264KT? Панорамен покрив, детско столче...
Това е колата -> тук съм публикувал снимка... viewtopic.php?f=1&t=351333&start=150#p4078489
Пишете ми, ако изникне сигнал...
Има ли да легален вариант да проверя дали колата е минала граница, кога, къде?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, съсредоточи си усилията да се оправиш със застраховката и всички необходими документи от полицията. Ако имаш късмет, ще я намерят. Но сам да правиш разследване, не виждам смисъл, освен ако не си пенсиониран агент на ЦРУ с връзки в албанските и грузинските тайни служби.
Never mistake motion for action...
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
А от друга страна и да я намериш не се знае в какво състояние ще е..По-добре взимай парите и не се занимавай с разследвания
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
rAd000 написа:Е то хубаво няма да ме спаси , но все пак ако имате някаква информация или как точно се казва това чудо(металната кутийка) ще ми е полезно.
По добре изключи komfortzugang с NCS Expert.
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
Привет колеги, и аз се включвам в списъка с разбитите коли ( за 2-ри път ), но за щастие отново се разминах само с опит - първия път във Варна, втория в София, Студентски град.
Та, тъй като се случиха няколко странности, имам следните питания:
1. Снощи освен включената ми аларма, намерих 4-рите прозореца свалени до долу. Това стандартно поведение на алармата ли е, или просто вероятно джамбазите си имат универсално дистанционно?
2. Колата беше отключена, отворих предния капак, затворих го, и колата се заключи автоматично.
3. След това колата колата спря да отключва тотално в рамките на 2-3 минути
4. Колата на човека с каското си включи сама плафоните
Та подозирам, че тези кавали са били в района с някакъв уред, но ще се радвам ако и вие споделите мнения.
П.П. Някой може ли да препоръча сервиз, където могат да оправят патрона?
Та, тъй като се случиха няколко странности, имам следните питания:
1. Снощи освен включената ми аларма, намерих 4-рите прозореца свалени до долу. Това стандартно поведение на алармата ли е, или просто вероятно джамбазите си имат универсално дистанционно?
2. Колата беше отключена, отворих предния капак, затворих го, и колата се заключи автоматично.
3. След това колата колата спря да отключва тотално в рамките на 2-3 минути
4. Колата на човека с каското си включи сама плафоните

Та подозирам, че тези кавали са били в района с някакъв уред, но ще се радвам ако и вие споделите мнения.
П.П. Някой може ли да препоръча сервиз, където могат да оправят патрона?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Моята е в същото състояние. Колко разправии имам с тъпите застрахователи, само гледат да не платят, но няма да ги оставя и за минута! Това, което ти се е случвало с колата не е нормално. Твърде вероятно е да са си направили ключ. Колата пали ли и CAS модула отварян ли е? Препоръчвам ти от сега нататък да я държиш само в гараж, защото същите хора може и да се върнат, вече с готов ключ.
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
Къде е CAS модула и какво представлява? Иначе се съмнявам да са го пипали, реално реагирах 2 минути след като чух алармата, а според мен още като се активирала са се покрили, поне докато спре.
Иначе ново 20 - колата се самозаключва от самосебе си - например:
- влизам, паля, затварям вратата и колата се заключва на секундата.
- гася, излизам, затварям вратата и колата се заключва сама.
- след това в рамиките на 2 минути не се отключва от дистанционното.
По принцип ми прилича на някаква защита, но знам ли ..
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dogo_stz написа:Къде е CAS модула и какво представлява? Иначе се съмнявам да са го пипали, реално реагирах 2 минути след като чух алармата, а според мен още като се активирала са се покрили, поне докато спре.
Като са ти разбили патро е завъртяна бравичката, бръкни с отвертка и я сложи на средно положение и няма да ти се заключва.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Имам въпрос.
Ако се сложи тапа на въпросната ключалка, това би ли намалило вероятността от взлом, или е без значение и крадците влизат по "електронен път" ? Колата се пали с бутон от таблото.
Благодаря.
Ако се сложи тапа на въпросната ключалка, това би ли намалило вероятността от взлом, или е без значение и крадците влизат по "електронен път" ? Колата се пали с бутон от таблото.
Благодаря.
steppenwolfbg написа:Имам въпрос.
Благодаря.
А ако на теб ти се наложи ти самият да отключиш колата с аварийния ключ...

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Ще влезе през багажника
Може просто да сложи капаче като това на пасажерската врата вместо да сменя патрона. Моят патрон беше изцяло изтърбушен и липсваше. Поръчах си нов от Камор и мина през застраховката. Пристигна готов и нареден за моя ключ. Майстора ми просто го постави. Пичове, дръжте си колите в гаражи или охраняеми паркинги, че няма спасение иначе.

И от там ги взимат.
По-скоро се ориентирайте в криене на букси, прекъсване на запалване,
заключване на геврека и други подобни.
По-скоро се ориентирайте в криене на букси, прекъсване на запалване,
заключване на геврека и други подобни.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Застрахователите ми отказаха заплащане на каквато и да било сума, защото не съм отишъл в РУ същия ден, а звънях на 112 и въпросната случка беше регистрирана (както ми казаха да направя). Всички точки по общите условия са спазени и понеделник ще ходя в Армеец и ще режа глави!
По въпроса с тапата - много хора го правят, слагат от англичанка. Влиза се през багажника, налагало ми се е и става, макар да ставаш за смях
Проблема е, че тази тапа няма да те спаси, чупят стъклото и си играят. По- добре си сложи патрон, по- добре е с разбит патрон от колкото със счупено стъкло 
По въпроса с тапата - много хора го правят, слагат от англичанка. Влиза се през багажника, налагало ми се е и става, макар да ставаш за смях