14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 0:05

100imenov написа:Момчета дайте малко по-сериозно! Прехвърляме си топката и се обвиняваме като некви путки, вместо да сме единни. Каквото е било, вече е история, факт е и на всеки му е ясно, че беше слабо, ама сложете катинара на темата и да не се занимаваме с глупости, а да бъдем полезни с нещо.Моето виждане е, че от миналата година се тръгна по правилния път с разделянето на събора на две части, което се явява скъпо, но хубавите неща са така. Реално за трак дей, Калояново си е ок, претърпя промени и всичко е цвете, дайте да го оставим него и да погледнем в посоката от където идва недоволството или иначе казано към дъ биг дей,деня на сбирката в случая 18.07. където всички фенове и коли трябва да са на едно място,да има игри с публиката, лесен достъп до всички коли, с една дума атмосфера описваща единство. Предполагам е ясно на всички, а и с последните два събора видно, че на Дракона ако не караш, не ти е там мястото, просто няма условия. Каква е тая работа хем да си на полето сред нищото, хем да няма къде да се паркира? Ебаси случая! Както вече беше споменато оставки от УС не се приемат, защото не един или два пъти сте се доказвали с идейте и способностите си. Истината е, че дори и най-големия да си, ако не си в случая на правилното място, ти слагат табелка фейл. При наличието на възможност нека следващия събор поне да го обсъдим заедно, дискусия от опит на УС и препоръки от активните потребители съм убеден,ще донесат усмивки на всички.

Не прехвърлям топката и не обвинявам никого, но и никой от организаторите не заслужава такова отношение всяка година. Миналата година пак имаше храна заради калта, сякаш можем да си поръчаме времето.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 0:14

ogata написа:
LiTtLeRoCk написа:Да изясня и още нещо. Огата, беше писал, че срещу 40лв членски внос трябва да се организира неко грандиозно, а сега малко прости сметки.
40лв членски внос
-20лв които остават в структурата
-3-4лв за изработка на членска карта
- лв за стикери на членовете които за тях са безплатни
- лв за коледното парти кэдето има осигурено определено количество питиета

Сега и сами може да сменнете какво остава за клуба.

Сега, няма да си преиначаваме думите. Писах, че :

Аз съм член, аз гарантирам на клуба некъв приход годишно, без да получавам кой знае какво насреща

Жеста с коледното парти е добър, макар че до сега не съм присъствал.
Стикерите не са мой избор. Некви други хора избират те да се правят и разпространяват. Аз просто си ги слагам на колата, както всички останали и се надявам, хората да се заинтересуват, да се зачетат и така един вид повече хора да присъстват на събитието.
За парите дето остават в структурата, също не знам къде отиват - сигурно се купуват некви работи, тая година отделихме некви мижави средства за да компенсираме жертвата на една кражба на е36 събора.

Аз сметка за тея пари не търся, но е факт че съм ги дал. Дори 1 лв. да остават от всеки член за клуба - пак си е файда, щото тея дето не са членове не дават и толкова.

Общо взето ми хареса доста как го е формулирал Бум_бум в предните страници.

Казахме си какво не ни е харесало, аз лично го писах когато ме беше пекло слънцето и бях изнервен, предполагам и другите колеги - които освен всичко са били изморени и от път. Моля да бъда правилно разбран. Тая критика не е щото ви мразим и не искаме да има нещо като БМВ събор, а защото е тъпо летвата да се вдигне веднъж и после вместо да се поддържа високото ниво, да се прават некви гадни мероприятия дето да уронват авторитета.

Все пак точно нечии претенции, мрънкане, изисквания и по-високите стремежи в момента ни карат да се радваме на дебют на коли като i8, а да не сме като Лада - 40 години абсюлютно никакво развитие. Не се сърдете, всяко зло за добро. Тази година беше слабо, разбра се точно къде - ако се вземат мерки догодина ще е по-яко.

А, относно хонорарите - пак прочетете какво е написал бум-бум ;)

Сега след тази сметка виждаш, че прихода не е кой знае какъв.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 0:23

didodi написа:Аз имах контакт с регионалния бос на Пловдив непосредствено преди събора и не знаех до последно дали ще има места за "лични шатри" тъй като конфигурацията е нова. Съответно си спестих и 2та кола с шатра, столове , маси , скари и кИфтета .... Дали ми е било тъпо като видях че има място си го оставям за себе си и за хората котио бях поканил да присъстват на най-голямото автомобилно събитие за годината.
Щом БМВ клуб България с едно 1200 члена платили по 40лв + по 20лв вход неможем да си позволим единствената писта или панаир Пловдив , то тогава пожелаваме успех на клуб Бентли и клуб Майбах да си ги ползват със здраве :yes:

Sharo ние не можем да ти купим капачката на джантата само на порша , ти заплата искаш от нас сирумасите с Е36 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Къде ги видя 1200 члена? И 20лв за вход? Членовете са на приливи и отливи едни идват, а други си отиват. Тези които си отиват им остава номера, не се дава на друг и затова има членски стикери с номер 1ххх. А от тези 40лв членски внос се разбра, че остават едни 10-15лв в клуба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Юли 2015, 7:35

TNT написа:15k :shock: :shock: :shock: Според цените в сайта им... това е 6-7 пъти над обявеното, за да не може да се използва цялата писта... Както някой по-горе каза, като няма алтернатива... такова ще е. :help: В тези пари охраната включва ли се или тя си е отделно?

Не колега, охраната е отделно!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Юли 2015, 7:45

Е няма такъв цирк! Спрете да се излагате бе! Всяка година десетина дни след събора едно и също - всичко живо се хвърлило да дава акъл как не се прави събор и как трябва да се направи. Като толкова искате и знаете начина е прост - подавате си молба за членство, одобряват ви, заплащате си членски внос и вече сте членове на клуба - знаете че се допринесли дори с малко за развитието на клуба и всичко което се опитва да прави за всички фенове! Пък после в съответния форум за членове излизате с ясните си и конкретни идей кое как трябва да се случи! Има и срещи на регионалните структури където се обсъжда бюджета на структурата и как да бъде разпределен той, как да се правят по-добри регионални мероприятия от където ще дойде и по-доброто национално мероприятие.
И тази година същата работа ще има още няколко страници мрънкане и всичко ще бъде забравено до другия събор. Ще го забравят обаче всички мрънкачи, а хората дето се занимават с организацията на всички мероприятия организирани от клуба (погледнете календара колко много са, защото не е само един събор!) още от деня след събора са почнали да плануват следващото мероприятие..
Не знам как ви издържат все още, че чак и няколко от главните виновници за съществуването на събора дадоха по няколко пъти обяснение кое как се случва. Слагайте катинара да спира тоя панаир! Полза никаква!
Успех и догодина с нови сили :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 21 Юли 2015, 8:04

Е тва няма по голяма селения да питаш някой колко пара му е останала и къде са аджеба другите.Типично балкански манталитет ко не само и нашенски,че да излизат тука хора да ви са обясняват за кое колко и колко е останало,кат чи ли сте акционери......
кой ревал,ревал кой доволен,доволен изводите са направени !!!!
Че недоволните няма направят 15 тия то е ясно,пак всичко е в ваши ръце.Поне се разбра кое как и защо е станало така
пп Според мен април/май е времето
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 21 Юли 2015, 8:29

Ако съборът не беше толкова постен, никой нямаше да го интересува за какво са отишли парите!
Ако на организаторите не са им стигнали пари за балет,откриване ,организация и атракции-
да кажат , да вземем мерки и да съберем за догодина, за да не се получи същото мъртвило.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 21 Юли 2015, 10:03

Е мина се един два дена и почнаха да се добавят постове с по-нормален тон и с не толкова обиди .....Значи са се поуспокоили страстите......Което неминуемо ще доведе до разбирателство и мир в БМВ Клуб България....Така или иначе догодина и да се предприемат мерки срещу сегашните проблеми,тогава ще изскочат други.....Аз така или иначе се радвам,че разнообразих два три дни от сивото ежедневие на работа....Благодаря за което!Поздрави!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Юли 2015, 10:14

Сигурен съм, че някъде в правилата на клуба има алинея за уронване на престижа на клуба...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 21 Юли 2015, 10:23

Никой не иска оставки на никого! Никой няма нищо лично към никого! Какво уронване на престижа какви пет лева?! Тия които пишат, че тоя или онзи са си купили брони или са се нагушили с пари явно нямат никва идея за нещата... и откровено се излагат :kuku:

Някои сме по емоционални от други и е нормално да има по-остри мнения, особено когато става въпрос за нещо което обичаме, а именно любимата марка. РЕСПЕКТ за г-н Скала /така ще ти казвам вече, дано не те дразни :lol: / че отговори почти на всеки! Това ни кара да се чувстваме чути и значими! Вярвам, че 15-тия събор ще е по-добър дори от 11-тия, защото сега всички ще се мотивират да докажат, кой "е господар на тоя път", ако ме разбирате правилно ;)

Само две предложения имам: 1. Да отворите темата за доброволци по-рано и да е видима за всички, защото аз не съм я видял въпреки че съм член на клуба /между другото не знам в какъв цвят трябва да ми е ника и трябва ли изобщо да е в някакъв/, а ако я бях видял 100% щях да се запиша и 2. Да пуснете анкета пак като миналата година за мястото на провеждането, обаче всеки който гласува ако може да се аргументира, а не както каза някой от колегите по-горе да се "цъка там". ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Юли 2015, 10:28

Колеги, не е джентълменско да коментирате приходи и разходи на една частна организация, все пак самият сайт има доста разходи, както наеми, секретарка и още поне 100 неща.

Просто си мисля, че човек не може от всичко да разбира, за това има такива компании, които се занимават с мероприятия, както и съм убеден, хора, които знаят как да правят преговори и други такива.
Само с гол ентусиазъм не стават нещата, мое мнение е че ако се наеме такава компания, която и дори само да изгради план и да организира дори само хората ентусиасти, кой за какво да се грижи, къде и по кое време да се намира, доста добре ще се получи.
Аз за съжаление не бях на събора, щото бях на почивка, но ме беше и малко страх да отида заради слънцето и горещината, просто имам проблеми от такава комбинация, защото знам че и на минали събори, няма достатъчно сянка.
Убеден съм че следващият събор ще е направен по-добре и се надявам да дойда и аз.
Това, което виждам от публикуваните снимки, било е страхотно изживяване.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 21 Юли 2015, 10:45

Христо ти само дето не им пренесе шатрите!!! Като те гледах как се разлиташ с кашони, вода и кво ли не, така летеше че не стъпваше на земята.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 11:11

Stahlblau написа:Никой не иска оставки на никого! Никой няма нищо лично към никого! Какво уронване на престижа какви пет лева?! Тия които пишат, че тоя или онзи са си купили брони или са се нагушили с пари явно нямат никва идея за нещата... и откровено се излагат :kuku:

Някои сме по емоционални от други и е нормално да има по-остри мнения, особено когато става въпрос за нещо което обичаме, а именно любимата марка. РЕСПЕКТ за г-н Скала /така ще ти казвам вече, дано не те дразни :lol: / че отговори почти на всеки! Това ни кара да се чувстваме чути и значими! Вярвам, че 15-тия събор ще е по-добър дори от 11-тия, защото сега всички ще се мотивират да докажат, кой "е господар на тоя път", ако ме разбирате правилно ;)

Само две предложения имам: 1. Да отворите темата за доброволци по-рано и да е видима за всички, защото аз не съм я видял въпреки че съм член на клуба /между другото не знам в какъв цвят трябва да ми е ника и трябва ли изобщо да е в някакъв/, а ако я бях видял 100% щях да се запиша и 2. Да пуснете анкета пак като миналата година за мястото на провеждането, обаче всеки който гласува ако може да се аргументира, а не както каза някой от колегите по-горе да се "цъка там". ;)

Относно мястото за провеждане на събора по-скоро трябва да се избира дали да е 1 или 2 дни, защото ако е на панаира 2 дни ще ни излязат много, много солено и то само за наема на пистата. Докато на калояново този проблем го няма.
Ще летя, защото имаше хора, които бяха на възлови места и се нуждаеха от храна и вода.
Парите са отишли по предназначение, но не виждам защо трябва да ви вълнува толкова.
Относно коментарите у фейса не ми дреме грам, защото за мен фейсбук не е факт, но тук във форума е друго нещо.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 11:25

LiTtLeRoCk написа:
didodi написа:Понеже съм бил от "организаторите " на 7я събор пак на писта Дракон през далечната 2008-а искам да забия няколко въпроса към организаторите на последния 14и събор тази събота :
С колко члена е бил клуба през 2008а съответно с колко финансов ресурс е организиран целия събор тогава ? и цена на билетчето тогава ??
С колко члена разполагаме в момента , съответно с колко финанси е организиран и тазгодишния събор ?
Рекламодатели и сергийки няма да ги броим от уважение към самите тях и тяхната добрина.
Винаги ме е пекло слънце или ме е валял дъжд на съборите до сега , но поне ентусиазма ми не се е изпарявал в 12 часа на обяд :help:
Като пистата е била в ремонт през МАЙ , то сега данеби да ползвахте новата и част реално ????
На Септември кво му за провеждане на събора ? Освен че няма отпуски-морета , роженски събор , дриф състезание за полувината ни майстори на спорта и рали България в датата на събора :wave:
Аз бях заврян вътре в хангара и обработвах данните от компютъра и пак видях 60-70% от събора и ми беше супер кеф. За онея които нямат идея какво е било през 2008-а ви споделям снимки от събора : http://didodi.snimka.bg/auto-racing/7-i-nacionalen-bmw-s-bor-2008-kaloyanovo.874064.0.big

Само за информация искам да те попитам колко души бяхте организатори? Чисто любопитство.

Все още чакам да ми отговориш на въпроса! https://www.youtube.com/watch?v=RcPfOWmVO3M https://www.youtube.com/watch?v=V8PxpdOW1bM да сравняваш 7мия събор, с този като посещаемост и мащаб е чисто безумие даже и като участници в програмата. Можеш да споделиш и каква е била програмата, колко души е имало, колко автомобила.

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Юли 2015, 13:58

Stahlblau написа:Никой не иска оставки на никого! Никой няма нищо лично към никого! Какво уронване на престижа какви пет лева?! Тия които пишат, че тоя или онзи са си купили брони или са се нагушили с пари явно нямат никва идея за нещата... и откровено се излагат

Става въпрос за това как много хора искат невероятно шоу само защото са дошли и са дали 10 лева вход. Някои искат още повече, защото са платили членски внос 40 лева. Претенции до небето без нищо насреща. Това че някой е дал пари колкото за 2кафета с колички не го прави богоизбран и не му прощава отношението.
Който се е припознал в горните редове и се чувства засегнат от тях - има защо.
Само дето никой не го казва, всеки гледа да е дипломатичен, да няма драма.
Но пък и аз съм си краен човек.
Аз ще си призная, че си платих членския внос защото ми излезе по-евтино да се запиша на къп-а. Даже не исках да ми е синьо името във форума, не съм си слагал червените стикери за събора. Но пък и не протестирам, че не са ми направили шоуто на живота на 35-градусовата жега, най-малкото защото колкото ми беше нанагорно на мен да седя на тея горещини, два пъти по толкова им е било на организаторите. Дал съм си лептата за клуба, по-нататък може да помогна и с действия, кой знае.
Обаче когато търча и аз там и дам всичко от себе си, тогава ще имам правото да критикувам. Това не е футбол и не върви да се оплюва на по биричка във форума, защото събора е буквално това - събор от ентусиасти за ентусиасти.

За догодина предлагам следните неща:
1. Да бъдат консолидирани части от къп-а и дрифта отново в събора. Заедно с паркирането на колите на събора това правеше толкова години събора готин. Кондензиране на различните типове атракциони - къп/дрифт/конкурси в единна програма, която да е динамична, да има какво да се гледа по всяко време. Да бъде оформено като план много преди събора, да бъде рекламирано от рано, ще привлече повече посетители.
2. Конкурси тип мис мокра бмв фанелка, мис секси автомивка, мистър мускул, мистър бмв експерт - съответно за най-голяма красавица на събора, за най-атрактивно миене на кола, за най-бърза смяна на гума, за най-добро познаване на моделите на марката. Бързи игри с бързи награди - шапка М, тениска М, ръкавици М, ключодържател М - например.
3. За конкурса за външен вид съм писал в др тема, да не се повтарям.
4. Тази година имаше повече и по-адекватно разположена сянка спрямо миналата - шатрите на кетъринга с гледка към пистата бяха отлични, випа беше на комуникативно място, регионалните шатри бяха до пистата. Липсваше количество екшън на самата писта, който екшън ще дойде с точка 1.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия